[5][10]
Kilpagolf - Muu

Maailmanlistan ykkönen vei nimiinsä Speedgolfin SM-kisat

Mikko Rantanen haastoi Jamie Reidin voitosta tosissaan, mutta uusiseelantilaisen juoksuvauhti oli liikaa.

Eilen Pickala Golfin Park-kentällä päättyneissä Speedgolfin SM-kilpailuissa nähtiin miesten sarjassa tiukka kamppailu voitosta, kun Uuden-Seelannin Jamie Reidin golfpeli takkusi ja Pickala Golfia edustava Mikko Rantanen nousi iskuetäisyydelle hienolla golfkierroksellaan.

Jamie pelasi toisella kierroksella tuloksen 83 (+11) ja Rantanen 72 (par). Uusi-seelantilaisen juoksuvauhti oli kuitenkin sen verran vauhdikkaampi, että voitto tuli minuutin ja 42 sekunnin turvin – golftuloksen näkökulmasta kaksi lyöntiä.

Molemmat juoksivat kierroksensa samoihin aikoihin kuin eilen – Jamie 45:54 ja Rantanen 53:15. Rantanen oli jälleen kaksi alle par kierroksen loppuvaiheessa, mutta teki kaksi bogia rei’ille 15 ja 17.

Reidin juoksuvauhti oli ratkaiseva. 28-vuotias ja 72 kiloa painava maailman rankingin no. 1 saa liian paljon etua 48-vuotiaaseen ja kymmenen kiloa raskaampaan maailman mestariin.

Kolmanneksi sijoittui eilen myöskin samalla sijalla ollut Kytäjä Golfin Jari Pitkälä jääden Rantasesta 20 minuuttia (tai lyöntiä). Viime vuoden Suomen mestari Henrik Honkalehto jätettiin neljänneksi.

Naisten sarjan voittaja oli kisan ehdoton ennakkosuosikki, Pickala Golfin Milla Hallanoro, joka on voittanut kaikki pelaamansa Speedgolf-kilpailut: Milla pelasi 81 ajassa 58:25. Toiseksi sijoittui Katri Hynninen (Pickala Golf) ja kolmanneksi Carita Mäkinen (Kankaisten Golf).

Seniorisarjan voiton veti viimeisen vuoden aikana juoksukuntoaan sitkeästi parantanut Helsingin Golfklubin Jari Koivusalo pelaten 83 lyöntiä 63:08 minuuttissa. Toiseksi sijoittui Timo Eskeli (Pickala Golf) ja kolmanneksi Ski & Golf erikoismies Vesa Leskinen (St. Laurence Golf).

Seuraava Speedgolf Tourin osakilpailu pelataan Hyvinkään Golfissa 6.8. – tervetuloa!

Lähde: Tiedote