28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuska yllättyi siitä, miten rauhalliseksi hän tunsi itsensä sunnuntaina: "Siinä tiesin, että pystyn karistamaan muut"

Lauri Ruuska astui sunnuntaina melkoiseen painekattilaan, kun hän lähti Vierumäki Finnish Challenge -kilpailun päätöskierrokselle kahden lyönnin johdosta. Vaikka paineita tuntui, Ruuska tunsi olonsa yllättävän rauhalliseksi.

”Alussa ei oikeastaan ollut vaikeata. Lopussa rupesi homma tiukkenemaan, kun tajusin, että nyt on mahdollisuus voittaa tämä kisa. Siinä alkoi mailaa puristamaan. Silti pystyimme pysymään prosessissa koko ajan ja tekemään oikeita asioita. Ei menty asioiden edelle missään vaiheessa”, Ruuska sanoo.

Ruuskan caddiena toimi kilpailussa nykyinen valmentaja Petteri Nykky. Kaksikko on tehnyt yhteistyötä kahdeksan kuukauden ajan. Nykky auttoi pelaajaa pysymään rauhallisena. Se tapahtui pitämällä ajatukset tiukasti kiinni suorituksessa.

”Se tapahtui niin, ettemme puhuneet siitä (jännityksestä) missään vaiheessa. Annoimme vaan asioiden tapahtua ja tehtiin sitä, mitä on tehty koko viikko”, Ruuska kertaa.

Aluksi Nykyn oli tarkoitus toimia caddieana vain kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Kun yhteistyö toimi, Ruuska kuitenkin pyysi, tai paremmin vaati, Nykkyä jatkamaan. Nykky yritti ehdottaa hommaan muita ehdokkaita, jopa omaa vaimoaan, mutta Ruuskan järkkymätön kanta oli, että valmentaja itse hoitaa urakan loppuun saakka.

Petteri Nykyn kenkävalinta neljän kierroksen caddie-urakkaan oli luonnollisesti Crocsit, joita hän kehuu mukaviksi, vaikka kantapäätä kisan jälkeen särkikin.

Kilpailun lopun kaksikko pystyi nauttimaan täysin rinnoin, sillä Ruuskan tehtyä 11. reiän birdien jälkeen peräkkäiset eaglet rei’ille 12 ja 13 ero venyi niin pitkäksi, että loppu oli kuluneella urheilukielellä ilmaistuna kosmetiikkaa.

”Kyllä se aika hieno fiilis oli. Siinä vaiheessa peli oli hallussa. Siinä vaiheessa tiesin, että nyt mennään sellaisella alueella, että pystytään tekemään tulosta ja karistamaan muut. Onnistuin lyömään hyviä lyöntejä – ja putit, tiesin, että menevät sisään. Ei se ollut vahinko, että ne menivät sisään. Tiesin, että ne menevät. Sellaisiin tuntemuksiin kun pääsee, niin tämä laji tuntuu aika kivalle”, Ruuska kuvailee.

Tuore mestari joutui heti voiton jälkeen sellaiseen pyöritykseen, ettei paremmasta väliä. Mestaruusjuhlista hän ei heti tuoreeltaan osannut sanoa mitään.

”En ole kerennyt miettiä. Mutta veikkaan, että tuolla on joku muu saattanut miettiä sitä mun puolesta”, hän naureskeli.

Lue seuraavaksi: Lauri Ruuska jyräsi ylivoimaiseen voittoon Vierumäellä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)

 • ruukku says:

  Tuollainen harvinaisen selvä voitto luo kyllä uskoa että Lauri on tuleva ykköskiertueen pelaaja.

  Jos haluaa tällä kaudella nousta, se vaatii kyllä hyviä tuloksia myös loppukaudesta. Tällä hetkellä noin 80 pistettä jäljessä 20 sijaa ja esim. 5 sijasta saa 100 pistettä. Kautta on jäljellä vielä 7 kisaa ja finaali. Finaalissa on tupla pisteet ja toiseksi viimeisessä kisassa myös vähän enemmän pisteitä.

  Meinasin katsoa, että millä pisteillä aikaisempina vuosina on menty 20 joukkoon, mutta pisteytys on muuttunut täksi kaudeksi, joten ne eivät ole vertailukelpoisia.

  • ruukku says:

   Kun kaudessa on ollut 22 kisaa ja tällä hetkellä 20 olevalla on 529 pistettä, niin hän on saanut keskimäärin 24 pistettä jokaista kisaa kohti. Ennen finaalia on vielä 7 kisaa ja jos pisteitä tulisi saman verran niin 20 olevalla olisi ennen finaalia 697 pistettä.

   En ole varma voiko tätä näin laskea, mutta jos se menee näin, niin koska Laurilla on tällä hetkellä 449 pistettä, niin hänen pitäisi saada 248 pistettä jäljellä olevissa seitsemästä kissassa, jos hän haluaisi olla 20 joukossa ennen finaalia. Ja finaalissa olisi siis sitten jaossa vielä tupla pisteet.

 • Huulio says:

  Olen samaa mieltä, Laurilla on erinomaiset näkymät ja mahdollisuus loppukaudella lunastaa suoraan kortti pääkiertueelle.
  Pisteiden laskuun en sen sijaan tuhlaisi paljon aikaa, homman nimihän on se että Laurilla on nyt se momentum ja draivi päällä, tarvitaan vaan yksi tai kaksi hyvää tulosta seuraavissa 7 turnauksessa ja kortti on taskussa.

  • ruukku says:

   Toivotaan että nousee… Lauri on ollut takamatkalla suurimpaan osaan kärkipelaajista jo lähtökohtaisesti, kun ei ole päässyt kaikkia haluamiaan turnauksia pelaamaan. Loppukaudesta ei tätä ongelmaa enää ole.

   Pointti oli vain se että hyvin pitää kulkea. Jos tuo laskelma piti paikkansa, niin esim. kaksi 4 sijaa ei vielä riittäisi nousuun, jos muista kisoista ei tule pisteitä ja finaalissa jää hännille.

 • heierk says:

  Parasta tuossa pelissä oli Laurin henkinen tasapaino. Toisen päivän huonompi kierros ei muuttanut hänen pelitapaansa vaan luottamus omaan tekemiseen säilyi. ”Nyt hyökätään” toteamuksen huonot seuraukset opittiin jo Ilosen aikana ja myös muiden pelaajien kohdalla tulokset hyökkäyksistä ovat usein olleet huonoja. Toivotaan, että myös muut suomalaiset pelaajat löytävät henkisen tasapainon ja luottamus omaan tekemiseen löytyy. Ongelma ei ole tekniikassa.

 • MP-33 says:

  Vaikuttaa vahvasti siltä, että valmentajan vaihdos on ollut tässä se merkittävä juttu ja tasaisuus on löytynyt. Toivottavasti saadaan Lauri ETlle👍👍

 • Huulio says:

  Vähän ollut huolestuttavaa se ettei CT:llä ole ollut pitkään tyrkyllä ketään nousuun pääkiertueelle. Oliver Lindell on jäämässä ikuiseksi lupaukseksi ja muilla ei näytä olevan riittävästi potentiaalia, joten Laurin menestys on siinäkin mielessä tosi hieno juttu.