27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Linda Henriksson sivusi kenttäennätystä LET:n karsinnoissa

Linda Henrikssonilla oli hymy herkässä Amelkis Golf Clubin kierrosennätystä sivuavan tuloksen jälkeen. Kuva: LET.

LET:n karisintafinaalin suomalaisnimi oli maanantaina Linda Henriksson. Selkä seinää vasteen kolmen ensimmäisen päivän jälkeen ollut Henriksson latasi Amelkis-kentällä pöytään hirmuisen 64 (-8) lyönnin kierroksen ja nousi kerta heitolla jakamaan kisassa sijaa 26, joka oikeuttaa LET:n pelioikeuteen. Henriksson lähti maanantaihin 83:nnelta sijalta.

”Mitään ei ole uponnut kolmeen päivään, niin kärsivällisesti olen odotellut. Hyvää peliä koko ajan. Tänään oli ryhmässä hyvä henki ja kova kiri päällä. Yksi eagle 66 metristä kuppiin ja kolme kuudesta birdiestä oli ns. tap in:ejä”, Henriksson summasi kierroksensa.

Huomisen päätöskierroksen jälkeen pelioikeus lätkäistään palkinnoksi tuloslistan 30 parhaalle pelaajalle ja sijaa 30 jakaville.

”Iloisin mielin huomiseen. Tuntuu hienolta sivuta mm. Ian Puolterin kenttäennätystä”, Henriksson päätti.

Siinä missä Henriksson löysi pelinsä niin sanotusti kreivin aikaan, on Oona Vartiainen esiintynyt tasaisen varmasti läpi kilpailun. Neljänteen päivään jaetulta kahdeksannelta sijalta lähtenyt Vartiainen teki tänään tuloksen par (72) ja säilytti paikkansa kisan kymmenen parhaan joukossa sijalla yhdeksän.

Tulostehtailu on ollut tasaista ja jos huomenna tuomisena on edes kohtalainen kierros, on pelioikeus pääkiertueelle selviö. Vartiaisella on kaulaa viimeiseen pelioikeuteen oikeuttavaan tulokseen jo kuusi lyöntiä.

”Onhan tuo peli ollut pitkälti suunnitelman mukaista. Peruspeliä ollut tähän asti, kiva huomata että sillä on pysynyt kyydissä mukana. Hyvällä fiiliksellä odottelen huomista. Vielä 18 reikää pitää malttaa pysyä suunnitelmassa, sitten katotaan mikä on ollut päivän ja viikon tulos”, Vartiainen sanoi.

Elina Nummenpää ja Sanna Nuutinen kirjasivat 72 lyönnin (par) kierrokset Samanah-kentällä. Jatkopaikka huomiselle ratkaisukierrokselle tuli molemmille helposti, mutta korttiin yltääkseen molempien on löydettävä peliinsä huomenna erittäin vahva vaihde.

Nummenpää on yhteistuloksella par kahden lyönnin päässä viimeisestä pelioikeuteen oikeuttavasta tuloksesta, Nuutisella (+1) matkaa korttiin on lyönti enemmän.

Makkonen ja Voss karsiutuivat

Leena Makkosen (70-74-75-74) tie nousi karsintafinaalissa pystyyn neljän kierroksen jälkeen. Hän karsiutui tuloksella +5, joka on kolme lyöntiä karsintarajaa heikompi.

Myöskään Marika Voss (73-78-72-74) ei pystynyt lyömään silmään riittävää kirivaihdetta, vaan karsiutui ennen päätöspäivää tuloksella +9.

Huomenna kisan ratkaiseva kierros pelataan Samanah Country Clubin kentällä.

Sami Sarpakunnas

Päivitetty kello 20.47: Vartiaisen kommentit.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje