18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Matthew ylivoimainen Meksikossa

Catriona Matthew voitti neljännen kerran LPGA Tourilla. © Getty Images

Catriona Matthew säilytti kolmen kierroksen jälkeisen etumatkansa vaivatta voitettuaan LorenaOchoan kutsukilpailun neljällä lyönnillä ennen Anna Nordqvistia ja I.K. Kimiä.

Matthew aloitti finaalikierroksen kahdella birdiellä, kunnes jatkoa seurasi kuudennella ja yhdeksännellä reiällä. Ulosmenon tuloksella 32 pelannut skotlantilainen hellitti selvästi tahtiaan sisääntulossa, sillä parhaimmillaan kahdeksaan lyöntiin venynyt johto ei ollut viimeisillä rei’illä enää vakavasti uhattuna. Kierrostulos 71 muotoili Matthew’n neljän kierroksen saldoksi -12.

Kyseessä oli Matthew’n neljäs voitto naisten Yhdysvaltain kiertueella, mutta ensimmäinen yli kahteen vuoteen. Edellinen tuli kaudella 2009, jolloin hän nappasi uransa toisen major-tittelin (British Open) vain kolmisen kuukautta lapsen syntymän jälkeen.

Matthew matkustaa turnauksiin yleensä koko perheensä kanssa, sillä aviomies Graeme on myös hänen vakituinen caddiensa. Pelaaja oli Meksikossa kuitenkin tällä kertaa yksin liikkeellä.

”Luulen, että pystyin nyt keskittymään peliini vielä paremmin. Kun perhe ei ole paikalla, kaikki huomio kiinnittyy vain turnaukseen”, Matthew sanoi.

Anna

Anna Nordqvist on löytänyt toimivan pelivireen kauden viimeisillä hetkillä. &copy Getty Images

”Onhan tämä upeaa. Nautittuani yhden margaritan, kenties tajuan, että voitin tämän kilpailun.”

Vaikka Ochoan turnauksen voittoa puolustanut Kim ei onnistunut tehtävässään, jäi korealaiselle käteen silti kauden paras sijoitus.

”Hän (Matthew) pelasi loistavasti, enkä päässyt kunnolla iholle. Catrionan ei tarvinnut hermoilla sisääntulossa voittonsa puolesta”, Kim sanoi.

Myös Nordqvistille jaettu kakkostila oli vuoden toistaiseksi parasta antia. Ruotsalaisen neljästä top-ten-sijoituksesta kaksi on tullut kahdessa viimeisessä kilpailussa. Loppuviikolla pelattava CME Group Titleholders on LPGA Tourin kalenterin viimeinen virallinen turnaus, joten kuntopuntarissa korkealla olevalla Nordqvistilla on vielä hyvät mahdollisuudet päättää kausi menestyksekkäästi.

Turnauksen emäntä Lorena Ochoa jätti nimikkokilpailunsa väliin ensimmäisen kerran, sillä maailman entisen ykköspelaajan esikoisen on määrä syntyä joulukuussa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje