25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

McIlroylla näytönpaikka PGA Tourilla

Rory McIlroy on liian usein kylmennyt ratkaisun hetkillä nimenomaan viheriöillä. Kuinka käy torstaina käynnistyvässä PGA Tourin kisassa? © Getty Images

Rory

Rory McIlroy pelasi keväällä 2010 lähes uskomattoman kierroksen päätöspäivänä Pohjois-Carolinan osakilpailussa. Kaukana kärkiryhmien edellä pelannut nuorukainen pisti täyden höyryn päälle, sai tuloksekseen 62 ja otti uransa ensimmäisen PGA Tourin voiton Phil Mickelsonin nenän edestä.

”Kyllä se sunnuntain kierros oli elämäni paras, varsinkin takaysi jonka pelasin tulokseen 30”, hän listasi.

Keskiviikon lehdistötilaisuudessa Quail Hollown klubitalolla McIlroy sai kuitenkin väsymykseen asti vastata kysymyksiin jotka koskivat hänen kahta viimeistä kisaansa, Mastersia sekä Malesian Openia jossa McIlroy oli lopulta kolmas omattuaan vielä ennen viimeistä reikää mainiot mahdollisuudet voittoon.

McIlroy on saanut luonnollisesti paljon kommentteja ja tukea muiilta pelaajilta ja alan ihmisiltä.

””Tapasin Malesian kisan yhteydessä Greg Normanin, jonka kanssa keskustelu ja ohjeet jäivät mieleen. Hän neuvoi minua olemaan välittämättä siitä, mitä mediassa kirjoitetaan minusta. Ajatus on hyvä, mutta minulle varmasti työläs muutos olisi jättää seuraamatta lajiin liittyvää uutisointia”, McIlroy kertoi.

Viikonlopun kisassa hän uskoo ratkaisun tulevan pitkälti par-viitosilla joissa tulos tehdään.

”Tällä kentällä väylillä pysyminen ei ole niin tärkeää, koska karheikot ovat lyhyitä. Viheriöt ovat kuitenkin erittäin vaikeita, niillä täytyy pitää maltti mukana. Useimmat pelaajat laskeskelevat etukäteen tekevän tavanomaistakin suuremman osan birdeistään par-viitosilla”, McIlroy ennakoi.

World

Vastus tulee olemaan kivikovaa. Phil MIckelson haluaa varmasti revanssia viimevuoden ”ryöstölle”. Mastersissa epäonnistunut ( 27:s) vasuri ehti voittaa huhtikuun alussa Houstonin osakilpailun, joten tuloskunto voi olla kohdallaan. Bubba Watsonin kaksi voittoa kuluvalla kaudella ovat saamassa jo aikaan reilua vertailua maailman kahden parhaan vasurin kesken.

Martin Kaymerin kolme viimeistä PGA Tourin kisaa ovat tuottaneet sijaluvut 24,20 ja MC. Maailmanlistan ykkösenä tovin olleen saksalaisen kuntokäyrän uskotaan pian kääntyvän nousuun. Suosikkien listalla ennen kisaa ovat perustellusti myös Dustin Johnson, Nick Watney, Paul Casey sekä Mark Wilson.

Oleellisin kysymys kuitenkin kuuluu, kykeneekö Rory McIlroy kovien näyttöpaineiden alla nousemaan kärkitaistoon ja voittoon? Keskiviikkona hän juhli 22-vuotissynttäreitään. Alkuviikolle oli järjestetty myös pelaajien ja caddien muodostaman joukkueen jalkapallo-ottelu paikallista tiimiä vastaan.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje