[14][27]

[14][27]
Challenge Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuska odotti vuorokauden pelatakseen viimeisen reiän erikoisessa kilpailussa

Lauri Ruuska jatkaa CT:n rankingissa sijalla 25. Kuva: Getty Images

Vierumäen turnauksen sankari otti torjuntavoiton länsinaapurissa.

Lauri Ruuska (-3) oli juuri ehtinyt pelata 17. reiän Ruotsin Challenge Tour -kilpailun kolmannella kierroksella, kun turnaus keskeytettiin lauantai-iltapäivänä Askersunds Golfklubbin kentän väylillä lainehtineen veden vuoksi.

Hetken odoteltuaan turnauksen johto ilmoitti, että kolmatta kierrosta jatketaan 34 kilpailijan osalta sunnuntaiaamuna.

Sateen piiskaama kenttä ei ollut vielä aamullakaan pelikuntoinen, ja lopulta pelaamaan päästiin tasan 24 tunnin kuluttua lauantain keskeytyksestä. Samalla päätettiin, että Dormy Open lyhennetään 54 reiän kilpailuksi.

Vuorokauden yhden reiän pelaamista odottanut Ruuska teki 18:lla parin, ja sijoittui jaetulle 29. tilalle.

”Minulle oli hyvä birdie-putti 4–5 metristä, mutta ei mennyt sisään. Kyllä sitä olisi mieluummin pelannut vielä neljännenkin kierroksen, kun niin tiukka pakka oli, mutta ei voi mitään. Ensi viikolla on uusi mahdollisuus”, Ruuska sanoi.

Hän jäi tasaisessa kilpailussa kolme lyöntiä kuudennen sijan jakaneista pelaajista, joten ymmärrettävästi kisan lyhentäminen jäi hieman kaivelemaan Ruuskaa.

Vaikka Vierumäellä voittoa viikko sitten juhlinut Ruuska ei tällä kerralla kärkipäätä hätyytellyt, otti hän Ruotsissa kuitenkin torjuntavoiton. Ruuska lähti tähän viikkoon kiertueen Road to Mallorca -listan sijalta 25, ja säilytti saman sijan Dormy Openista tulleilla pisteillä. Listan 20 parasta saavat kauden päätteeksi kortin DP World Tourllle.

Koko kilpailun peruuntuminen ei ollut kaukana. Åmmebergissä oli satanut kahden viikon sisällä 300 millimetriä vettä, ja normaalisti par 72 -kenttä lyhennettiin par 67 -kentäksi. ”Tynkäkentällä” ei ollut turnauksessa ainuttakaan par-viitosta.

”Kentänhoitajat ja vapaaehtoiset tekivät hurjan työn, että saatiin edes loput väylät pelikuntoon”, Ruuska totesi.

Matias Honkala (par) jakoi 53. sijan ja Roope Kakko (+2) päätyi kymmenen pykälää alemmas.

Dormy Openin voitti Etelä-Afrikan Jacques Kruyswijk (-9), jolle ykköstila oli ensimmäinen haastajakiertueella. Kotimaansa Sunshine Tourilla hän on voittanut kolmesti.

Eroa toisen sijan jakaneisiin neljään pelaajaan kertyi kaksi lyöntiä.

Challenge Tourin kilpailut jatkuvat tulevalla viikolla Ruotsin Linköpingissä.

Lue seuraavaksi: Lauri Ruuska jyräsi ylivoimaiseen voittoon Vierumäellä