[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castren bogittomalla huippukierroksella LPGA-kisan kärkikahinoihin

Matilda Castren oli lauantaina timanttisessa iskussa Arkansasin turnauksessa. Kuva: Getty Images

Toiseen kenttäpuoliskoon 29 lyöntiä käyttänyt Castren iski yhden lauantain kovimmista tuloksista Arkansas Championshipissä.

Matilda Castren oli loistavalla pelituulella Rogersissa Arkansasissa jatkuneessa naisten Yhdysvaltain kiertueen turnauksessa. Hän pelasi Walmart NW Arkansas Championshipin toisella kierroksella huipputuloksen, 64, ja nousi lyönnin päähän yhdeksättä sijaa jakavista pelaajista.

Kokonaistilanteeseen -7 siirtyneen Castrenin harppaus oli hurja, sillä hän majaili ensimmäisen kierroksen jälkeen ennustetun karsintarajan alapuolelle, jaetulla 83. tilalla.

Suomalainen aloitti bogittoman kierroksensa birdietehtailun Pinnacle Country Clubin par 71 -kentän viidennellä reiällä. Etuysillä ei muita birdiejä hänen toimestaan nähty, kunnes jälkimmäisellä kenttäpuoliskolla alkoi tapahtua.

Päivän kolmanneksi kovimman kierroksen pelannut Castren teki ensin kaksi peräkkäistä birdieä takaysin alkuun ja paiskasi viiden viimeisen reiän jaksossa vielä neljä birdieä lisää.

Castrenin väyläosumatarkkuus oli jopa hieman heikompi kuin avauspäivänä. Hän osui yhdeksään väylään kolmestatoista, kun perjantain saldo oli kaksi väyläosumaa enemmän. Sen sijaan griiniosumat lisääntyivät yhdellä ja myös puttien kokonaismäärä (26) oli selvästi edellispäivää pienempi.

Jaetulla 19. sijalla oleva Castren on ennen päätöspäivää viisi lyöntiä Arkansas Championshipin kärkeen nousseita Australian Minjee Leetä ja Japanin Nasa Hataokaa (-12) perässä. Eurooppalaisista hänen edellään on vain yhdeksättä sijaa jakava Tšekin Klara Splikova (-8).

Hataoka teki lauantaina hienon tempun yllettyään jo toiseen holariinsa tämän viikon turnauksessa. Kuudennella reiällä hole in onen iskenyt japanilainen kirjasi ensimmäisen ”ässänsä” perjantain kierroksella, reiällä 11. Hataokasta tuli kiertueen historian viides pelaaja, joka yltää kahteen hole in oneen samassa kilpailussa. Edellisen kerran tähän pystyi Japanin Ayako Uehara vuoden 2016 Canadian Pacific Women’s Openissa.

Solheim Cup -sankari Castren lähtee kuromaan kärjen etumatkaa umpeen kello 16.10 Suomen aikaa käynnistyvässä startissa. Hänelle seuraa sunnuntain kierroksella tekevät Meksikon Maria Fassi ja USA:n Stacy Lewis.

Jälkimmäinen voitti kaikkien aikojen ensimmäisen Arkansas Championshipin vuonna 2007 oltuaan vielä amatöörien kirjoissa. Kisa jouduttiin typistämään tuolloin huonon sään vuoksi yhden kierroksen pituiseksi koitokseksi, minkä vuoksi sitä ei tilastoitu LPGA:n sääntöjen mukaisesti viralliseksi turnaukseksi.

Lisätty tieto Nasa Hataokan turnauksessa tekemistään kahdesta hole in onesta 26.9. kello 13.01.