23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Matt Kuchar uusinnasta The Barclaysin voittoon

Martin Lairdilla on hyvät mahdollisuudet ottaa uransa toinen voitto PGA Tourilla. © Getty Images

Matt Kuchar päätti leikin ensimmäisellä uusintareiällä loistavaan lähestymiseen, joka valui alle puoleen metriin.  &copy Getty Images

Matt Kuchar päätti leikin ensimmäisellä uusintareiällä loistavaan lähestymiseen, joka valui alle puoleen metriin. &copy Getty Images

Yhdysvaltain Matt Kuchar kukisti ensimmäisellä uusintareiällä Skotlannin Martin Lairdin. Skotille olisi viimeisellä reiällä riittänyt kaksi puttia vajaasta 10 metristä, mutta ensimmäinen putti livahti reilusti ohi. Laird otti kolme puttia ja joutui uusintaan Kucharin kanssa.
Kucharille voitto on kauden ensimmäinen ja sen turvin amerikkalainen nousee FedEx Cupin pisteissä ykköseksi. Kausi 2010 on ollut Kucharille loistava, sillä amerikkalainen on ollut kymmenen parhaan joukossa yhdeksän kertaa. Maailmanlistalla sijoitus kohentuu kymmenen parhaan joukkoon.
Tiger Woods päättli kisansa hyvään kierrokseen. Woods pelasi tuloksen 67 ja nousi tuloslistalla jakamaan 12. sijaa. Viisi birdietä ja yhden bogin tehnyt Woods nousee FedEx Cupin pisteissä 65:ksi. Sillä sijoituksella lohkeaa paikka vielä seuaavassakin kisassa, Deutsche Bank Championshipissa, joka on FedEx Cupin seuraava play off -kisa.
Kovin isoja nimiä FedEx Cupista ei vielä tässä kisassa tippunut. Kaudella hyvin pelannut Alex Cejka ei enää pelaa Deutsche Bankissa, sillä hän karsiutui Barclaysissa. Sergio Garcia ei osallistunut viikonlopun kisaan ja tippuu leikistä tässä vaiheessa.
Harvinainen skottijohtaja PGA Tourilla

Skotlantilainen Martin Laird pelasi virheettömän kierroksen lauantaina New Jerseyssa. Skotti takoi kuusi birdietä ja jätti bogit tekemättä. Birdieistä neljä syntyi peräkanaa rei´illä 2-5.

Laird johtaa ennen viimeistä kierrosta kolmella lyönnillä. Toista sijaa jakavat Dustin Johnson ja Jason Day. Johnsonin päivän 64 oli päivän paras tulos. Yhdysvaltalainen teki viisi birdietä ja eaglen.

Martin Laird on eurooppalaisille vähän tuntemattomampi skotlantilainen. Vaurina golfuransa aloittanut, mutta oikealle puolelle pelaamaan siirtynyt Laird on pelannut Yhdysvalloissa Nationwide Tourilla ja pari kautta PGA Tourilla. Voittoja PGA Tourilta on yksi. Edellinen skottivoittaja ennen Lairdia PGA Tourilla on niinkin kaukana kuin SandyLylessa.

Voittamalla sunnuntaina The Barclaysin skotti nousisi FedEx Cupin pisteissä kärkeen. Kärkisijoilla kaksi aiempaa päivää draivitilastoissa keikkunut TigerWoods sai kierrokselleen huonoimman mahdollisen alun. Woods nimittäin avasi out of bounds ja teki ensimmäiselle reiälle triplabogin.
Woods teki vielä yhden bogin, mutta lopetti pirteästi kolmella birdiellä rei´illä 13-18. Woods kuitenkin tippui tuloslistalla 14 sijaa.Pitämällä sijoituksensa jaettu 28:s, Woods nousisi FedEx Cupin pisteissä sijalle 81 ja saisi pelata vielä seuraavassakin kisassa, jossa mukana ovat listan 100 parasta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje