26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Matilda Castren sai virtaa ukkoskeskeytyksestä Chevron Championshipissä

Australian Stephanie Kyriacoun (-4) kanssa pelannut Matilda Castren sai hyvää kiriapua pelikaveriltaan. Castrenin luottocaddie Jonathan Scott palasi myös töihin tällä viikolla. Kuva: Getty Images

Sateisen avauspäivän onnistuminen takaa Castrenille hyvät lähtökohdat toiselle kierrokselle.

Kauden ensimmäisen major-turnauksen Chevron Championshipin avauspäivä oli Matilda Castrenilta tuloksellisesti varsin onnistunut. Castren kiersi The Club at Carlton Woodsin kentän torstaina 71 (-1) lyönnillä, jonka turvin hän on tuloslistalla sijalla 23.

Parhaiten avauskierroksella esiintyi Taiwanin Peiyun Chien, joka pelasi viisi alle parin. Lyönnin taiwanilaista heikommin avauspäivänä pelannut maailmanlistan kakkospelaaja Nelly Korda jakaa toista sijaa yhdessä viiden muun pelaajan kanssa.

Kuten Castren kilpailun alla ennakoi, Houstonin kuuma ja kostea sää teki pelaajille kiusaa heti avauspäivänä. Ukkosen uhka keskeytti pelit kertaalleen, ja Castren oli silloin kentän 13. reiällä.

Keskeytys teki Castrenin pelille kuitenkin pelkkää hyvää, sillä keskeytyshetkellä tuloksessa +1 ollut Castren onnistui tekemään kaksi birdieä loppukierroksen aikana. Kokonaisuudessaan hänelle kirjattiin neljä birdieä ja kolme bogia.

Castren kommentoi pelaamistaan LPGA Communicationsille kierroksen jälkeisessä videohaastattelussa.

”Ei ollut mitään hirveän hyvää peliä, mutta muutama hyvä lyönti, mistä tuli birdiet. Muutenkaan en lyönyt ihan niin montaa griiniä kuin olisin halunnut, olisiko ollut 11 griiniosumaa. Pari helppoa bogia jäivät harmittamaan. Mutta ihan hyvä startti, tästä se lähtee”, tuumasi Castren.

Major-kilpailut ovat golfkauden ehdottomia helmiä, ja Castren sanookin viihtyvänsä isojen kisojen sykkeessä.

”Tosi kiva pelata ensimmäinen major. Peli tuntuu hyvältä, olen treenannut ahkerasti. Hieman stressiä aiheuttanut muutto on nyt takana, nyt voi olla vapaalla mielellä täällä.”

Se Solheim tulee sieltä, jos on tullakseen, se on hyvien asioiden tulos.

Vuoden 2021 Solheim Cupissa voittoputin upottanut ja muutenkin isossa roolissa Euroopan joukkueessa ollut Castren haaveilee pääsystä tämän syksyn Solheim Cup -joukkueeseen. Finca Cortesinin kentällä Espanjassa pelattava kilpailu ei ole kuitenkaan joka päivä Castrenin mielessä.

”Major ovat tosi tärkeitä Solheimia varten. Täällä ovat kaikki parhaat pelaajat mukana. Solheim on yksi minun tavoitteistani tällä kaudella. Se ei ole ihan päällimmäisenä mielessä tällä hetkellä. Yritän enemmänkin keskittyä päivittäiseen tekemiseen ja joka kisaan kerrallaan. Se Solheim tulee sieltä, jos on tullakseen, se on hyvien asioiden tulos. Totta kai haluan sinne joukkueeseen takaisin, mutta se ei ole päätavoite. Päätavoite on pelata hyvin ja tehdä päivittäiset asiat hyvin”, Castren kertoi LPGA Communicationsille.

Perjantaina Castrenia kutsuu aamuvuoro, hän lähtee kentälle paikallista aikaa jo kello 7.15 (15.15 Suomen aikaa).

Lue seuraavaksi: Matilda Castren pääsee pelaamaan major-turnausta uudessa kotiosavaltiossaan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje