5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista

5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Mikko Ilonen rohkealla taktiikalla US Openiin

Mikko Ilonen valmistautuu US Openiin Timo Rauhala apunaan. Kuva Vanajanlinnasta.

Mikko Iloselle US Open on uran ensimmäinen. Hän on aiemmin pelannut viisi kertaa majoreissa, Masters Tournamentissa vuonna 2001, British Openissa vuosina 2000, 2001, 2002 ja 2006.

-Luonnollisesti odotan US Openia kuin pikkupoika, perhosia on jo nyt vatsassa, se on ihan selvää. Rakensimme valmentajani Timo Rauhalan kanssa pelin perusasioita kuntoon kotimaassa muutaman päivän leirillä. Hän on myös mukana harjoituspäivinä Pebble Beacissa, Ilonen kertoi ennen matkallelähtöä.

-Kenttään en ole ennakkoon ehtinyt tutustua, siihen jää paikanpäällä kolme päivää aikaa. Maanantaina harjoittelen ja pelaan yhdeksän reikää, tiistaina on tarkoitus pelata täysi kierros, keskiviikkona vielä yhdeksän reikää, Ilonen suunnittelee.

Torstaina startti on jo toisessa ryhmässä kello 7.11 paikallista aikaa ( 17.11 Suomessa). Perjantaina Ilonen yhdessä pelikaveriensa Derek Lamelyn ja James Morrisonin kanssa pääsee kentällä klo 15.41, kotimaassa eletään tuolloin jo lauantain pimeimpiä hetkiä ( 1.41).

-Aikaeroon totutteleminen on tietysti yksi haasteista. Tarkemmat tavoitteet ja suunitelmat pelaamiselle rakentuvat harjoituspäivien aikana. Sen olen jo päättänyt, että yhtenä tärkeimmistä onnistumisen mittareista pidän sitä, uskallanko mennä rohkeasti läpi täysillä, jarruttelematta. Tämä tarkoittaa kaikkia yksittäisiä lyöntejä ja sitämyötä kokonaisuutta. Historia on osoittanut, että US Openissa menestys vaatii rohkeutta ja päättäväisyyttä, Ilonen linjaa.

Ilosen mailoja US Openissa kantaa David Johnson, Kaliforniasta kotoisin oleva Ilosen ex-caddie vuosilta 2001-2005.

-Oman caddieni ”Retsi” Mokhosin mukaansaaminen olisi vaatinut häneltä kotimaahansa Etelä-Afrikkaan lentämistä sekä melkoista paperisotaa siellä. ”DJ” on käynyt useaan otteeseen vuosien varrella Pebble Beachissa, tässä mielessä saan hieman paikallistuntemusta omaavien etumatkaa kurottua kiinni.

Ilonen saa omat kotisivut

Mikko Ilosen kotisivut avataan maanantaina illalla.Osoite on www.mikkoilonen.fi

Sivuilla on kaikki olennainen tieto Ilosesta, hänen taustastaan ja peleistä. Ilonen aloittaa myös säännölilisen bloggaamisen kotisivuilleen. Luvassa on kirjoitetun tekstin lisäksi myös kuvia ja videoita. Ilonen on lupautunut myös aikataulunsa puitteissa vastaamaan hänelle esitettyihin kysymyksiin.

-Omia kotisivuja minulta on kysytty ja pyydetty useaan otteeseen. Nyt olen saanut oman käsityksen siitä, millaiset niiden olisi hyvä olla. Tavoite on valottaa ammattilaisgolfarin arkipäivää ja kisaviikkoja, viedä lukijoita myös narujen sisäpuolelle ja saada aikaan interaktiivista vuorovaikutusta, Ilonen toivoo. Sivuilla on myös kilpailuja lukijoille. US Open viikolla kysytään, mikä on Mikko Ilosen sijoitus kauden toisessa majorissa. Oikein vastanneiden kesken arvotaan mm. kahden hengen luksusviikonloppu peleineen Vanajanlinnnassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje