Challenge Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuska käynnisti Challenge Tourin finaalin keskikastissa

Lauri Ruuska tähyilee pääkiertueen korttia Mallorcalla. Kuva: Getty Images.

Avauskierros keskeyttiin kovan tuulen johdosta.

Challenge Tourin finaali käynnistyi torstaina Mallorcalla Alcanada Golfin kentällä. Kisan ainoa suomalainen, Lauri Ruuska, starttasi kierroksensa 10. tiiltä. Alusta asti kierros oli vuoristorataa ja päivän tulos oli lopulta 76 (+4).

Birdiejä Ruuska teki kierroksen aikana kolme, bogeja taas peräti seitsemän. Sijoitus on jaettu 31:s.

Keli oli torstaina haastava, ja tuulta oli noin 7–11 metriä sekunnissa. Hankalassa kelissä ei tuloksilla hurjasteltu ja lopulta kierros keskeytettiin tuulen yllyttyä liian navakaksi, kun muutamalla pelaajalla oli pelaamatta pari reikää.

”Joo, aika rivakka keli. Karmeita puuskia ja ylipäätään kova tuuli. Itseasiassa palloa löin aika hyvin, mutta puttaaminen oli tuulessa tosi vaikeeta. Kenttää oli valmisteltu tuulta varten ja kahteen päivään ei ollu griinejä ajettu, pelkästään jyrätty ja ainakin itsellä oli tosi vaikea päästä griineihin kiinni. Ja tietenkin tuulen vaikutusta putteihin oli vielä tosi vaikea arvioida. Loppu viikoksi tuuli vähän sentään laskee, mutta kyllä se tulee puhaltamaan muutkin päivät”, Ruuska kertoi.

Avauskierroksen paras tulos on toistaiseksi Marco Pengen 69 (-3). Benjamin Follett-Smith ja Tom Vaillant ovat lyönnin päässä, mutta molemmilla on pelaamatta pari reikää. Vain neljä miestä 45:stä kisaan startanneesta pystyi alittamaan kentän parin.

Tulevina kisapäivinä sää ei tämänhetkisen ennusten mukaan tule sanottavammin helpottumaan, vaan luvassa on rajua tuulta jatkossakin.

Yltääkseen kiinni DPWT:n pelioikeuteen Ruuskan olisi yllettävä finaalissa aivan kärkipäähän noustakseen kiertueen pisteistalla 21 parhaan joukkoon. Tämänhetkisen tilanteen valossa Ruuskan sijoitus rankingissa olisi 32, joten työmaata on edessä kolmelle jäljellä olevalle kisapäivälle.

Jos korttia ei pistelistan kautta heru, pääsevät kaikki finalistit mukaan DPWT:n karsinnan kolmanteen vaiheeseen, joka pelataan Espanjassa 10.–15. marraskuuta.

Lue seuraavaksi: Lauri Ruuskan ja haastajakiertueen korttijahti ratkee Mallorcalla