[10][12]
Kilpagolf - LPGA Tour

Lincicome ykkönen Montrealissa

Brittany Lincicome juhli sunnuntaina Kanadan mestaruutta. © Getty Images

Maailmanlistan 15:s Brittany Lincicome varmisti viimeisen reiän chippi-putti-parillaan Kanadan avoimen mestaruuden sunnuntai-iltapäivänä paikallista aikaa. Tuloksen 70 päätöskierroksella lyönyt Lincicome päätyi Montrealin lähistöllä pelatussa kisassa kokonaissaldoon -13. Voitto kartutti hänen kausiansioitaan 337 500 dollarilla.

Voiton pohjaksi muodostui tehokas alku, sillä Lincicome teki seitsemän ensimmäisen reiän sisällä kolme birdietä. Vaikka tämän jälkeen ainoa parista poikennut reikätulos oli sisääntulon alkupuolella tullut bogi, ei häneltä vaadittu enempää urotekoja voittonsa sinetöimiseksi.

Kun finaalikierroksen kärkiryhmät olivat edenneet päivän urakkaansa Hillsdale Golf & Country Clubin kentän puoliväliin, alkoivat hurrikaani Irenen rippeet purra myös Montrealin seudulla. Michelle Wiellä oli sateen ja kovan tuulen piiskatessa yhä kaikki menestyksen avaimet käsissään, mutta hänen haaveensa toisesta peräkkäisestä Canadian Openin voitosta huuhtoutuivat 16:lla veteen menneeseen kakkoslyöntiin.

Wie sekä päivän parhaasta kierrostuloksesta (67) vastannut Stacy Lewis jakoivat toisen sijan lyönnillä Lincicomelle hävinneinä.

Solheim Cupin pelaajat kunnostautuivat

Vaikka Lincicome on kotoisin voimakkaille sääilmiöille alttiista Floridasta, hän ei muistanut pelanneensa golfia aiemmin yhtä vaativissa olosuhteissa kuin sunnuntaina: ”Tällaisilla keleillä olisin mieluummin jonkun sisälajin ammattilaisurheilija”, Lincicome hauskuutti lehdistötilaisuudessa.

Voitto oli Lincicomelle uran viides LPGA Tourilla, mutta Kanadassa hän tuli saavuttaneeksi ensimmäisen kerran kaksi ykköstilaa saman vuoden aikana. Lincicome voitti myös Thaimaassa pelatun kauden avausturnauksen.

Neljännen sijan Canadian Openissa jakoivat Cristie Kerr sekä Angela Stanford (-11). Näin kisan viiden parhaan joukkoon sijoittui ainoastaan USA:n Solheim Cup -joukkueeseen valittuja pelaajia. Ruotsin Sophie Gustafson ja Caroline Hedwall (-5) jakoivat parhaina pohjoismaalaisina 23. sijan.

Naisten Yhdysvaltain kiertue jatkuu 9.-11.9. Arkansasissa pelattavalla turnauksella.