McIlroy löi Woodsin näytöskisassa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

McIlroy löi Woodsin näytöskisassa

Rory McIlroy polvisti Tiger Woodsin niukasti Mission Hillsissä. Kuva: All Over Press

Rory McIlroy oli Tiger Woodsia lyönnin verran parempi Haikoussa, Kiinassa pelatussa näytöskilpailussa. Pohjoisirlantilainen sinetöi voittonsa kierroksen jälkipuolella, jossa hän teki yhden eaglen ja kolme birdietä. Tuloksen 67 (-6) lyönyt McIlroy voitti Woodsin samassa tapahtumassa myös vuosi sitten.

Woodsilla oli kohtalainen mahdollisuus tulla viimeisellä reiällä tasoihin, mutta kuusimetrinen eagleputti osoittautui liian vaativaksi.

Vaikka Mission Hillsissä pelatulla rennolla kilpailulla ei sinänsä ole – isoa starttirahaa lukuun ottamatta – kummempaa merkitystä kummallekaan, on voitto aina voitto. Kyseessä oli 24-vuotiaan McIlroyn ensimmäinen ykköstila tämän vuoden puolella, mikä varmasti lämmittää hänen mieltään.

McIlroy on viettänyt jo pari viikkoa Aasiassa pelaten turnaukset Soulissa ja Shanghaissa. Matka jatkuu Haikousta takaisin Shanghaihin, jossa hän pelaa tällä viikolla World Touriin kuuluvan kilpailun.

Kiinan rooli lajin supertähtien houkuttelemiseksi kansan ihmeteltäväksi alkaa olla merkittävällä tasolla. Joidenkin lähteiden mukaan McIlroyn kerrottiin tienanneen n. miljoona puntaa ”maanantaikeikaltaan” Mission Hillsiin – Woodsin hävinneenä luonnollisesti jonkun verran vähemmän. Ison laskun kaksikon käynnistä maksoi ainakin kiinalainen media.

McIlroyn ja Woodsin kaksinkamppailun ohessa paikalla olleet saivat ihastella mm. Tianlang Guanin lyöntinäytöstä. Guan pelasi viime keväänä Mastersissa, kilpailun kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana. Hän oli tuolloin 14-vuotias.

Guanin haaveet päästä myös ensi huhtikuussa Augustan viheriöille murenivat sunnuntaina Asia-Pacific Amateur -kilpailussa. Voittajalle oli tarjolla paikka kauden ensimmäiseen major-turnaukseen, mutta Guan jäi kisassa kahdeksanneksi. Matkalipun Augustaan sai Korean Chang-woo Lee.

Marko Kuivasaari 28.10. klo 15.09


McIlroy haastaa Tigerin Kiinassa

Rory McIlroy ja Tiger Woods kohtaavat toisensa edellisvuoden malliin maanantaina Hainanin saarella, Mission Hillsissa järjestettävässä näytösottelussa.

Maailmanlistan ykkönen <a href=Tiger Woods on myös talouslehti Forbesin listalla samalla sijalla 78,1 miljoonan dollarin tuloillaan. Kuva All Over Press.">

Maailmanlistan ykkönen Tiger Woods on myös talouslehti Forbesin listalla samalla sijalla 78,1 miljoonan dollarin tuloillaan. Kuva All Over Press.Tiger Woods
ja Rory McIlroy ottavat toisistaan mittaa Kiinan Hawaijiksi kutsutulla Hainanin saarella maanantaina. Mission Hillsin uudempi golfkeskus on isännöinyt mm. World Cupia ja lukuisia näytöspelejä. Maanantaina Woodsin ja McIlroyn ottaessa toisistaan mittaa huomionarvo on ainakin Kiinassa valtava.

Samanlainen ottelu pidettiin edellisvuonna Jinsha Laken kentällä. Tuolloin McIlroy voitti yhdellä lyönnnillä. Vaikka kyseessä on näytöspeli, molemmilla on varmasti motivaatio korkealla.

Woods on voittanut kuluvalla kaudella jo viidesti, mutta majoreissa ja kauden päättäneessä FedExCupissa hän jäi statistin rooliin loppusuoran auetessa. Maailmanlistan ykköstila on kuitenkin vankasti hänen hallussaan. Woods pelaa Kiinan näytöspelin jälkeen vielä Turkish Airline Openissa Belekissä.

<a href=Rory McIlroy on valahtanut maailmanlistalla kuudenneksi. Kuva: All Over Press">

Rory McIlroy on valahtanut maailmanlistalla kuudenneksi. Kuva: All Over Press

Rory McIlroy piti FedExCupista kesken matkan pudottuaan taukoa ja kävi Korean avoimissa pelaamassa kauden parhaansa. Hän sijoittui mediakohun keskellä toiseksi. Sunnuntaina päättyneessä Shanghain kisassa McIlroy jäi tämän vuoden mallin mukaisesti lehdelle soittelemaan muiden kisaillessa suurista seteleistä.

McIlroylla on haasteottelun jälkeen edessä paluulento Shanghaihin, josssa torstaina käynnistyy HSBC Champions. Siinä hänellä on yllättävä haaste edessään. Pohjoisirlantilainan on rahalistalla 60:n ensimmäisen ulkopuolella. Hän ei osallistu Turkin kisaan, joten Shanghaista pitäisi saada aikaan sellainen sijoitus, jolla ohittuisi riittävän monta pelaajaa edeltä. Homman tekee siis kimurantiksi se, että mikäli McIlroy jää häntäpäähän, Turkissa pelaavat samoista sijoista taistelevat saattavat jättää hänet ulos Dubaissa käytävästä finaalista.

Kaudella 2012 McIlroy lopetti vuotensa Dubaissa voittamalla Jumeirahin kentällä käydyn kisan ja juhlimalla Race to Dubai -sarjan voittoa.

Mission Hillsin ottelu käydään varmasti hyvässä hengessä, McIlroy on yksi niistä pelaajista, joiden kanssa Tiger Woodsilla on varsin reilun oloinen suhde. Sekin on selvää, että kävipä 18 reiän pelissä miten tahansa, sekä Woods että McIlroy kuittaavat kenties vuoden suurimman päiväkohtaisen korvauksensa starttirahana.

Teemu Tyry

<a href=Tiger Woodsin ja Rory McIlroyn odotettuja kohtaamisia on nähty toistaiseksi vain näytöspeleissä. Kuva: All Over Press">

Tiger Woodsin ja Rory McIlroyn odotettuja kohtaamisia on nähty toistaiseksi vain näytöspeleissä. Kuva: All Over Press

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje