Matilda Castren taisteli paikan U.S. Women’s Openiin hyytävästä karsinnasta − ”Huikealta tuntuu!” - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Matilda Castren taisteli paikan U.S. Women’s Openiin hyytävästä karsinnasta − "Huikealta tuntuu!"

Matilda Castren pääsee reilun kolmen viikon kuluttua testaamaan kuntoaan maailman parhaiden pelaajien kanssa. Kuva: Getty Images

Castren pelaa kesäkuussa San Franciscossa uransa toisen major-kilpailun.

Matilda Castren vastasi suomalaisittain alkuviikon iloisimmasta uutisesta kansainvälisillä kentillä hankittuaan Denverissä Ranch Country Clubilla pelatusta U.S. Women’s Openin karsintakilpailusta paikan varsinaiseen turnaukseen.

Kierrostulokset 68–68 pelannut Castren (-6) jakoi 36 reiän kilpailussa ykköstilan Ruotsin Louise Ståhlen kanssa, joten molemmat tarjolla olleet major-paikat menivät Coloradossa pohjoismaalaisille pelaajille.

Kärkikaksikko jätti karsinnassa varasijalle jääneen Britney Yadan kahden lyönnin päähän.

”Huikealta tuntuu tietty! Oli pitkä harkinta, lähdenkö Coloradoon asti karsimaan, mutta onneksi menin. Aika taistelua oli pysyä lämpimänä ja kuivana koko päivä, mutta se palkittiin. ”, Castren kommentoi Golfpisteelle.

Olosuhteista paljon kertoi se, että Ranch Country Clubilla alkoi sataa lunta tunnin kuluttua Castrenin maaliintulosta.

”Korkeuseroon oli pieni tottuminen, mutta oli niin kylmä, että loppupäivästä ei tarvinnut edes ottaa pois mitasta, kun pallo ei oikein lentänyt mihinkään. Upotin paljon putteja 4−8 metristä, joka auttoi tuloksenteossa, ja koetin pysyä kärsivällisenä koko päivän”, hän sanoi.

Kyseessä on toinen kerta, kun Castren tulee osallistumaan major-kilpailuun. Hän ylsi viime lokakuussa Aronimink Golf Clubilla pelatussa Women’s PGA Championshipissä 23:nneksi, mikä on kaikkien aikojen kovin suomalaissijoitus Yhdysvaltain maaperällä käydyissä naisten majoreissa.

Maailmanlistalla sijalla 177 oleva Castren on pelannut kuluvalla kaudella neljä turnausta. Ainoa jatkopaikka on peräisin huhtikuussa ohjelmassa olleesta Lotte Championshipistä, missä hän saavutti 12. tilallaan uransa toiseksi parhaan LPGA-sijoituksen.

Kauden toinen major, U.S. Women’s Open, on naisten rahakkain huipputurnaus, jonka kokonaispalkintosumma on 5,5 miljoonaa dollaria. Voittajan osuus potista on miljoona taalaa.

Eri puolilla Yhdysvaltoja pelattaviin U.S. Women’s Openin karsintoihin osallistui lähes 1600 pelaajaa. Karsintoja pelataan myös USA:n ulkopuolella, kuten Japanissa, mutta Englannin, Kiinan ja Etelä-Korean karsintakilpailut jäivät tänä vuonna pois koronapandemian vuoksi.

Järjestyksessään 76. U.S. Women’s Open pelataan 3.–6. kesäkuuta Olympic Clubilla, San Franciscossa Kaliforniassa. Kilpailuun otetaan 156 pelaajaa. Turnauksen voittoa puolustaa Etelä-Korean A-Lim Kim.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje