11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

LPGA Tour jatkuu Alabamassa, onnistuuko Blomqvist murtamaan cut-rajan?

Nyt olisi jo korkea aika nähdä Minea Blomqvistia myös LPGA Tourin kisan jatkokierroksilla.

Hieman kinkkisistä asetelmista jatkaa Minea Blomqvist leipätyötään LPGA Tourilla torstaina. Jos parhaiden kykyjensä puolesta Blomqvist voisi taistella kisassa kuin kisassa kovista sijoituksista, ei rimaa ole tällä hetkellä syytä pitää niin korkealla. Poikalapsen kevättalvella maailmaan saattanut suomalainen palasi turnauskentille kesäkuussa, mutta tilastot hänen varsinaisella työmaallaan näyttävät synkiltä: jokainen kauden viidestä turnauksesta on päättynyt karsiutumiseen.

Omaa karua kieltään puhuu myös Blomqvistin kierroskeskiarvo 76,3 lyöntiä, parhaimman yksittäisen kierrostuloksen ollessa 72 lyöntiä. Yhdessäkään pelaamassaan kisassa cut-rajan selvittäminen ei ole ollut Blomqvistilla kovinkaan lähellä.

Paluu kovan tason ammattilaisurheiluun ei synnytyksen jälkeen ole kuitenkaan koskaan yksinkertaista: Blomqvistin kohdalla voidaan huoletta puhua välivuodesta ja varmasti pelaajan itsensäkin katseet ovat jo suunnattu selkeästi kaudelle 2011.

Neljättä kertaa pelattava Navistar LPGA Classic on palkintoarvoltaan 1,3 miljoonan dollarin turnaus, jonka 195 000 dollarin voittajan shekkiä lähtee tavoittelemaan liuta kovia nimiä maailmanlistan kärkipäästä. Mukana Prattvillessä, Robert Trent Jonesin suunnittelemalla kentällä pelattavassa kisassa, ovat mm. Ai Miyazato, Cristie Kerr, Na Yeon Choi, In-Kyung Kim sekä Paula Creamer.

Ensimmäisen, vuonna 2007 pelatun Navistar LPGA Classicin voitti Maria Hjorth, kahden seuraavan voiton mentyä alkuvuodesta jäähyväiset kilpakentille jättäneen Lorena Ochoan nimiin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje