16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Huippuvireinen Louis Oosthuizen otti DP World Tourilla toisen voiton saman viikon sisällä   

Kulunut viikko oli Louis Oosthuizenilta todellinen täysosuma. Kuva: Getty Images

Viikonvaihteessa päättyneen The Opening Swingin ykkönen oli Min Woo Lee.

Louis Oosthuizen (-17) teki sunnuntaina kovan tempun haalittuaan DP World Tourilla toisen peräkkäisen voiton Heritage Bel Ombressa Mauritiuksella käydyssä turnauksessa. Hän jätti kilpailussa kakkoseksi sijoittuneen Laurie Canterin kahden lyönnin päähän.

Lyönnin johtoasemasta Mauritius Openin päätöspäivään lähtenyt Oosthuizen pelasi kierroksen alussa tahmeasti. Heritage La Reserve Golf Clubin neljännellä ja viidennellä reiällä tulleet bogit antoivat hetkellisen vaikutelman, että Oosthuizen olisi luisumassa voittotaistelun ulkopuolelle.

Toisin kävi. Takaisin paalulle kiivennyt Oosthuizen alkoi napsia birdiejä tasaiseen tahtiin, eikä edes 16. reiän pieni lipsahdus pudottanut häntä kärkipaikalta.

Oosthuizenin kanssa viimeisessä ryhmässä pelannut toinen eteläafrikkalainen, Jacques P. de Villiers (-14) sai riittävästi mahdollisuuksia tehdä kilpakumppaninsa olon tukalaksi, mutta hän laittoi paineen alla lyhyitä putteja ohi. Sunshine Tourilla pääsääntöisesti pelaavalle de Villiersille herui lopulta jaettu kolmas sija.

Peli oli käytännössä selvä, kun reilut 185 000 euroa palkintorahaa ansainnut Oosthuizen iski suunnittelemansa kentän 18. reiällä (par 5) kakkoslyöntinsä viheriölle. Voittoon olisi riittänyt par, mutta tuloksen 69 pelannut Oosthuizen tyylitteli kilpailun päätteeksi helposti kahden putin birdien.

Harvinainen onnistuminen

Kulunut viikko oli DP World Tourilla ja Oosthuizenin uralla poikkeuksellinen, sillä hän onnistui voittamaan myös maanantaille epävakaiden sääolosuhteiden vuoksi venyneen Alfred Dunhill Championshipin. Samalla viikolla otetut kaksi voittoa ovat pääkiertueilla äärimmäisen harvinaisia onnistumisia.

DP World Tourilla on pelattu kaudella 2024 kuusi kilpailua, joista viisi viimeisintä on voittanut LIV-kiertueen jäsen. LIV-pelaajien osallistumisen loppuvuoden kisoihin on mahdollistanut se, että koitokset ovat olleet myös PGA Tour of Australasian tai Sunshine Tourin kalenterissa. Nämä kiertueet eivät ole asettaneet LIV-pelaajille esteitä kilpailla omissa kilpailuissaan.

Laurie Canterin kohtaloksi koitui jälleen jäädä nuolemaan näppejään, vaikka hyvä esitys Mauritiuksella sinänsä lämmittänee hänen mieltään. Viikko sitten hän oli tavoittelemassa paluuta LIV-kiertueelle Abu Dhabin karsintakilpailussa, mutta tavoite karkasi halvan oloisesti englantilaisen käsistä.

Canterin tilanne ei ole ruusuinen, sillä hallussa oleva DPWT-kategoria ei tällä kaudella hänelle isoja turnausmääriä lupaa. Tie on auki kuitenkin DPWT:n ja Challenge Tourin järjestämiin kilpailuihin, sillä Canter on maksanut LIV-kiertueella pelaamistaan turnauksista koituneet sakot.

Leelle mukava potti

Mauritius Open päätti DP World Tourin niin sanotun The Opening Swingin, jonka voittajaksi ylsi Australian PGA Championshipin ykkönen ja Australian Openin kolmonen Min Woo Lee. Myös Race to Dubai -listan kärjessä oleva australialainen kuittaa tällä saavutuksella 200 000 euroa miljoonan euron bonuspoolista. Tämän lisäksi Lee varmisti pääsynsä elokuussa käynnistyvään kiertueen The Back Nine -osioon, joka käsittää yhdeksän kilpailua.

DP World Tour uudisti täksi kaudeksi ohjelmaansa jaettuaan kalenterin seitsemään eri osioon. Seuraavaksi kiertueella käynnistyy The International Swing, jonka ensimmäinen turnaus on 11. tammikuuta alkava Dubai International.

Lue seuraavaksi: DP World Tour teki suuria uudistuksia ensi vuoden kilpailukalenteriinsa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje