[11][15]
Kilpagolf - Major

Matilda Castren vakuuttavasti top 25:een uran ensimmäisessä major-kilpailussaan

Matilda Castren viihtyi hyvin maailman kirkkaimpien tähtien seurassa Aronimink Golf Clubin vaativalla kentällä. Kuva: Getty Images

Castren saavutti Women’s PGA Championshipissä parhaan sijoituksensa LPGA-kiertueella.

Matilda Castren (+4) suoriutui mainiosti viikonvaihteessa lähellä Philadelphiaa käydyssä kauden kolmannessa major-kilpailussa. Hän pelasi Women’s PGA Championshipin päätöskierroksella tuloksen 70, ja nousi lopulta jaetulle 23. sijalle.

Sunnuntaina Aronimink Golf Clubin pitkällä ja vaativalla kentällä neljä birdieä, kaksi bogia ja yhden tuplabogin tehnyt Castren oli ennen viimeistä reikää kiinni sijoituksessa 20:n joukkoon. Viimeisen reiän bogey kuitenkin haihdutti nämä haaveet. Par-tuloksella hän olisi myös noussut maailmanlistalla parhaaksi suomalaiseksi ohi sijalla 261 olevan Sanna Nuutisen.

Castren esitti ensimmäisessä major-kilpailussaan ennakkoluulottomia otteita. Hän oli kisassa avauskierroksen jälkeen top 10:n tuntumassa, mutta ajautui toisena pelipäivänä hieman sivuraiteille. Tulos 77 piti hänet kuitenkin lyönnin turvin cut-rajan yläpuolella.

Viikonlopun kierroksilla Castrenin peli oli taas kuosissaan. Lauantaina syntynyt turnauksen paras henkilökohtainen tulos, 68, kohensi asemia sijoituksissa 32 pykälällä ja tasapainoinen oli myös neljäs kierros.

”Tosi tyytyväinen olen omaan peliini tällä viikolla. Vaikka toinen kierros oli vähän tahmea, olen ylpeä siitä, että pystyin nousemaan sijalle T23. Top 20 olisi ollut huikea, mutta tämä on paras sijoitukseni LPGA:lla”, Castren sanoi.

Kyseessä oli suomalaisten kautta aikain kolmanneksi paras sijoitus naisten major-kilpailuissa. Tämän tilaston ykkönen Minea Blomqvist-Kakko oli vuoden 2004 Women’s Openissa kahdeksas ja neljä vuotta myöhemmin 17:s.

On aika loppu olo.

Sen sijaan Yhdysvalloissa pelatuissa majoreissa Castren syrjäytti Blomqvist-Kakon suomalaislistan ykköspaikalta. Jälkimmäisen paras sijoitus Atlantin takana on LPGA Championshipin 25. sija vuodelta 2006.

Loistavaan kierrokseen kilpailunsa päättänyt Sei Young Kim oli Women’s PGA Championshipissä omaa luokkaansa. Kuva: Getty Images

Neljä lyöntiä top 10:stä jäänyt Castren on pelannut LPGA Tourilla nyt seitsemän kilpailua, joista kuusi on tuottanut pääsyn jatkokierroksille. Aroniminkilla paras henkilökohtainen sijoitus Yhdysvaltain kiertueella parani kahdella sijalla.

Kiertuetulokkaan kanssa samaan 284 (+4) tulokseen päätyivät muun muassa major-voittajat Hannah Green, Sophia Popov, Jeong Eun Lee sekä In Gee Chun.

”On aika loppu olo. Koko viikon on ollut aikaisia herätyksiä, eikä yhtään välipäivää golfista viimeiseen 14 päivään. Huomenna saa nukkua”, Castren huokaisi.

Women’s PGA Championshipissä ylivoimaisen voiton otti maailmanlistan seiska Sei Young Kim (-14). Mestarin arvolle sopivasti kisan parhaan tuloksen, 63, sunnuntaina pelannut Kim jätti toisen eteläkorealaisen Inbee Parkin viiden lyönnin päähän.

Soulista kotoisin olevalle Kimille, 27, ykköstila oli ensimmäinen majoreissa. Hänellä oli entuudestaan koossa kymmenen voittoa LPGA Tourilla. Korean kiertueelta Kimillä on koossa viisi voittoa.

Eurooppalaisista top 10:een ylsivät kolmannen sijan jakanut Espanjan Carlota Ciganda (-7) sekä viidenneksi sijoittunut Ruotsin Anna Nordqvist (-4).

LPGA:n kisat jatkuvat 1,5 viikon kuluttua Greensborossa Georgian osavaltiossa. Castren pelaa jo ennen sitä torstaina Floridassa käynnistyvässä Symetra Tourin kilpailussa.

”Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Peli tuntuu hyvältä, ja ei muuta kuin homma jatkuu. Paljon huippulyöntejä tällä viikolla, mistä olen iloinen. Otetaan kaikki posit tästä mukaan jatkoa varten”, hän sanoi.

Kauden viimeinen major-turnaus, U.S. Women’s Open pelataan joulukuun toisella viikolla.