28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Vain kaksi suomalaista jatkaa Challenge Tourilla, kun jäljellä on kolme kilpailua

Voiton lisäksi Lauri Ruuska on ottanut yhden top 10 -sijoituksen tällä kaudella CT:llä. Kuva: Getty Images

Lauri Ruuska ja Oliver Lindell ovat ainoat suomalaiset Ranskan CT-kilpailussa.

Suomalaisten kausi Challenge Tourilla on ollut Lauri Ruuskan voittoa lukuun ottamatta vaisu. Konkreettinen esimerkki saadaan torstaina käynnistyvästä kauden kolmanneksi viimeisestä osakilpailusta, johon vain Ruuskalla ja Oliver Lindellillä on pääsylippu.

Voittonsa myötä Ruuska on varmistanut vahvan kategorian ensi kaudeksi Challenge Tourille. Siitä huolimatta hänellä riittää vielä porkkanaa loppukauden kilpailuissa. Huippuonnistumisella hän ottaisi kauden päätteeksi pelioikeuden DP World Tourille.

Ruuska on CT:n pistelistalla 30:s. Himoittuun ja kaikkien CT-pelaajien tähtäimessä olevaan top 20 -sijoitukseen on matkaa 125 pistettä. Tuohon yltääkseen Ruuskan pitäisi pokata tällä viikolla palkintopallisijoitus.

Marseillen lähettyvillä pelattavan kisan jälkeen Challenge Tour käy kääntymässä Kiinassa. Hainan Openiin mahtuu mukaan kiertueen 60 parasta pelaajaa 75 joukosta. Tuohon kilpailuun Ruuska pääsee pistelistasijoituksellaan helposti mukaan.

Toisenlainen tilanne on Ranskan kisan toisella suomalaisella Oliver Lindellillä. Hän on pistelistalla sijalla 87. Harppaus 60 parhaan pelaajan sisäpuolelle edellyttäisi top 3 -sijoitusta, muuten porvoolaisen kausi CT:llä tulee tällä viikolla päätökseensä.

Lindellin kiikareissa on myös pistelistan sija 75. Se takaisi vahvan pelioikeuden ensi kaudella Challenge Tourille. Sijoille 76–120 sijoittuneet saavat rajoitetun pelioikeuden, jolla pääsee joka tapauksessa pelaamaan hyvän määrän CT-kisoja. Suomalaisista Matias Honkala (88.) ja Roope Kakko (97.) kuuluvat tähän porukkaan.

Challenge Tourin pistelistan sijalta 90. pääsee mukaan DP World Tourin toiseen karsintavaiheeseen. Tämän suhteen Lindell pelasi varman päälle ja osallistui karsintojen ykkösvaiheeseen, josta hän onnistui lunastamaan jatkopaikan.

Kiinan kilpailun jälkeen CT huipentuu Mallorcan finaaliin. Vain 45 parhaalle pelaajalle on luvassa osallistumisoikeus kilpailuun ja viimeiseen taisteluun paikasta auringossa. Ruuskan rankingsijoitus tulee riittämään tähän.

Finaalikisassa on jaossa tuplapisteet, joten DPWT-rajan tuntumassa tullaan käymään vielä äärimmäisen kovaa kamppailua ”kiertueen voittajista”. Suomalaisvinkkelistä katseet kohdistuvat tässä tapauksessa Ruuskaan.

Vaikka Ruuska ei onnistuisi Challenge Tourin kautta pokkaamaan DPWT-pelioikeutta, hänen viimeinen oljenkortensa tehdä sarjanousu on DPWT-karsintojen kolmas vaihe.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje