5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuska jyräsi ylivoimaiseen voittoon Vierumäellä

Lauri Ruuska tuulettamassa eaglea reiällä 13. Kuva: Getty Images

Ruuska teki sunnuntaina peräti kaksi eaglea. Bogeihin hän ei sortunut kertaakaan.

Vierumäellä toivottiin suomalaisjuhlia ja sellaiset saatiin, kun Lauri Ruuska ei antanut muille käytännössä mitään mahdollisuuksia sunnuntaina Vierumäki Finnish Challengen päätöskierroksella.

Ruuska (-27) ei menettänyt johtoaan päivän aikana. Muutamaan otteeseen hän oli pienessä kiipelissä, mutta ratkaisuhetkillä hermo piti, eikä hän tehnyt yhtään paria ylittävää reikätulosta sunnuntaina. Kuin kirsikaksi kakun päälle Ruuska päätti kilpailunsa birdieen, vaikka joutui eiliseen tapaan lyömään toisen lyöntinsä metsän siimeksestä.

Viimeistään siinä vaiheessa, kun Ruuska pelasi reiät 11–13 tuloksin birdie–eagle–eagle, oli selvää, ettei edes loistavan viimeisen kierroksen (61/ -10) pelanneen Ruotsin Joakim Wikströmin (-20) kiri riitä voittokamppailuun Ruuskaa vastaan.

Kolmen kierroksen jälkeen toisena ollut Jack MacDonald (-20) pelasi hyvän kierroksen, muttei pystynyt vastaamaan Ruuskan rynnistykseen. Skotti nousi viimeisen reiän birdiellään jakamaan toisen sijan Wikströmin kanssa.

Kaksikko jäi lopulta Ruuskasta peräti seitsemän lyönnin päähän.

Joulukuussa 30 vuotta täyttävä Ruuska on kypsynyt voittajaksi hiljalleen. Tukun kenttäennätyksiä takonnut kuopiolaislähtöinen Ruuska nousi lajiväen tietoisuuteen jo yli kymmenen vuotta sitten, mutta suurteot ovat jääneet vielä tekemättä. Ehkä riittävää tasaisuutta ei ole löytynyt. Tällä viikolla Ruuska kuitenkin antoi palaa ja näytti, mihin miehen peli parhaimmillaan riittää.

Vierumäellä Ruuskan takapiruna toimi meritoitunut golf- ja salibandyvalmentaja Petteri Nykky, jonka kokemus ja rauhallinen olemus varmasti osaltaan auttoi Ruuskaa kestämään paineet ja ulosmittaamaan viimein potentiaalinsa.

Kuluvalla kaudella Ruuska löysi nousevan vireen heinäkuun lopussa. Kahdeksas sija Saksasta, 32. sija Irlannista ja 12. sija Skotlannista loivat hyvää pelivirettä ja itseluottamusta kotikisan alla.

”Lauri on ollut mukana alusta asti. Ensimmäinen kisa ei onnistunut, ja mies lähti kotiin silloin vähän allapäin. On hienoa nyt nähdä, että hän on noussut tälle tasolle. Ja hienoa, että Petteri on jaksanut kantaa miehen bägiä tuolla kentällä. Uskon, että se yhteistyö on ollut tärkeä palanen menestyksessä”, kilpailun promoottori ja Vierumäen golfyhtiöiden toimitusjohtaja Jan Ruoho sanoi.

Kisan toiseksi paras suomalainen oli Oliver Lindell. Hän teki sunnuntaina kahden edellisen kierroksen tapaan tuloksen 68 (-3) ja päätyi yhteistuloksella -14 jakamaan kahdeksatta sijaa. Kierroksen kohokohta oli eagle reiällä 13 (par 4).

Sunnuntaina tuloksen 70 (-1) tehnyt Roope Kakko (-8) jakoi 35. sijan. Kristian Kulokorpi (-3) oli 50:s, Casper Simberg (-1) 55:s ja Alex Hietala (+1) 61:s.

Voitto avasi Ruuskalle oven taistelussa pelioikeudesta pääkiertueelle. Kauden päätteeksi kiertueen pistelistan 20 parasta saa pelioikeuden DPWT-kiertueelle ensi kaudeksi. Ruuska oli R2M-rankingissa ennen tämänviikkoista kilpailua sijalla 95. Voitolla hän nousee 25:nneksi. Palkintorahaa Ruuska ansaitsi voitostaan 40 000 euroa.

Challenge Tour -kilpailu on järjestetty Vierumäellä seitsemän kertaa. Tulevista vuosista ei vielä ole sovittu, mutta Ruoho vakuuttaa, että tahtoa jatkamiseen on.

”Meillä on nyt sopimus katkolla, mutta aloitamme neuvottelut jatkosta pian. Halua järjestämiseen on, vaikka meillä on ollut haasteita kentän ja talouden kanssa. Kun kisa on tehty nyt seitsemän kertaa, niin tapahtuma on kehittynyt vuosi vuodelta. Pystymme keskittymään olennaiseen, ja on hienoa nähdä, että yleisöä on ollut näin mukavasti paikalla”, Jan Ruoho kertoi.

Lue seuraavaksi: Ruuska johtaa Vierumäellä – Lähin uhkaaja istui vieruskaverina lentokoneessa matkalla Suomeen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)