27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuskan ja haastajakiertueen korttijahti ratkee Mallorcalla

Lauri Ruuska on lähellä pitkäaikaisen tavoitteensa toteutumista. Kuva: Getty Images

Lauri Ruuska käynnistää CT:n finaalin torstaina kello 9.00 Suomen aikaa.

Challenge Tour huipentuu tällä viikolla Mallorcalla. Kisakenttänä on Alcanada Golf saaren koilliskulmassa.

Asetelmat ovat selvät: 20 kiertueen pistelistan parasta pelaajaa nousee ensi kaudeksi DP World Tourille. Käytännössä nousijoita on kuitenkin 21, sillä pistelistalla yhdeksäntenä oleva Alex Fitzpatrick on jo varmistanut nousunsa sijoittumalla Race to Dubai -pistelistalla 116 parhaan joukkoon.

Ennen DPWT:n kauden kahta viimeistä kilpailua hän on pääkiertueen rankingissa sijalla 79. Fitzpatrick iski kultasuoneen olemalla 17:s The Openissa, jonka lisäksi hän sijoittui toiseksi ISPS Handa World Invitational -kilpailussa Pohjois-Irlannissa elokuussa.

Fitzpatrick ei ole mukana Mallorcalla, mutta hän ei tule tippumaan ulos 20 parhaan joukosta, sillä vaikka jaossa on finaalissa tuplapisteet, ei hänen ohitseen tule nousemaan 11 kilpakumppania. Niinpä pääkiertueen kortti lyödään käteen myös sijalle 21 rankingissa päätyneelle pelaajalle.

Finaalissa on mukana 45 pelaajaa. Cutia ei ole ja kun pisteet jaetaan tuplana, voidaan pitkältäkin takamatkalta vielä nousta kiinni korttiin. Voitosta nappaa 640 pistetä, kakkossijasta 440 ja kolmossijasta 280. Ruuskalla on koossa ennen finaalia 559,06 pistettä ja vyöllä on sentään kotikisan voitto.

Ruuska on viimeiseen pelioikeuteen oikeuttavaa 21. sijaa perässä noin 124 pistettä. Käytännössä tilanne on se, että korttiin yltääkseen Ruuskan on todennäköisesti sijoituttava vähintäänkin kärkiviisikkoon. Jos kovimmat kilpakumppanit onnistuvat, voi kortti edellyttää tätäkin kovempaa onnistumista.

Ruuska osallistui maanantaina päättyneelle Golfliiton järjestämälle leirille Espanjassa, jossa olivat mukana DPWT:n karsinnan toiseen vaiheeseen osallistuvat pelaajat. Alla on siis hyvä valmistautumisjakso, joka toivottavasti kantaa ja riittää nostamaan hänet ensi kaudeksi pääkiertueelle.

Ruuska käynnistää kilpailunsa torstaina kello 9.00 Suomen aikaa tiiltä 10.

Lue seuraavaksi: Vaivaton golfloma Mallorcalla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)