[14][27]

[14][27]
Challenge Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuskan toiveet painavasta pistepotista sulivat viimeisten reikien aikana

Lauri Ruuskalla on kaksi kilpailua aikaa tehdä suora sarjanousu DPWT:lle. Kuva: Getty Images

Ruuskan DPWT-kortin metsästys jatkuu ensi viikolla Kiinassa.

Challenge Tourin kilpailuissa on raaka, mutta rehti meininki. Kisoissa täytyy sijoittua viiden parhaan pelaajaan joukkoon, että pistetili karttuu reippaasti. Lopulta pitkän kauden jälkeen pisteillä ratkaistaan, kuka saavuttaa pelioikeuden DP World Tourille seuraavalle vuodelle. Kaiken lisäksi Challenge Tourin taso on Euroopan kakkoskiertueeksi hurjan kova, joten vihellellen ei kärkisijoituksia pokkailla.

Lauri Ruuskalla oli Hopps Open de Provencessa kaikki mahdollisuudet raivata itsensä top 5:n sisään. Kaikki näytti hyvältä ennen neljää viimeistä reikää. Tämän viikon kisakentän 18:s reikä on vielä toiminut birdieautomaattina, joten loppusuoralla Ruuskalla oli onnistumisen tilaisuuksia edessään.

Ruuska oli kierrostaan 14. reiän birdien jälkeen tuloksessa -5. Tuossa vaiheessa hän kolkutteli top 5 -sijoitusta. Sen jälkeen hän teki bogit väylille 15 ja 17 ja tippui tuloslistalla pari pykälää alemmaksi kahdeksanneksi.

Vaikka kahdeksas sija on kiitettävä suoritus, tarjosi Ruuska itselleen kovempaakin sijoitusta tämän viikon päätteeksi. Hän tullee nousemaan kiertueen pistelistalla napsun verran ylöspäin sijaluvulle 29. Kaikkien CT-pelaajien silmissä kiintää top 20, jolla kortti DPWT:lle irtoaa.

Ruuska oli reaaliajassa kulkevan ennustetun pistelistan sijalla 25 ennen kahta bogiaan.

Oliver Lindell pelasi koko viikon ajan kelpo golfia ja sijoittui lopulta 22. Sunnuntaina porvoolaisen tähtihetki osui viimeiselle reiälle, johon hän pamautti eaglen. Kierrostulos oli sen myötä -3.

Korkeiden sijoitusten merkityksestä antoivat tänään esimerkin toista sijaa jakaneet Oliver Farr ja Felix Mory. Molemmat harppasivat pistelistalla reilusti ylöspäin. Farr oli ennen tätä viikkoa pistelistan 33:s, mutta Ranskan kilpailun onnistumisen myötä hän tarttui viimeiseen DPWT-korttiin oikeuttavaan sijaan 20. Mory puolestaan kampesi itsensä kahinoihin mukaan pistelistan sijalta 42, kun hän nousi paikalle 24.

Challenge Tourin perussarja päättyi tähän kilpailuun. Ensi viikolla Kiinaan pääsee rajoitettu määrä pelaajia, joiden joukossa suomalaisista on vain Ruuska. Sen jälkeen viimeiset paikat DP World Tourille CT:n kautta jaetaan kiertueen finaalikisassa Mallorcalla. Myös tuohon kisaan Ruuska pääsee mukaan.

Lue seuraavaksi: Vain kaksi suomalaista jatkaa Challenge Tourilla, kun jäljellä on kolme kilpailua