9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kytäjä järjesti hienot kisat

Challenge Tourin pelaajat ja kilpailun johto olivat aidosti erittäin tyytyväisiä Kytäjän tarjoamiin faciliteetteihin.

Challenge Tour on kova pysäkki ykköskiertueille pyrkiville. Se oli tiedossa etukäteen, ilman kovaa neljän päivän onnistumista tuloslistoilla vain harva nousee kärkipäähän. Taustalla kentän ja puitteiden virittämiseksi kohdalleen oli tehty jo kuukausien työ.

Suitsutusta kentästä

Kytäjän SE- kenttä täytti ja ylitti CT:n pomomiesten ja mikä tärkeintä pelaajien odotukset. Avauksissa oli väylillä tilaa, kenttä aukeaa takatiiltäkin niin, että pääasiassa draiverilla lyötiin ulos. Lähestymisssä SE vaatii monipuolista osaamista, pidempiäkin mailoja. Viheriön ulkopuolelta on vaikeaa scramblata tulosta.

Puttaaminen oli kaikille hankalaa huippukuntoisilla viheriöllä. Kytäjää ylistettiin monien kansainvälisten pelaajien toimesta CT:n parhaimpiin kuuluvaksi kentäksi kaudella 2012. Ja näissä arvioissa ei juurikaan ollut vieraskoreutta.

Vakuuttava voittaja

Kristoffer

Kristoffer Brobergilla on hurja ollut hurja meno päällä kauden kisoissaan. Vuonna 2013 työpaikka voi olla ET.

Tukholman lähistöllä sijaitsevaa Haningea edustava 26-vuotias Kristoffer Broberg on noussut kuluvalla kaudella jäätävään vireeseen. Nordea Touria kiertänyt Broberg pääsi nopeasti sisään myös Challenge Tourin rytmiin, Kytäjällä hän ylsi jo kauden neljänteen voittoonsa jäätävän esityksen jälkeen. Mies ei hermoillut viimeiselläkään kierroksella, lähestymiset ja nimenomaan bunkkerilyönnit olivat rautaa.

”Wedgepeli on parasta osaamistani, täällä siitä ei ole paljoakaan hyötyä, niin paljon lähestymisiä lyödään pidemmillä raudoilla, ” vaatimaton ja vähäpuheinen Broberg analysoi. Vaikeaa on vielä ennusta Brobergille isoa tähteyttä päätoureilla. Nykyisellä vireellään hän voi syksyn kisoissa pelata itsensä Challenge Tourilla rahalistan kärkikymmenikköön ja ET:lle hyvän ystävänsä Alexander Norenin seuraksi.

Uihlein sai jatkoaikaa

Peter

Peter Uihlein on noussut viimeisissä kisoissaana kärkipäähän CT:lla. Näin myös Kytäjällä.

USA:n vuoden 2010 amatöörimestari Peter Uihlein näytti myös osaamistaan, vaikka lyönti ei parhaassa tikissä ollutkaan. Miehen nimi kannattaa pistää mieleen, helppo veikkaus on, että vuoden kahden sisällä hän rakentaa peleillään otsikoita jollain päätourilla. Kytäjältä oli saaliina viides sija, jonka tuomat eurot takavat hänelle pelioikeuden CT:lle loppukaudeksi. Voitto oikeassa paikassa ( Kazakstan) ja Uihlein saisi kortin ET:lle kaudeksi 2013.

Korhonen pääsee Sveitsin kisaan

Mikko

Mikko Korhonen nousi päätöspäivänä 31 sijaa 13:ksi. Kuva Anzel Oy

Suomalaismenestys jäi odotettua vaisummaksi. Karu fakta on kuitenkin se, että jopa kärkimiehemme pelasivat heille tyypilliseen tapaan. Mikko Korhosen 13:s sija tuli loistavan viimeisen kierroksen ansiosta. Se on hänen kauden kolmanneksi paras sijoituksensa, joten tuhkaa on turha heitellä Korhosen päälle vaikka ennen kisaa oli enemmmän kuin paikallaan ilmoittaa tavoitteeksi voitto. Kolmannen kierroksen peli oli, yllätys sinällään, vuoristorataa. Se vei mahdollisuudet. Viimeisen kierroksen nousu varmisti Korhosen pysymisen rahalistalla 36:n ensimmäisen joukossa. Se tuo yhden kisan , Rolex Trophyn Sveitsissä miehen kisaohjelmaan.

Kytäjän kisa oli Korhoselle järjestyksessään sadas Challenge Tourilla. Paras sijoitus on edelleen neljäs.

Kalle Samooja taisteli itsensä sijalle 24:s, vaikka varsinkin rautalyönnit olivat turkulaisen mielestä kaukana tavoitetasosta.

Ison plussan saa 35-vuotias Janne Martikainen, jonka viimeisen päivän tulos 67 antaa pontta konkarin tavoitteille saavuttaa karsintojen kautta paikka ET:lle. Roope Kakon ja Antti Ahokkaan esityksissä oli tuttuja elementtejä. Molemmat saivat nyt aikaan yhden kunnon kierroksen, varmuuden puute on ollut parivaljakon akilleen kantapää koko uran ajan. Näni myös Kytäjällä.

Kotikisat alle penkin

Tutulla kentällä käyty kisa oli mahdollisuus monille nousta isoihin otsikoihin. Joonas Granberg, Jaakko Mäkitalo ja Janne Mommo olivat ne ammattilaiset joilta odotettiin nähtyä parempia suorituksia. Amatöörien ykkösmies Tapio Pulkkanen sulatti mahdollisuutensa jo torstaina päivän viimeisessä lähdössä. Ehkä odotusaikaa päivän koitokseen oli liikaa? Tai muuten vaan huippuvire jota Vuosaaressa ja Aulangolla ihasteltiin hävisi savuna ilmaan.

Albert

Albert Eckhardt pelaa alkavalla viikolla miesten EM-kisoissa Irlannissa. Kuva VeVe Media

Albert Eckhardt oli amatööreistä paras, hänkin karsiutui, samoin kolmas EM-kisoihin lähtevä pelaaja Miro Veijalainen. Kolmikko Teemu Bakker, Erik Myllymäki ja Lauri Ruuska sai tyytyä niinikään kahteen kierrokseen. Amatöörien edustustehtävät ulkomailla ovat sujuneet toistaiseksi kaudella alle odotusten. Tytöt ja pojat jäivät joukkueina toiseen fligthiin, henkilökohtaisissa EM-kisoissa kärki karkasi naisilta jo ennen päätöspäivää. Toivottavasti vaisu kenraaliharjoitus lupaa Pulkkaselle, Veijalaiselle ja Eckhardtille menestystä EM-kisoihin Irlantiin.

Yleisöllä hyvät oltavat

Mikko

Mikko Ylöstalo ja Kaisa Silvonen ihastelivat pitkiä avauksia ja nauttivat sunnuntain upeasta säästä kotikentällään.

Kilpailuja oli seuraamassa riittävä määrä ihmisiä kun huomioidaan päällekkäisyys olympialaisten kanssa. Sunnuntaina silmäpareja oli 600-800, muina päivinä hivenen vähemmän. Avopari Kaisa Silvonen ja Mikko Ylöstalo seurasivat kotikentällään käytyä kisaa kolmena päivänä. ”Kiva kun saadaan tänne elämää ja vaihtelua normaaliin. Loistavaa peliä hienolla kentällä, Mukava oli nähdä näidenkin herrojen haavoittuvaisuus lähipelissä, nimenomaan viheriöllä. Vähemmän ne tekevät tietty virheitä, uloslyönnit ovat todella vaikuttavia”, summaili Mikko Ylöstalo näkemäänsä.

Pariskunta oli sunnuntaina varustautunut omilla eväillä ja huovalla. ”Paras paikka seurata kisaa oli 14:n ja 18:n välinen katsomo ympäristöineen. Varmasti olisi pieni kahvilakin menestynyt näillä kulmilla. Ehkä se tulee kauden 2013 kisaan. Tämä kisa on uskoakseni osakkaista ja jäsenistä suurimman osan toiveena myös seuraavalle vuodelle”, arvioi Kaisa Silvonen.

