McIlroy ja Poulter olivat paperia, kun USA kylvetti Eurooppaa avaussessiossa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

McIlroy ja Poulter olivat paperia, kun USA kylvetti Eurooppaa avaussessiossa

Ian Poulter (vas.) ja Rory McIlroy olivat perjantain foursome-ottelussaan vastaantulijoita. Kuva: Getty Images

Eurooppalaiset kärsivät rökäletappion päivän kenties tärkeimmässä kohtaamisessa.

Rory McIlroy ja Euroopan joukkueen Ryder Cup -spesialisti Ian Poulter kokivat selvän tappion Whitstling Straitsin kentällä Wisconsinissa käynnistyneen haasteottelun ensimmäisessä sessiossa. Kaksikko kohtasi aamun foursome-kamppailussaan parin Patrick Cantlay-Xander Schauffele, joka kohteli vastustajiaan kaltoin lukemin 5/3.

Nelinpeliottelu käynnistyi McIlroyn ja Poulterin kannalta mahdollisimman murheellisesti, kun yhdysvaltalaiset ottivat heti kättelyssä viisi peräkkäistä reikävoittoa. Takaa-ajoa ei tehnyt helpommaksi, että niin McIlroy kuin Poulterkin tuntuivat sortuvan jatkuvasti virheisiin.

Tämän jälkeen ottelu kuitenkin tasaantui ja eurooppalaiset ottivat kaksi reikävoittoa putkeen takaysin alussa. Nämä jäivät myös kaksikon ainoiksi kavennuksiksi, ja matsissa käteltiin 15. viheriöllä.

Vaikkakin kyse oli yksittäisestä pistemenetyksestä, jätti aamun eräänlaisena signature-otteluna mielletyn matsin totaalinen vihkoon meneminen vierasjoukkueelle huonon maun. Huolestuttavinta oli, että McIlroy ja Poulter pystyttiin riisumaan aseistaan heti ensivihellyksestä lähtien, kun olympiavoittaja Schauffele sekä FedEx Cupin mestari Cantlay riehuivat kentällä mielin määrin. Myös Poulterin paljon puhutusta taistelijaluonteesta ei nähty kuin satunnainen välähdys kavennuksen yhteydessä.

Parasta antia eurooppalaisittain nelinpeliotteluissa tarjoilivat Jon Rahm ja Sergio Garcia. Espanjalaiset olivat kahden reiän jälkeen tappiolla 1 down, mutta kiipesivät nopeasti kuskin paikalle Rahmin mainion puttipelin ansiosta.

Etuysin lopulla tulleen kahden peräkkäisen reikävoiton jälkeen kaksikko piti hyvin kamppailun hallinnassaan esittäen yhdessä Cantlayn ja Schaufflen kanssa aamupäivän tasokkainta peliä.

Paul Casey ja Ryder Cup -tulokas Viktor Hovland kärsivät hyvästä alusta huolimatta 3/2-tappion vahvoja avauksia lyöneelle Dustin Johnsonille sekä odotetun tyylikkäästi rautojaan käyttäneelle Collin Morikawalle.

Kolmannen pisteensä yhdysvaltalaiset ottivat Lee Westwoodin ja Matt Fitzpatrickin kustannuksella lukemin 2/1. Englantilaiskaksikko nousi kierroksen puolivälissä Brooks Koepkan ja Daniel Bergerin kanssa lupaavasti tasoihin, mutta sisääntulo sujui puhtaasti jenkkien komennossa.

Ensimmäinen sessio oli ikään kuin toisinto edellisen, vuonna 2018 pelatun Ryder Cupin avausotteluille. Tuolloinkin USA johti neljän kamppailun jälkeen numeroin 3–1, mutta Pariisissa Ryder Cup aloitettiin fourball-otteluilla. Kolme vuotta sitten Eurooppa voitti iltapäivän kaikki neljä matsia, ja nytkin olisi vieraiden tärkeätä saada eroa kurottua umpeen ennen aina isossa roolissa olevaa lauantaita.

Merkillepantavaa on, että kummankin joukkueen kapteenit, Euroopan Padraig Harrington ja USA:n Steve Stricker hajottivat kaikki peliparit iltapäivän nelipallo-otteluihin.

Euroopalta aamupäivän huilanneista viivalle lähtivät Bernd Wiesberger, Tyrrell Hatton, Shane Lowry ja Tommy Fleetwood sekä isänniltä Bryson DeChambeau, Scottie Scheffler, Tony Finau ja Harris English. Näin kumpainenkin joukkue pyöräyttää kaikki pelaajansa perjantaina yleisön eteen vähintään kerran.

Perjantain fourball-ottelut:

Dustin Johnson-Xander Schauffele vs. Paul Casey-Bernd Wiesberger
Bryson DeChambeau-Scottie Scheffler vs. Jon Rahm-Tyrrell Hatton
Tony Finau-Harris English vs. Rory McIlroy-Shane Lowry
Justin Thomas-Patrick Cantlay vs. Tommy Fleetwood-Viktor Hovland

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje