5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Ruuska johtaa Vierumäellä – Lähin uhkaaja istui vieruskaverina lentokoneessa matkalla Suomeen

Lauri Ruuskan ilme pysyi keskittyneenä läpi päivän. Kuva: Getty Images

Lauri Ruuska jakoi lauantaina päivän parasta kierrostulosta, 64 (-7).

Suomen Challenge Tour kilpailu, Vierumäki Finnish Challenge ratkeaa huomenna. Kärkiryhmässä pelaavat Skotlannin Jack MacDonald (-18) ja Suomen Lauri Ruuska (-20). Kilpailun voitto tulee suurella todennäköisyydellä ratkeamaan näiden kahden pelaajan kesken, sillä kärkiryhmän kolmas pyörä, kolmantena oleva Tsekin Filip Mruzek (-13) on Ruuskasta jo seitsemän lyönnin päässä.

Kaksinkamppailussa kohtaavat toisilleen tutut miehet, sillä kuin sattuman oikusta Ruuskan vieruskaverina lentokoneessa paluumatkalla viime viikonlopun kisasta Suomeen istui Jack MacDonald.

”Paljon juteltiin siinä matkan aikana kaikenlaista ja ilmeisesti sain hänet tykkäämään Suomesta vähän liikaakin”, Ruuska naureskeli haastattelussa kierroksen jälkeen.

Ruuskan olemus oli levollinen niin haastattelussa kuin kentälläkin. Alun jännitys karisi nopeasti, kun jo avausreiällä syntyi birdie. MacDonald tosin pisti paremmaksi ja käynnisti päivänsä eaglelle.

Birdieen pystyi myös kärkiryhmän kolmas pelaaja, Ruotsin Kristoffer Broberg, joka voitti Suomen CT-kisan Kytäjällä 2012. Lauantaina Broberg kuitenkin tippui kärkikaksikon kyydistä päivän edetessä. Nelinkertainen CT-voittaja ja kaksinkertainen ET-voittaja sadatteli peliään kuuluvasti ja oli jopa lähellä katkaista wedgensä epäonnistuneen chipin jälkeen 14. reiällä.

”Todella mukava kaveri kentän ulkopuolella, mutta kentällä nyt vähän kiehui ja ehkä siinä oli vähän show’takin mukana”, Ruuska tuumi.

Lauri Ruuskan rautapeli oli lauantaina ajoittain suorastaan häkellyttävän hyvää. Kuva: Getty Images.

Kentän ensimmäinen reikä on ollut pelaajille melkoinen birdie-automaatti, sillä niin Ruuska kuin MacDonald ovat pelanneet sen neljä alle kolmen kierroksen aikana. Reiän tuloskeskiarvo kolmen ensimmäisen päivän ajalta on ollut 4,48, eli yli puoli lyöntiä pakkasella.

Hurjan alun jälkeen meno hyytyi hetkeksi. Reikien 6–9 jaksoon Ruuska kuitenkin iski kolme birdieä, joiden ansiosta hän nousi kahden lyönnin takaa ensin MacDonaldin rinnalle ja sitten ohi.

”Kummallista kyllä peli tuntui tänään jopa paremmalta kuin torstaina, jolloin tein sen 59:n. Silloin tuntuivat vain kaikki putit uppoavan, tänään ei uponnut ihan niin hyvin”, hän kertoi.

Ruuska painoi lisää kaasua rei’illä 12–14, joille hän teki tulokset eagle–birdie–birdie. Ero venyi hetkessä jo neljään lyöntiin, mutta reikien 15 ja 18 bogien jälkeen marginaaliksi kirjattiin kaksi lyöntiä. Kentän päätösväylällä Ruuska oli pahoissa hankaluuksissa avauksen päädyttyä syvälle metsän siimekseen väylän vasemmalle puolelle. Kun raffista lyöty lähestyminenkin leijaili griinin yli, oli bogey lopulta reiälle kelpo tulos.

Yleisöä oli lauantaina paikalla mukavasti ja sunnuntaina määrä todennäköisesti – ja toivottavasti – kasvaa. Ruuska ei pahemmin vilkuillut yleisöön, mutta huomenna kotietu voi olla merkittävä tekijä.

”Jack on pelannut hyvää golfia, eikä hän ole tehnyt juurikaan virheitä. Virheisiin ei ole minullakaan huomenna varaa, vaan minun on pystyttävä jatkamaan samaa peliä huomenna”, Ruuska sanoi.

Ruuska ei ole ainoa suomalainen, joka pelaa sunnuntaina huippusijoista. Oliver Lindell (-11) jakaa ennen päätöspäivää kilpailussa kuudetta sijaa ja Roope Kakko (-7) sijaa 31. Matkaa kärkikamppailuun Lindellillä on todennäköisesti liikaa, mutta kolmas sija on vain kahden lyönnin päässä.

Toisaalta Lauri Ruuska näytti torstaina, että jopa kuudenkympin alitus on Cooke-kentällä mahdollinen, kun kaikki osuu kohdilleen. Myös Oliver Lindellillä on kokemusta kuudenkympin alittamisesta samalla kentällä, joskin hänen 59-tuloksensa syntyi pro am -kilpailussa vuonna 2018.

Myös Kakko tähyää huomenna nousua tuloslistalla. Eroa kymppikärkeen on vain neljä lyöntiä.

”Peli oli itse asiassa helpompaa kuin aiemmilla kierroksilla, vaikka tulos ei sitä kerro. Ehkä se lupaa hyvää huomiselle”, hän sanoi.

Alex Hietala (-3) on neljänneksi parhaana suomalaisena sijalla T52. Hietala teki vaiherikkaan päivän päätteeksi tuloksen 73 (+2).

Kristian Kulokorvelle lauantai oli vaikea. Kulokorpi (-2) lähtee sunnuntaihin sijalta T56. Kierros sai epäonnisen alun, kun hänen pallonsa hukkui kentän kakkosväylällä ja tuloksena oli tuplabogey. Kierrostulos 78 tiputti miestä tuloslistalla tuntuvasti.

Casper Kasper Simberg teki tuloksen 74 (+3). Hän on kilpailussa sijalla 61.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)