Erikoisplussan järjestäjät saavat siitä, että yleisö sai kulkea kaikkina kisapäivinä pelaajien taustalla jopa väylillä. Narutusta ei ollut, eikä sitä kukaan kaivannut. Kontakti peliin oli huomattavasti parempi, katselijat käyttäytyivät mallikelpoisesti.

Kisa saa jatkoa

Petri

Petri Peltoniemen johtamalla golfliiton orkesterilla ja Kytäjän vapaaehtoisilla pysyi hyvin pallo hallussa Kytäjän kisaviikon aikana.

Kilpailun promoottori , liiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi iloitsi kisan järjestelyjen onnistumista sekä kentän saamia kehuja. ”Tämän kisan järjestäminen yhdessä Nordic Leaguen kahden kisan kanssa on liiton laatiman strategian mukaista. Huippupelaajamme saavat kokemusta ja vaihtoina kortteja muihin kisoihin. Amatööreillemme kisa on hyvä mittari. Arvokasta on myös se malli, jonka juniori-ikäiset saavat seuraamalla kisoja. Sekin oli hienoa havaita, kuinka aito halu Kytäjällä oli hoitaa tämä kilpailu ensiluokkaisesti. Saimme jo sovittua siitä, että kisa käydään Kytäjällä toisen kerran elokuun 1-4 päivinä vuonna 2013”, Peltoniemi julisti.

Taloudellisesti ponnistus oli liitolle mittava. Palkintopotissa oli 170.000 euroa, rahaa ja voimavaroja kului myös kisan muihin järjestelyihin. Liiton henkilökuntaa oli kisaviikolla Kytäjällä päivittäin keskimäärin toistakymmentä, projektin aikana työtunnit lasketaan luonnollisesti tuhansissa. Yhteistyökumppaneilta tuli ensimmäiseen kisaan vain pieni osa budjetista.

”Tämän olimme ennakoineet budjettia tehdessämme. Seuraavaa kisaa pääsemme myymään nämä positiiviset kokemukset tukenamme huomattavasti viime vuotista aiemmin”, Peltoniemi taustoitti.

Seuraava kisa North Westilla?

Toiminnanjohtaja

Toiminnanjohtaja Sari Tani ja toimitusjohtaja Juha Repo uskovat North West-kentän pystyvän isännöimään CT:n kisan tämän vuotisen tapahtuman tasoisesti.

Kytäjän toimitusjohtaja Juha Repo hymyili maireasti skoolatessaan kuohujuomaa kisaviikon päätteeksi. ”Tämä oli Golfliiton rakentama show johon me mielellämme loimme puitteet. Olen ylpeä kentästä ja seuramme vapaaehtoisväen hienosta työpanoksesta. Katson, että Kytäjän on asemansa johdosta luonnollista olla erittäin kiinnostunut jatkossakin Suomen ykköskisan järjestämisestä. Kotimaassa brändimme on vahva, halumme on levittää sanomaa palveluidemme tasosta myös ulkomaille. Challenge Tourin kisa on siihen hyvä työkalu”.

Kytäjän väen toiveena on se, että vuoden 2013 kisa järjestettäisiin North West-kentällä, jonka viheriöistä uusittiin syksyn ja kevään aikana kuusi. Ne saivat myös osittain uudet muodot.

”Tästä ei vielä ole sovittu, mutta Tourin johtaja Alain de Soultrait nosti peukkua pystyyn kiertäessään kenttää”, Repo mainitsi.

North West täyttää loistavan kisakentän kriteerit South Westin tavoin. Kytäjän kannalta NW:n nostaminen Challenge Tour ”luokkaan” olisi monella tavalla perusteltua. Pelaajien näkemykset siitä, kumpi kahdesta top-kentästä on lopulta parempi, voisivat mennä ulkomaalaisiltakin vierailta yllättävän paljon ristiin.

Kaikkinensa kisat sujuivat erinomaisesti. Kytäjän valinta myös seuraavan kisan isännäksi oli odotettavissa. Challenge Tourin ja SGL:n sopimus on muoto 2+2 vuotta, joten tulevan kisan onnistumisesta riippuen CT:n kisoja pelataan Suomessa tämän sopparin puitteissa mahdollisesti myös vuosina 2014 ja 2015.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje