[13][26]
Kilpagolf - Muu

Mikko Ilonen ja Jordan Spieth tasatuloksessa Australian Openissa

Päivän parhaisiin kuulunut tulos 68 nosti Ilosen kilvoittelemaan paikasta Open Championshipiin. Lauantaina pelikaveriksi saattaa tulla Jordan Spieth.

Mikko Ilonen (73-68, -1) teki sisääntulossa kolme birkkua ja nousi lähes 60  sijaa kärkikymmenikön tuntumaan, samaan tulokseen kuin kilpailun kolmen vuoden aikana kahdesti voittanut Jordan Spieth.

Kierroksen ollessa vielä hivenen kesken Ilosen sijoitus on 20:s.

Perjantaina aamulla toisen kierroksensa The Australian Golf Clubilla pelanneen  Ilosen tulos 68 (-3) jäi vain kahden lyönnin päähän päivän parhaasta. Tuloskortissa oli neljä birkkua ja vain yksi bogi.

”Torstain tavoin sain rakennettua hyvän tuloksen aikaan, vaikka peli oli vielä melko rosoista, vaihtelevia lyöntejä mahtui joukkoon. Maltoin mennä niillä eväillä mitä lyöntivalikoimasta löytyi ja puttasin hyvin”, Ilonen analysoi.

”Pelaaminen tuntui oikein mukavalta, vaikka jalka painoikin ensimmäistä kierrosta enemmän”, Suomen aikaa kello 22.20 kierrokselleen startannut Ilonen jatkoi.

Kilpailun kärkeen nousi Lucas Herbert (-9),  ensimmäistä henkilökohtaisen kisan voittoa kotimaastaan tavoitteleva Jason Day on lyönnin päässä.

Neljänteen sijaan Ilosella on matkaa neljä lyöntiä. Australian Openissa jaetaan kolmelle parhaalle paikka vuoden 2018 Open Champioshipiin.

Jason Daylla on jo kategoria Open Championshpiin, joten viikonlopun hyvällä esityksellä Ilosella olisi mainio mahdollisuus napata paikka kauden kolmanteen majoriin, jossa hän on pelannut seitsemän kertaa.

Jordan Spiethin saldo Australian Openista on kivikova, kaksi voittoa ja kakkostila.
Kuva: Getty Images

Pelikaveriksi saattaa lauantaina tulla Jordan Spieth, jolle Ilonen hävisi vuoden 2015 reikäpelimestaruuskisoissa.

”Näin Spiethin kierroksen jälkeen ja yhdessä pelaamisen mahdollisuus tuli siinä puheeksi”, maailmanlistan kakkosen kanssa hyvin juttuun tuleva Ilonen kertoi.