[10][17]
Kilpagolf - LPGA Tour

Mika Miyazato ykkönen Oregonissa

Mika Miyazaton hyvät peliesitykset palkittiin vihdoinkin voitolla. © Getty Images

Vaikka asetelmat kilpailun kärjessä vaihtuivat finaalikierroksella tiuhaan tahtiin, piti Safeway Classicia kahden päivän jälkeen johtanut Mika Miyazato loppuun saakka pintansa. Tulokseen -13 päätynyt japanilainen otti uransa ensimmäisen voiton LPGA Tourilla.

Toista sijaa jakaneet Brittany Lincicome ja Inbee Park hävisivät Miyazatolle Oregonissa pelatussa kisassa kahdella lyönnillä.

Miyazato pelasi sunnuntaina tuloksen 70, joka sisälsi kolme birdietä ja yhden bogin. Tämä oli kovakuntoiselle pelaajalle viides Top 5 -sijoitus seitsemässä viimeisessä turnauksessa. Safeway Classic pönkitti Miyazaton kausiansioita 225 000 dollarilla.

Haeji Kang, Cristie Kerr ja So Yeon Ryu jakoivat neljättä sijaa tuloksellaan -10. Ranskan KarineIcher (-7) oli parhaana eurooppalaisena yhdeksäs. Pohjoismaalaisista Norjan Suzann Pettersen (-2) oli 26:s.

Ensimmäisen voittonsa tällä kaudella ovat naisten Yhdysvaltain kiertueella ottaneet myös JessicaKorda, Azahara Munoz, Shanshan Feng, Brittany Lang sekä So Yeon Ryu.

Sade keskeytti finaalikierroksen Greensborossa

Vesi tulvi sunnuntaina Sedgefieldin kentän 15. väylällä.  &copy Getty Images

Vesi tulvi sunnuntaina Sedgefieldin kentän 15. väylällä. &copy Getty Images

Pohjois-Carolinan turnaus jouduttiin keskeyttämään sunnuntaina rankkasateen vuoksi. Kun olosuhteiden rauhoittumista oli odotettu lähes kaksi ja puoli tuntia, päättivät kilpailun tuomarit viedä Wyndham Championshipin ratkaisun maanantain puolelle. Greensboron turnauksessa ei ole jouduttu turvautumaan varapäivään lähes 30 vuoteen.

Keskeytyshetkellä neljä reikää pelannut Sergio Garcia (-15) oli edelleen kärjessä. Tim Clark, JasonDufner (5 reikää) ja Bud Cauley (4 reikää) ovat lyönnin päässä Garciasta.

”Varmasti olisimme halunneet jatkaa kilpailua”, Clark sanoi. ”Kun kerran saa rytmin päälle, niin mielellään sitä vain pelaisi. Mutta kaikillehan tämä on sama tilanne.”

Garcia ei ole voittanut PGA Tourilla sitten vuoden 2008 Players Championshipin. Menestys Greensborossa olisi espanjalaiselle tärkeää, sillä Euroopan Ryder Cup -valinnat alkavat olla hiljalleen käsillä.

Omaa taisteluaan FedExCupin viimeisistä playoff-paikoista käyvät mm. Heath Slocum ja Y.E.Yang. Slocum oli pisteissä 125:n huonommalla puolella ennen Greensboron turnausta, mutta tämänhetkinen tilanne (-11) on viemässä hänet kiertueen pudotuspeleihin.

Yangin (-6) tilanne on kehnompi. Hän sai 72 reikää valmiiksi, mutta joutuu odottamaan kuinka kilpailu etenee. Tämänhetkisen sijoituksensa (38:s) perusteella korealainen olisi jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle.

Kisaa jatketaan maanantaina klo 9 paikallista aikaa.