28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Dubaissa pedataan eeppistä päätöskierrosta – ilmiriidoissa olevat McIlroy ja Reed jakavat johdon

Rory McIlroyn (vas.) ja Patrick Reedin välit ovat tulehtuneet pahasti. Kuva Memorial Tournamentistä vuodelta 2022. Getty Images

Rory McIlroy ei haluaisi olla Patrick Reedin kanssa missään tekemisissä. Viikonvaihteessa saattaa hänen kohdallaan toteutua pahin mahdollinen skenaario.

Kovien sateiden viivyttämä Dubai Desert Classic on saatu hyvää vauhtiin, eikä toisena pelipäivänä ole ollut tarvetta keskeytyksille. Viimeisetkin ryhmät ovat startanneet avauskierrokselle, jonka kärkipaikkaa jakavat tuloksen 66 (-6) pelanneet Rory McIlroy ja Patrick Reed.s

Vaikka monella pelaajalla on mahdollisuus kiilata vielä kaksikon edelle, saatetaan heidät parhaassa tai pikemminkin pahimmassa tapauksessa nähdä ratkomassa voittoa kärkiryhmässä turnauksen viimeisellä kierroksella.

Parivaljakon kohtaaminen nousi pari päivää sitten otsikoihin. Kun Reed lähestyi McIlroyta Emirates Golf Clubilla, tämä ei ollut ensin mainitun mukaan huomaavinaankaan häntä. McIlroy ei vastannut Reedin tervehdykseen, joten hän heitti tiin maailman ykköstä kohti kiinnittääkseen tämän huomion – edelleen tuloksetta.

McIlroy myönsi kisan alla pitämässään lehdistötilaisuudessa, ettei tuntenut tarvetta noteerata Reediä. Siihen hänellä oli pätevät perusteet.

”Hänen asianajajansa toimitti minulle jouluaattona haasteen. Ei tunnu erityisen mukavalta, kun joku ilmestyy tuollaisen kanssa kotiovellesi viettäessäsi joulua perheesi kanssa. Jos olisin Reedin kengissä, en hänenä odottaisi tervehdystä tai kädenpuristusta”, McIlroy sanoi.

Reedin asianajajiin kuuluva Larry Klayman on väittänyt, että McIlroy, Tiger Woods ja Davis Love III ovat ”salaliittonsa” myötä vaikuttaneet PGA Tourin päätökseen estää LIV-kiertueella pelaavien osallistumisen turnauksiinsa. Reed kertoi Dubaissa, ettei hän ole tämän nimenomaisen haasteen takana, vaan on osana laajempaa haastetta, jossa LIV Golf käy taistelua PGA Tourin kilpailunrajoitusta vastaan.

”Ja minunko pitäisi teeskennellä, niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan”, McIlroy kysyi.

McIlroy totesi ironisesti, että jos hän olisi heittänyt tiin Reediä kohti, olisi jälkimmäinen todennäköisesti nostanut tapahtuneesta oikeusjutun. Tähän hän viittasi sillä, että Reedillä on vireillä myös useita kunnianloukkausjuttuja.

Reed sanoi, että on valitettavaa, ettei McIlroy noteerannut häntä kohdatessaan harjoitusalueella.

”Meillä on aina ollut hyvä suhde. Mutta jos aiot käyttäytyä kuin pieni lapsi, sinua voidaan yhtä hyvin myös kohdella sellaisena”, Reed jatkoi.

McIlroy ei vastannut mitään, kun häneltä kysyttiin, voisiko hän kuvitella vielä väliensä Reedin kanssa korjautuvan. Tarjolla oli vain epäuskoinen ilme.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje