[13][26]

Melissa Reid paras Rotterdamissa

Kaisa Ruuttilan paras osaaminen on antanut toistaiseksi odottaa itseään. (Kuva Pasi Kokko)

Nuori

Melissa Reid on monen asiantuntijan papereissa se pelaaja, joka voi nousta doiminoimaan naisten Euroopan Touria. Syyskuussa 24 vuotta täyttävä englantilainen oli sijoittunut ennen viikonlopun Rotterdamin kisaa sijoille 2-3 yhteensä 12 kertaa, voittoja oli vain yksi, Turkista kaudelta 2010. Reid tuplasi voittojensa määrän nousemalla Hollanni mestariksi tiukan loppuväännön jälkeen. Kierrostulos 70 riitti kolmikon Caroline Hedwall, Caroline Afonso, Holly Aitchison kukistamiseen yhdellä lyönnillä.

Kahden päivän jälkeen johtanut Aitchison aloitti mainiosti ollen yhden alle kolmosen jälkeen. Ensimmäinen bogey tuntui sotkevan askelmerkit, toinen tuli heti putkeen. Sisääntulossa Aitchison oli jäässä, bogeja kertyi kolme lisää. Tästä huolimatta kierrostulos 76 riitti jaetuun toiseen sijaan.

Reidin voitto tuotti 37.500 euroa, kakkostilaa jakanut kolmikko sai kukin 18.791 euroa. Melissa Reid ja Caroline Hedwall ovat Hollannin osakilpailun jälkeen entistä varmemmpia pelaajia ja uuden sukupolven edustajia syksyn Solheim Cupissa.

Kaisa Ruuttila (75-73-71) paransi kisan edetessä. Jaettu 17:s sija toi tilipussiin 3356 euroa. Sijoitus on Ruuttilan uran paras kun jätetään pois hänen menestyksensä Talissa. Vuonna 2005 Ruuttila oli trombikisassa yhdeksäs, 2007 kuudes ja 2010 sijaluku oli suomalaisista paras, 12:s. Hollannin kisa luo uskoa Ruuttilan menestykseen myös juhannuksen jälkeen pelattavassa Finnair Mastersissa.

Jenni Kuosa 77-74-73 oli 47:s. Kausiansiot tuplaantuivat reilusti 1250 euron palkintoshekin myötä.

Teemu Tyry

Ruuttila ja Kuosa jatkoon Hollannissa

Englannin Holly Aitchison ei vielä toisena päivänä osoittanut taipumisen merkkejä vaan pelasi kelpo tuloksen 71. Lähtökohta johtopaikan puolustamiseen on vaikea, hänen kautta aikojen paras sijiotuksensa LET:lla on kymmenes. Lähimpänä, kahden lyönnin päässä on Uuden-Seelannin kokenut Lynette Brooky. 4-6 lyönnin päässä Aitchisonin otteen kirpoamista vaaniin kahdeksan muuta pelaajaa, näiden joukossa tourin rahalistaa johtava Hollannin Christel Boeljon. On helppo ennustaa, että Aitchison joutuu vielä erittäin koville sunnuntaina.

Kaisa Ruuttila paransi perjantaista kahdella lyönnillä (75-73. Sijoitus on 29:s, loistokierros sunnuntaina nostaisi hänet jopa kymmenen joukkoon. Jenni Kuosan (77-74) sijoitus on 55. Riikka Hakkarainen ja Ursula Wikström karsiutuivat.

Teemu Tyry

1pv.

Diana

Putteria vaihtanut Englannin 24-vuotias Holly Aitchison oli päivän yllättäjä Golfclub Broekpolderin kentälä torstaina. Tulos 67 on hänen lyhyen uransa paras, kauden viidessä kisassaan englantilainen on päässyt jatkoon vain kahdesti. Nähtäväksi jää, tulee Aitchisonista yhden kierroksen ihme vai pidempiaikainen tähti Hollannin kisassa.

Diana Luna on vahva ehdokas syksyn Solheim Cupiin. Edellisvuonna äitiyslomansa johdosta vain kuusi kisaa pelannut roomatar on päässyt hienoon vireeseen. Saksan kisan ykköstila hurjalla tuloksella 24 alle oli jo kauden neljäs top-ten sijoitus.

Toiselle kierrokselle lähdettäessä Luna on suurin suosikki voittajaksi. Vain kaksi pelaajaa 127:sta alitti parin.

Kaisa Ruuttila (75) tuhri muuten hyvää kierrostaan kolmen reiän jaksossa jotka hän pelasi viisi yli. Samaan tulokseen yltänyt Riikka Hakkarainen teki hänkin kaksi tuplaa . Jenni Kuosan tulos oli 77, Ursula Wikströmillä on lähes varmasti vapaapäivä sunnuntaina. Lyöntejä kertyi peräti 83.

Kaisa Ruuttilalla näytön paikka Hollannissa

Kaisa

Kaisa Ruuttilaan kohdistui kauden alla valtavat odotukset. Hän oli ylivoimainen ykkönen Nordea Tourilla, Lakesidea edustava tamperelainen voitti lisäksi karsintojen alla Espanjassa minitourin kisan. Kaiken piti olla kohdallaan LET-kauden lähestyessä. Ensimmäisessä kisassa tuli täydellinen mahalasku, Marokossa Ruuttila liputettiin ulos avauskierroksen vaadittua 92 lyöntiä. Kaisa oli 11 pelaamansa reiän jälkeen 18 yli parin.

Kolmessa seuraavassa kisassaan hän pääsi rahoille, paras sijoitus on ollut 30:s. Ansioita on kertynyt reilut 5700 euroa, divarista liigaan nouseminen on ollut toki muillekin minitourien menestyjille vaikeaa.

Edellisessä kilpailussaan Slovakiassa Ruuttila karsiutui, hitaat viheriöt tuottivat kohtuuttomasti ongelmia

Viikonloppuna on kauden kuudes yritys Rotterdamissa. Seuraavan viikon lauantaina 11.6 Ruuttila järjestää Lakesidessa nimeään kantavan Openin joka pelataan scramblena. Kisan tulot ohjataan Ruuttilan tukemiseen ( kts. kutsu Kaisa Ruuttilan sivuilta).

Ennen Finnair Mastersia ja juhannusta hän osallistuu Sveitsin osakilpailuun, joka on palkintosummaltaan British Open ja Evian Masters poislukien LET:n suurin.

Ruuttilan lisäksi suomalaistoiveet kohdistuvat Ursula Wikströmiin joka nousi Slovakiassa päätöspäivänä yhdeksänneksi. Ansioita ”Unskilla” on jo 17.000. Jenni Kuosan ja Riikka Hakkaraisen esitykset ovat toistaiseksi olleet varsin ponnettomia, Hakkarainen hakee edelleen ensimmäistä jatkoonpääsyään kaudella 2011.

Kisassa on mukana myös amatööri Krista Bakker, jonka nimen perässä on kansallisuudeksi merkitty Alankomaat. Bakker on asunut suuren osan elämästään Suomessa, jossa hänen isänsä Kari Bakker aloitti jo 90-luvun alkupuolella valmentajan työt.

Christel

Kisan seuratuin pelaaja on tulikuuma emäntämaan Christel Boeljon. Hän johtaa LET:n rahalistaa yli 111.000 euron ansioilla. Neljässä viimeisessä kisasssa heikoin sijoitus on neljäs. Viimevuotinen karsiutuminen kotimaansa kisassa tuskin toistuu. 23-vuotias Boeljon on lähes varma edustaja syyskuun Solheim Cupiin jollei peli hajoa aivan täysni kesäkuukausien aikana.

Solheim Cupiin on tunkeutumassa myös pistelistan ykkönen Laura Davies, joka on ainoana Euroopan ja USA:n pelaajista osallistunut kaikkiin haasteotteluihin vuodesta 1990.