11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Lorena Ochoa lopettaa peliuransa

Naisten maailmanlista saa piakkoin uuden valtikan heiluttajan, kun Lorena Ochoa on jättämässä hyvästit kilpagolfille. © Getty Images

<bNaisten maailmanlista saa piakkoin uuden valtikan heiluttajan, kun Lorena Ochoa on jättämässä hyvästit kilpagolfille. &copy Getty Images src=”/wp-content/uploads/ihmiset/golffaajat/09042608514385.jpg” width=460>Yli kuuden vuoden aikana yhteensä 27 kilpailua voittanut ja viimeiset kolme vuotta maailman ykkösenä viihtynyt Lorena Ochoa kertoi tiistaina nettisivuillaan jättävänsä kilpagolfin. Hän on vahvistanut asian myös LPGA Tourille. Päätökseen liittyviä yksityiskohtia Ochoa aikoo kertoa Mexico Cityssä perjantaina pitämässään lehdistötilaisuudessa.

Meksikolaisen lähteiden mukaan Ochoa haluaa jatkossa keskittyä perheeseensä sekä hyväntekeväisyyteen. Hän avioitui viime joulukuussa lentoyhtiö Aeromexicon toimitusjohtaja Andres Conesan kanssa, jolla on aikaisemmasta avioliitostaan kolme lasta.

Yhdysvaltain naisammattilaisgolfin etujärjestö LPGA ei ole vielä kommentoinut Ochoan päätöstä.

Kyseessä on kahden vuoden sisään jo toinen lajin megatähden ilmoitus uran päättymisestä. Annika Sörenstam tiedotti keväällä 2008 vetäytyvänsä lopullisesti kilpakentiltä saman vuoden lopulla. Lopettamisen syyksi ruotsalainen ilmoitti perheen perustamisen ja muut uudeet haasteet. Sörenstam ja aviopuoliso Mike McGee saivat tyttären viime vuonna.

”On myönnettävä, että olin yllättynyt kun kuulin Lorenan lopetuspäätöksestä. Mutta hän on aina sanonut pelaavansa kymmenen vuotta, ja perustavansa sen jälkeen perheen. Hän on juuri mennyt naimisiin, ja varmasti ajattelee, että on aika kääntää uusi lehti elämässä”, Sörenstam kommentoi tähden ratkaisua.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje