Maajoukkuevalmennus siirtyy digiaikaan – uusi sovellus kerää kaiken datan yhdelle alustalle - Golfpiste.com

3.12. – 10.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][2]
KilpailuaSuomalaista

3.12. – 10.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][2]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf - Välineet

Maajoukkuevalmennus siirtyy digiaikaan – uusi sovellus kerää kaiken datan yhdelle alustalle

Trackman-lyöntianalysaattorilla pelaajat saavat tietoja lyönnistään. Uuden TFPC-sovelluksen avulla nämäkin tiedot voidaan tuoda muiden tietojen kanssa samalle alustalle.

Maajoukkuevalmennuksessa aletaan hyödyntää uutta harjoittelusovellusta, joka kerää kaiken datan harjoittelusta yhdelle alustalle. 

Uusi Team Finland Performance Center -tekoälysovellus kerää datan monesta eri lähteestä yhdelle alustalle. Sovelluksessa data pystytään analysoimaan helposti ja nopeasti tekoälyn avulla. Sovellus on kuin pelaajan harjoituspäiväkirja ja sen datalähteet on kehitetty erityisesti golfkäyttöön.

“Pelaajat kirjaavat sovellukseen harjoittelun määrän ja intensiteetin. Fiilismittari kertoo vielä pelaajan oman arvion harjoituksen onnistumisesta”, Tea Suuronen Fujitsulta tiivistää.

Usein etenkin maajoukkueepelaajat ja heidän valmentajansa asuvat eri puolilla Suomea, jolloin harjoittelun suunnittelu voi tuottaa vaikeuksia. Pilvipalvelussa toimivan sovelluksen avulla valmentajat voivat seurata isommankin valmennusryhmän dataa riippumatta siitä, missä ovat.

“Valmentaja ja urheilija ovat myös jatkossa vastuussa harjoittelun toteuttamisesta, mutta tekoäly auttaa harjoittelun suunnittelussa”, Golfliiton valmennuskoordinaattori Eero Kangasniemi korostaa.

Kaikki tieto samaan paikkaan

Sovellus on Golfliiton pääyhteistyökumppanin, Fujitsen kehittämä. Idea alkoi konkretisoitua syksyllä 2020.

”Mietimme silloin, miten voisimme kehittää Golfliiton toimintaa digitaalisten ratkaisuiden avulla. Heittelimme erilaisia ideoita, ja tekoälypohjainen harjoitussovellus nousi esiin varteenotettavana ja erittäin tarpeellisena kehityskohteena”, Tea Suuronen kertoo.

”Digitalisaation kehittäminen on yksi Golfliiton strateginen valinta. Nykypäivänä tietoon perustuvien sovellusten käyttö harjoittelun ja kilpailemisen valmennuksessa on välttämätöntä. Olemme kartoittaneet erilaisia sovellusvaihtoehtoja jo useamman vuoden ajan, mutta tarpeisiimme sopivaa ei ole löytynyt markkinoilta. Siksi lähdimme kehittämään omaa järjestelmäämme Olympiakomitean ja Fujitsun kanssa”, Eero Kangasniemi sanoo.

“Käytössämme on erillinen sovellus pelitilastojen keräämistä varten, josta pelidata tuodaan rajapinnan kautta Team Finland Performance Centeriin. Jatkossa pystymme siis vertaamaan harjoittelu- ja testidataa peleistä tulleeseen dataan. Näistä tehdyn analyysin pohjalta mietimme, miten harjoittelua kannattaa tulevaisuudessa ohjelmoida”, Kangasniemi avaa.

Urheilijoiden ja valmentajien käytössä on jo pitkään ollut monia erilaisia todella kehittyneitäkin sovelluksia, jotka ovat tuoneet erinomaista dataa harjoittelun tueksi. Kangasniemen mukaan suurin muutos aikaisempiin harjoittelu- ja testisovelluksiin on nimenomaan se, että kaikki data on vihdoin yhdellä alustalla.

“Haasteena on se, että kaikki järjestelmät ovat keskittyneet vain yhteen osa-alueeseen eikä urheilijasta syntyvä data keräänny yhteen paikkaan. Tavoitteemme on saada kaikki yhdelle alustalle, jotta seuranta ja analysointi olisi mahdollisimman yksinkertaista”, Kangasniemi sanoo.

Lue seuraavaksi: Suomalaisesta mScorecardista Golfliiton eBirdien uusi sovelluskumppani

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje