28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Luiten venyi voittoon

Avausvoittonsa ottanut Joost Luiten nousi ET:n ansiolistalla jo 20 parhaan joukkoon. © Getty Images

Robert-Jan Derksenin vanavedestä Hollannin ykköspelaajaksi noussut Joost Luiten (-15) saavutti vihdoin ja viimein avausvoittonsa Euroopan kiertueella. Hänet kruunattiin sunnuntaina ET:n ja Aasian kiertueen yhteisturnauksen, Iskandar Johor Openin ykköseksi tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Ensimmäisen päivän jälkeen kisaa johtanut Luiten ei ollut toisella kierroksella parhaimmillaan. Hän putosi tuloksen 70 myötä viidenneksi, mutta esitti jälleen sunnuntaina näyttävää peliä. Virheettömästi sujunut 65 lyönnin kierros sisälsi kuusi birdietä, joista peräti viisi ulosmenossa.

Kisaa ennen finaalikierrosta johtaneella Daniel Chopralla (-14) oli vielä viimeisellä reiällä tilaisuutensa nousta jo maalissa odotelleen Luitenin kanssa tasoihin, mutta kuusimetrinen eagleputti ei aivan onnistunut. Hyvin palloa lyöneen ruotsalaisen kompastukseksi koitui Horizon Hillsin seitsemäs reikä, jossa hän teki tuplabogin.

”Olen hyvin pettynyt, sillä löin seiskaväylällä yhden ainoan huonon lyönnin koko päivänä. Tiesin, että pääsen vielä muutamalla birdiellä takaisin voittotaisteluun, mutta aivan ei riittänyt”, Nationwide Tourilta uudelleen kortin PGA Tourille saavuttanut Chopra sanoi.

Rhys Davies, James Morrison ja turnauksen voittoa puolustanut Padraig Harrington jakoivat kolmannen sijan yhteistuloksellaan -13.

Tällä kaudella kuudesti top-10:een yltänyt Luiten on kuulunut jo muutamia vuosia Euroopan lupaavimpien pelaajien joukkoon. Hän nousi vuonna 2008 maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon, mutta joutui jättämään seuraavan kauden lähes kokonaan väliin loukkaantumisen vuoksi.

Malesiasta 333 330 dollaria ansainnut Luiten kiipeää ET:n Race to Dubai -listalla 18:nneksi. Miljoonan euron tienestiraja saattaa rikkoontua jo seuraavassa turnauksessa.

”Ensimmäinen voitto on aina vaikein. Olen päässyt lähelle useita kertoja, mutta nyt odotan innolla seuraavaa voittoa”, 25-vuotias Luiten sanoi.

Iskandar Johor Open jouduttiin ukkosen ja rankkasateiden vuoksi keskeyttämään useaan otteeseen, kunnes kilpailun johto päätti lopulta tiivistää kisan kolmen kierroksen pituiseksi.

”Tiesin, että täällä on meneillään sadekausi, joten en häiriintynyt keskeytyksistä. Kun peli taukoaa, on vain rentouduttava ja hyväksyttävä asia”, Luiten mietti.

Malesian turnauksessa oli mukana myös Joonas Granberg, mutta yksi vaivainen lyönti jätti hänet finaalikierroksen ulkopuolelle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje