[14][27]
Asian Tour - Kilpagolf

McIlroy ja Van Pelt voittoihin Aasiassa

Bo Van Pelt iloitsi voittoaan Kuala Lumpurissa. © Getty Images

Bo Van Peltillä oli sunnuntaina aihetta leveään hymyyn. Kauden ensimmäinen voitto tuli tyylikkään esityksen jälkeen kuuden lyönnin erolla Jeff Overtoniin. Van Pelt kuittasi CIMB Asia Pacific Classic -turnauksesta uransa suurimman palkintoshekin, 1,3 miljoonaa dollaria.

Van Pelt johti toista indianalaista, Overtonia, lyönnillä ennen finaalikierrosta. Overton sinnitteli Van Peltin kelkassa vielä ulosmenon, kunnes tämä taituroi ratkaisevasti kolme birdietä sisääntulon alussa. Overtonin kohtaloksi koitui sunnuntaina nihkeä puttipeli. Kolme puttia 12. ja 13. reiällä olivat viimeinen niitti kovakuntoisen kilpakumppanin käsittelyssä.

”Tunnen itseni maailman onnekkaimmaksi kaveriksi. Saan tehdä elääkseni sitä työtä jota rakastan”, Van Pelt hihkui. ”Tulin tänne tiistai-aamuna. Jo heti ensimmäisestä range-harjoittelusta lähtien svingini tuntui hyvältä ja se jatkui koko viikon.”

Useita hyviä mahdollisuuksia sitten vuonna 2009 tulleen avausvoittonsa jälkeen missannut Van Pelt oli tyytyväinen pelisuunnitelmansa onnistumisesta.

”Minulla on tällä kaudella ollut muutama tilaisuus voittaa turnaus, mutta suunnitelmat eivät ole pitäneet aivan loppuun saakka. Olen saanut aiemmin katsella, kun pelikaverit astelevat viimeistä väylää reilussa johdossa – nyt oli vihdoinkin minun vuoroni.”

Viime vuonna USA:n Ryder Cup -joukkueessa pelannut Overton nosti voittajalle nöyrästi hattuaan: ”Varmasti yksi parhaista golfkierroksista, minkä olen koskaan nähnyt”, hän viittasi Van Peltin viileään esitykseen.

Fredrik Jacobson (-16) oli kolmas. 15 alle pelanneet Camilo Villegas, Cameron Tringale ja Mark Wilson jakoivat neljännen sijan.

Kuala Lumpurissa pelattu CIMB Asia Pacific Classic oli Aasian ja Yhdysvaltain kiertueiden yhteisturnaus.

McIlroylle jättipotti Kiinasta

Rory

Rory McIlroy tienasi Shanghaissa sievoisen voittopalkkion. &copy Getty Images

US Openin hallitseva mestari Rory McIlroy voitti Shanghai Mastersin lyötyään Anthony Kimin kisan ensimmäisellä jatkoreiällä. McIlroy sai viikonlopun uurastuksestaan vaivanpalkaksi kahden miljoonan dollarin palkintoshekin. Kyseessä on vuoden suurin voittopalkkio yksittäisessä turnauksessa.

McIlroylla oli jo finaalikierroksen viimeisellä reiällä mahdollisuus voittoon, mutta hän epäonnistui 2-3 metrisessään birdieputissa. Kim kiri sunnuntaina McIlroyn kolmen lyönnin etumatkan kiinni pelattuaan tuloksen 69. Kaksikko päätyi 72 reiän jälkeen yhteistulokseen -18.

”Minun pitäisi paremmin oppia päättämään turnaukset voitokkaasti myös silloin kun peli ei ole aivan terävimmillään”, McIlroy sanoi. ”Olen hyvin onnellinen, että tässä kävi lopulta näin.”

Kim ansaitsi kaikkiaan 30 pelaajan turnauksessa 750 000 dollaria.

Hunter Mahan ja Seung-yul Noh (-13) jakoivat kisassa kolmannen sijan. Maailmanlistan kakkonen Lee Westwood (-12) teki sunnuntaina Jack Nicklausin suunnitteleman kentän 12. reiällä hole-in-onen sijoittuen viidenneksi.

Suuri osa Shanghai Mastersissa pelanneista kilpailijoista viettää kaupungissa myös toisen viikon. Sheshan Internationalilla pelataan tulevalla viikolla World Touriin kuuluva HSBC Champions.