13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Inbee Park osaa yhä voittaa – lähestyy ykköstilojen määrässä jo esikuvaansa

Inbee Park lähestyy voittotilastossa kovaa vauhtia jokaisen korealaispelaajan suurinta esikuvaa Se Ri Pakia. Kuva: Getty Images

Korean golfikoni ei ollut kilpaillut kolmeen kuukauteen.

Inbee Park (-14) löysi viimein voittoreseptin Aviara Golf Clubin kentällä pelatuissa turnauksissa. Näyttävällä kisa-areenalla vuosina 2010, 2016 ja 2019 kakkoseksi sijoittunut kampesi Kia Classicin voittoon johdettuaan LPGA Tourin kilpailua alusta alkaen.

Voitto oli Rion olympiakultamitalistille 21. naisten Yhdysvaltain kiertueella, millä hän nousee eteläkorealaisten sisäisessä tilastossa neljän ykköstilan päähän kärjessä olevasta Se Ri Pakista.

”Seurasin Se Ri Pakia ihaillen, kun kasvoin pelaajaksi. On hienoa jahdata hänen saavutuksiaan, ja olen todella onnellinen, että pääsin jo näin lähelle”, Park sanoi viitaten voittotilastoon.

Hän oli Kalifornian Carlsbadissa käydyssä turnauksessa omaa luokkaansa jätettyään USA:n Amy Olsonin ja Lexi Thompsonin viiden lyönnin päähän.

”Pelasin ensimmäisen kilpailuni kolmeen kuukauteen, En olisi voinut uskoa onnistuvani näin hyvin. Ajattelin, että tämä viikko olisi lähinnä valmistautumista ensi viikkoon”, maailmanlistan nelonen sanoi iloisena.

Park luonnollisesti toivoo, että vanha sanonta huonosta kenraalista ennen ensi-iltaa ei pitäisi paikkaansa, sillä tällä viikolla Rancho Miragessa pelataan kauden ensimmäinen major-kilpailu. Hän on voittanut ANA Inspiration -turnauksen kerran urallaan, kahdeksan vuotta sitten. Kaikkiaan Parkilla on koossa seitsemän major-titteliä.

Tanskan Nicole Broch Larsen (-4) jakoi kilpailussa parhaana eurooppalaisena 12. sijan. Kia Classicissa käynnistyi myös Matilda Castrenin kausi LPGA-kiertueella. Turnaus päättyi hänen osaltaan karsiutumiseen.

Castren kilpailee seuraavan kerran huhtikuun puolivälissä Havaijilla pelattavassa Lotte Championshipissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje