[6][5]

[6][5]
Challenge Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuskalla vahva kierroksen alku ja loppu Challenge Tourilla

Lauri Ruuskan kierroksella oli paljon tapahtumia Dimension Data Pro-Amin kolmantena päivänä. Kuva: Swedish Golf Tour

Jatkopaikkaa tavoittelevilla suomalaisilla riittää lauantaina venyttävää.

Seitsemän birdieä iskenyt Lauri Ruuska (-2) pelasi suomalaisista parhaan kierroksen Etelä-Afrikassa Fancourtin golfkeskuksessa jatkuneessa Challenge Tourin ja Sunshine Tourin yhteiskilpailussa. Hän kirjasi perjantaina tuloksen 70, ja on tässä vaiheessa jaetulla 87. sijalla.

Ruuska sai Outeniqua-kentällä mukavasti birdie-hanat auki kahdella peräkkäisellä onnistumisella heti kierroksen alussa. Etuysin puolivälissä tulleiden bogin ja tuplabogin jälkeen hän kokosi itsensä uudelleen tehden ulosmenon lopussa toisen kahden birdie suoran.

Takaysi käynnistyi bogilla ja viimeisen kolmanneksen ensimmäisellä tullut birdie vei kierroksen jälleen miinuksen puolelle. Tapahtumia ei puuttunut jatkossakaan vaan 16. reiän bogin jälkeen Ruuskalta löytyi vielä päivän urakan päätteeksi ruutia kahden peräkkäisen birdien edestä.

”Kaksijakoinen päivä oli. Birdiet tuli helposti, mutta samoin myös bogit. Kyseessä oli helpoin kenttä kolmesta mitä pelataan, joten kenttä oli kyllä otollinen. 16. väylällä lähestyminen ajautui sprinklerin kautta lähes outtiin, ja bogi, mutta onneksi sain vielä sisuunnuttua loppuun ja tein kaksi birdieä”, kaksi lyöntiä cut-rajasta oleva Ruuska sanoi.

”Huomenna tarvitaan vielä hyvä kierros, että cutista päästään, mutta pitää vain karsia bogit pois.”

Sijaa 97 jakavalla Roope Kakolla (-1) oli perjantaina vuorossa kolmen kentän turnauksen vaikein kisa-areena, Montagu. Molemmat kenttäpuoliskot sisälsivät kaksi birdieä ja kaksi bogia muokaten päivän saldoksi 72 lyöntiä.

Dimension Data Pro-Am -kilpailun kolmas suomalainen Oliver Lindell (+2) aloitti Outeniqua-kentällä Ruuskan tavoin kahdella birdiellä, mutta tähän mainittavimmat onnistumiset jäivätkin. Virheet alkoivat rassata porvoolaista kuudennesta reiästä lähtien, ja viisi bogia tehneen Lindellin (T136) tulokseksi jäi 75. Samalla pääsy sunnuntain ratkaisukierrokselle mutkistui huomattavasti.

Aamulla starttaavilla Ruuskalla ja Lindellillä on lauantain kierroksella vuorossa The Links ja Kakko pelaa kello 10.08 alkavan kierroksensa Montagu-kentällä. Kaikkien on parannettava esityksiään tuhdisti kuutosella alkaviksi, jotta pelit jatkuisivat neljännelle kierrokselle. Lindelliltä cut-rajan ylittäminen vaatii käytännössä unelmakierrosta.

Kilpailun kärkipaikan jakavat Espanjan Santiago Tarrio Ben ja Etelä-Afrikan Christiaan Bezuidenhout. He ovat kokonaistilanteessa -17. Pohjoismaalaisista Tanskan Martin Ovesen (-10) jakaa kahdeksatta sijaa. Kilpailun tunnetuin pelaaja, nelinkertainen major-voittaja, isäntämaan Ernie Els on sijalla T13.