11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Matilda Castren selvisi kirkkaasti jatkoon ukkosen häiritsemässä Chevron Championshipissa

Matilda Castren ehti pelata kierroksensa loppuun perjantaina, mutta osa pelaajista jatkaa toista kierrostaan lauantaiaamuna. Kuva: Getty Images

Kierroksen lopun virheet maksoivat Castrenille muutaman lyönnin, ja sitä myöten sijoitus tippui parikymmentä pykälää.

Matilda Castrenin asetelmat kauden ensimmäisessä major-kilpailussa Chevron Championshipissa ovat kahden kierroksen jälkeen melko mukavat. Perjantain kierroksensa par-tulokseen pelannut Castren jakaa tässä vaiheessa sijaa 36 yhteistuloksessa -1. Osalla pelaajista toinen kierros jäi kesken, ja he pelaavat sen loppuun lauantaiaamuna.

Perjantain ensimmäisessä ryhmässä pelannut Castren joutui aamulla odottamaan kentälle pääsyä pitkään, sillä ukkonen teki taas pelaajien elämästä haasteellista.

”Oli aika pitkä päivä. Tultiin kentälle jo viideltä, mutta piti odottaa neljä tuntia, että päästiin lopulta pelaamaan”, Castren kertoi aamun viivästyksistä.

Kun kentälle lopulta päästiin, oli Castren hyvällä pelipäällä. 10. reiältä kierrokselleen lähtenyt Castren pelasi avauspuolikkaan kaksi alle parin, ja hän oli siinä vaiheessa kirkkaasti kilpailun kärkikymmenikössä. Kierroksen vaikeimmat hetket osuivat perjantaina viimeisille rei’ille.

”Harmittaa tietysti tuo loppu. Otin siinä par-vitosella kolme puttia ja ysillä löin veteen”, Castren kertasi kahteen peräkkäiseen bogiin päättynyttä kierrostaan.

”Muuten oli ihan hyvää peliä. Lähestymiset eivät ole ihan niin terävällä tasolla kuin pitäisi, että pystyisi pelaamaan ihan huippupeliä.”

Tänään oli vähän ahdistunut fiilis kentällä, ei ollut rentoa oloa. Sitä lähdetään hakemaan viikonloppuun.

Castrenin ero kilpailua tässä vaiheessa johtavaan A Lim Kimiin (-8) on seitsemän lyöntiä. Mutta erot kärkipäässä ovat niin pieniä, että viikonlopun aikana kaikki on mahdollista. Castrenilla on kahdelle viimeiselle kierrokselle pelisuunnitelmakin valmiina.

”Tänään oli vähän ahdistunut fiilis kentällä, ei ollut rentoa oloa. Sitä lähdetään hakemaan viikonloppuun.”

Kilpailun kärkeen nousseella Kimillä on hyviä muistoja Houstonin alueella pelattavista majoreista, sillä hän voitti vuoden 2020 US Women’s Openin nimenomaan Houstonissa. Perjantaina hän pelasi loistavan 65 lyönnin kierroksen, joka siivitti hänet kilpailun johtoon.

Perjantaiaamun rankat sateet pehmittivät The Club at Carlton Woodsin kenttää reippaalla kädellä. Kilpailussa neljäntenä oleva Nelly Korda (-6) sanoi, että oli kuin olisi pelannut kahta eri kenttää kahtena ensimmäisenä päivänä, niin paljon kenttä pehmeni toiselle kierrokselle.

”Griinit olivat tosi pehmeät sateiden jäljiltä. Ja oli myös paljon mutaisia palloja, kun kenttä oli niin pehmeä. Mutta oli hauskaa pelata, kun kenttä pelasi niin erilaisena”, Korda sanoi.

Lue seuraavaksi: Matilda Castren sai virtaa ukkoskeskeytyksestä Chevron Championshipissä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje