[14][27]
Kilpagolf - LPGA Tour

Lewis ykkönen Alabamassa

Stacy Lewis voitti kolmannen kerran tällä kaudella. © Getty Images

Stacy Lewis (-18) otti sunnuntaina kolmannen voittonsa viiden kuukauden sisällä. Samalla hän katkaisi aasialaisten kahdeksan voiton putken USA:n kiertueella. Viimeisellä kierroksella tuloksen 69 pelannut Lewis löi kisassa toiseksi tulleen Lexi Thompsonin kahdella lyönnillä. 17-vuotias Thompson puolusti Alabamassa Navistar Classicin viimevuotista voittoaan.

”Lexi (Thompson) oli minusta lyönnin päässä, kun kävelimme 16. griinille. Se oli ainoa hetki koko päivänä, jolloin tajusin mistä on kysymys. Birdie 16:lla sitten ratkaisi pelin edukseni”, Lewis kuvaili kisan loppuhetken tunnelmiaan.

Thompson aloitti kisan hyvin, mutta pelasi kolmannen kierroksen (74) vaisusti. Hän voitti kisan viime vuonna kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana LPGA Tourin historiassa. Tämä ennätys ei kestänyt vuottakaan, sillä 15-vuotias amatööri Lydia Ko voitti elokuussa kaikkien yllätykseksi Canadian Openin.

Mi Jung Hur ja Haeji Kang (-15) jakoivat Prattvillessä kolmatta sijaa. Ruotsin Pernilla Lindberg (-12) oli parhaana pohjoismaalaisena 11:s.

Lewis johtaa Vuoden Pelaaja -kisaa 56 pisteellä ennen Alabaman turnauksen sivuuttanutta Jiyai Shiniä. Korealainen on voittanut kaksi edellistä pelaamaansa turnausta, joista jälkimmäinen oli Women’s British Open. Vuoden Pelaaja -titteli on lipsahtanut sitten vuoden 1994 kerta toisensa jälkeen Yhdysvaltain rajojen ulkopuolelle. Tuolloin valinta osui Beth Danielin kohdalle.

Marko Kuivasaari (24.9. klo 8.22)

Tseng: Kysymys on työetiikasta Aasialaiset pelaajat ovat ottaneet ohjat tiukasti haltuunsa naisten huippugolfissa.

Yani Tsengin mielestä aasialaisten menestys naisten pääkiertueella perustuu tunnolliseen harjoitteluun.  &copy Getty Images

Yani Tsengin mielestä aasialaisten menestys naisten pääkiertueella perustuu tunnolliseen harjoitteluun. &copy Getty Images

Samanaikaisesti kun maailmanlistan ykkönen Yani Tseng etsii kadonnutta tuloskuntoaan, ovat hänen aasialaiset kilpakumppaninsa jatkaneet valloitustaan LPGA Tourilla. Aasialaiset ovat tilastoineet kiertueella kahdeksan peräkkäistä voittoa, ennen viikonvaihteessa pelattavaa Navistar Classicia.

Tilasto näyttää hieman samannäköiseltä myös suurten kisojen osalta. Jiyai Shinin voitto Women’s British Openissa viime sunnuntaina oli aasialaisten seitsemäs putkeen major-turnauksissa. Shin ei ole mukana Alabaman turnauksessa, jonka jälkeen kiertueen tie vie neljäksi viikoksi Malesiaan, Etelä-Koreaan, Taiwaniin ja Kiinaan. Kauden viimeinen turnaus LPGA Tourilla pelataan marraskuun puolivälissä Floridassa.

Shin nousi viidenneksi naisten World Rankingilla, jonka Top-5:ssa on nyt neljä aasialaista – kymmenen joukossa heitä on kahdeksan. Yani Tsengin mielestä aasialaisten dominointiin naisten golfissa ei liity mitään salaisuuksia. Hän toteaa menestyksen perustuvan työetikkaan, joka on tunnetusti kohdallaan aasialaisessa kulttuurissa.

”Aasialaiset pelaajat harjoittelevat todella ahkerasti lähes kaiken mahdollisen ajan. Maanantai-aamuisin rangella on vain aasialaisia pelaajia. Korostan, vain aasialaisia”, Tseng sanoi Navistar Classicin lehdistötilaisuudessa ennen turnausta.

Tseng on voittanut tänä vuonna neljä turnausta naisten Yhdysvaltain kiertueella, mutta ei ensimmäistäkään puoleen vuoteen. Taiwanilainen voi heittää toiveet menestyksestä myös Navistar Classicissa, jossa hän on ennen finaalikierrosta kymmenen lyöntiä kärjestä.

Aasialaisten voittoputki näyttäisi myös katkeavan Alabamassa, sillä paalulla oleva Stacy Lewis (-15) on neljättä sijaa jakavia Mi Jung Huria ja Haeji Kangia neljä lyöntiä edellä. Angela Stanford (-13) on toisena ja Lizette Salas (-12) kolmantena.