18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

McDowellilla iso haaste edessään

Tarkat lähestymiset ja monipuolinen osaaminen lähipelissä ovat nostaneet Graeme McDowellin maailmantähdeksi © Getty Images

Tarkat

Graeme McDowell nousi edellisvuonna todelliseksi supersankariksi. Voittokulku käynistyi Walesin avoimista, seuraavassa kisassaan hän piti US Openin voittopokaalia hallussaan, ensimmäisenä eurooppalaisena sitten vuoden 1970. Syksyllä pohjois-irlantilainen juhli vielä ratkaisevan pisteen tuoneena sankarina Ryder Cupissa Waleissa , Valderramassa ET-kisan ykköstilaa. Kun vuosi vielä päättyi Tiger Woodsin kukistamisseen uusinnassa tämän omassa kutsukisassa, voidaan kautta luonnehtia lähes täydelliseksi.

Kontrasti oli kova vuoteen 2009 verrattuna jolloin McDowell oli käytännössä rivimies ilman top-4 sijoituksia PGA Tourin tai ET:n kisoissa. Vaikka hänellä on aiemmilta vuosilta hyviä voittoja, tuli kauden 2010 menestys kuitenkin ”puskista”.

Sponsorimarkkinnoilla hänen arvonsa nousi pystysuoraan ylöspäin. Vuodenvaihteessa McDowell vaihtoi kaiken oleellisen varustuksestaan. Mailojen ja pallon ( Srixon) samanaikainen vaihtaminen on ollut monille pelaajille vaikea rasti, McDowell otti alleen myös uudet kengät (Ecco). Alkuvuosi on sujunut varsin hyvin, kaksi kolmatta sijaa ja reikäpeleissä jaettu yhdeksäs tila kertoivat hyvästä suoritusvarmuudesta. Hänellä on kaikki mahdollisuudet nousta parilla perättäisellä voitolla jopa maailmanlistan ykköseksi. Kilpailu huipulla on kuitenkin niin kovaa ja tasaista, että mikään ihme ei olisi sekään, että McDowell joutuisi hakemaan vauhtia World Rankingilla top-10 listan ulkopuolelta.

World Rankingilla hän on nytneljäntenä, edellään Martin Kaymer, Lee Westwood ja Luke Donald. Kaymer jättää viikonlopun kisan väliin, Westwoodin, Donaldin ja McDowellin lisäksi suosikkien listan kärkipään muutkin pelaajat tulevat USA:n ulkopuolelta. Donaldille Honda Classic on varsin merkityksellinen kilpailu. Se on ainoa 72 reikäisenä pelattu PGA Tourin lyöntipelikisa jonka hän on voittanut (2006). Uransa ensimmäisen ykköstilan englantilainen sai muutamaa vuotta aiemmin kahden kierroksen urakoinnin jälkeen sateen keskeytettyä kilpailun. Reikäpelimestaruuden jälkeen toisen perättäisen ykköstilan saavuttaminen olisi varsin kova näyttö uudelle tasolle astumisesta.

Rory McIlroy koettaa karistaa voitonpelkoa korviensa välistä, Vijay Singh on parin vuoden, lähinnä loukkaantumisista johtuneen hiljaiselon jälkeen nousussa. Näyttöjä odotetaan myös Ernie Elsilta sekä eurooppalaisten listalla kakkosketjuun pudonneelta Ian Poulterilta.

Tiger Woods ja Phil Mickelson keskittyvät jo seuraavan viikon World Tourin kisaan, USA:n pelaajista eniten odotetaan Matt Kucharilta sekä Rickie Fowlerilta.

Kisakenttä PGA National on alunperni Tom Fazion käsialaa, Jack Nicklaus teki jo 1980-luvun alkupuolella siihen uudistuksia. ”Golden Bear” joka voitti hämmästyttävästi Tom Watson parinaan helmikuussa Champions Tourin Skins Gamesit osallistuu Honda Classicin Pro-amiin.

Lee Westwoodilla on viikonlopun kisassa mahdollisuus nousta takaisin maailmanlistan ykköseksi. Se vaatisi häneltä voittoa tai kakkostilaa.

Hämähäkkimies

Kolumbian Camilo Villegas loisti syksyllä 2008 voittaen kaksi ensimmäistä Fedex Cupin finaalikisaa nousten maailmanlistalla kärkikymmenikköön. Tätä seurasi floppikausi 2009. Viimevuotisessa Honda Classicissa Villegas näytti kovaa kapasiteettiaan voittamalla viiden lyönnin erolla.Sen jälkeen esitykset ovat olleet taas melkoista puuroa, kärkeen ei ole ollut asiaa ja WR:lla hän on nyt 46:s.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje