16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

McIlroyn hurja meno jatkuu

Pokka pitää vaikka kuinka tuijottaisi. Y.E. Yangin keinot Rory McIlroyn nujertamiseksi alkavat olla vähissä. © Getty Images

Huippugolfissa on turha julistaa voittajia etukäteen, mutta Rory McIlroyn (-14) kohdalla on tehtävä poikkeus. McIlroyn ylivoima tämänvuotisessa US Openissa on ollut niin poikkeuksellista, ettei yksikään vastustaja arvannut enää lauantaina julistaa ”sotaa” häntä vastaan.

Vaikka US Openin sanotaan olevan kovin mahdollinen testi ammattilaispelaajalle, ei se ole McIlroyn kohdalla näyttänyt tällä viikolla siltä. Hän on kohdellut Congressionalia kaltoin kolme päivää peräkkäin tehden Betshedassa US Openin 36 reiän ennätyksen lisäksi uuden 54 reiän ennätyksen.

Myös historia on kahdeksan lyönnin johdossa olevan McIlroyn puolella; yksikään yli viiden lyönnin johdossa ollut pelaaja ei ole koskaan menettänyt US Openin voittoa 54 reiän jälkeen. Sama koskee mitä tahansa major-turnausta vähintään kuuden lyönnin johdossa olleiden kohdalla.

”Superlatiivit eivät enää riitä kuvailemaan hänen suorituksiaan tällä viikolla”, US Openin voittoa puolustava Graeme McDowell sanoi.

Kaikessa parempi

Taistelutahtoa vielä kahden kierroksen jälkeen uhkunut Y.E. Yang oli lauantai-iltana valmis julistamaan McIlroyn voittajaksi.

”Tarkoitukseni oli saavuttaa hänen johtoaan. Mutta kun samanaikaisesti kilpakumppani lyö palloa paremmin, puttaa paremmin, tekee kaiken paremmin, minulla ei ole paljon muuta sanottavaa. Juuri tällä hetkellä parempi pelaaja johtaa kisaa”, Yang tunnusti. ”Luulen, että muut pelaavat enää toisesta sijasta.”

McIlroyn esitys on herättänyt nopeimpien mielessä ajatuksia Tiger Woodsin mahdollisesta manttelinperijästä.

”Kuinka vanha hän on? 22-vuotias. Jos te mietitte, kuka todella voisi rikkoa Jackin (Nicklaus) major-ennäyksen, tässä on miehenne. Hänellä on yli 20 vuotta aikaa pelata maailman huipulla, siinä ajassa kyllä ehtii”, Padraig Harrington ylisti.

Jason

Jason Day pelasi lauantaina parhaan tuloksen Congressionalilla. &copy Getty Images

McIlroy toppuutteli kehujiaan muistuttaen, että hän tavoittelee sunnuntaina vasta uransa ensimmäistä major-voittoa: ”Nämä kaikki kohteliaisuudet kuulostavat hienolta, mutta niillä ei ole merkitystä ennen kuin oikeasti on saavuttanut jotain”, pohjoisirlantilainen sanoi.

”Lauantaina ei tuntunut yhtä helpolta kuin kahtena ensimmäisenä päivänä. Tiesin, että tulee vähän paineita – siinä menikin muutama reikä, että pääsi taas vauhtiin.”

Kun sade pehmensi griinit perjantain ja lauantaina vastaisena yönä, oli kolmannen kierroksen tulostaso kuin mistä tahansa PGA Tourin turnauksesta: kaikkiaan 26 pelaajaa alitti lauantaina parin Congressionalilla.

”Suoraan sanoen puitteet eivät vastaa aivan tavanomaisia US Open -olosuhteita. Muutamia pahoja lipun paikkoja oli, mutta haluaisin kentän olevan haasteellisempi. Säälle ei voi mitään”, McDowell sanoi. ”En halua silti ottaa Rorylta mitään pois, hän on tehnyt ilmiömäistä työtä.”

Kolmatta sijaa ennen finaalikierrosta jakavat Lee Westwood, päivän parhaan tuloksen (65) pelannut Jason Day sekä pitkälyöntinen yllättäjä Robert Garrigus. He ovat tilanteessa viisi alle.

Kärkikymmenikköön mahtuvat myös Matt Kuchar, Fredirik Jacobson (-4), Davis Love III sekä Henrik Stenson (-2).

Poimintoja:

15. Brandt Snedeker, -1 15. Peter Hanson, -1 21. Russell Henley (a), par 21. Louis Oosthuizen, par 27. Charl Schwartzel, +1 36. Alexander Noren, +3 36. Johan Edfors, +3 36. Martin Kaymer, +3 42. Robert Rock, +4 42. Robert Karlssson, +4 53. Matteo Manassero, +6 56. Phil Mickelson, +7 56. Luke Donald, +7

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje