11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

"Kyllä kentällä herää"

Marika Voss (oik.) oli puttipeliään lukuun ottamatta tyytyväinen päivän kulkuun. Minna Vuorenpäällä riittää huomiseksi enemmän mietittävää.

Naiset suoriutuivat päivän urakastaan Aulangolla käynnistyneissä lyöntipelin SM-kisoissa ennen kuin miesten kaikki ryhmät olivat päässeet edes matkaan. Kun ykköstiille kuulutettiin kisan alkajaisiksi klo 7.30 ryhmä Marika Voss, Minna Vuorenpää ja Sonja Pakonen, oli hetkessä jotain symbolista. Aulangon Golfklubin suurin mitalitoivo Vuorenpää sai kunnian olla yksi kisat avanneen kolmikon jäsenistä.

Kotiyleisön pettymykseksi Vuorenpään kierros sujui poikkeuksellisen vaisusti. Maajoukkuepelaajan tulos 84 oli keskiviikon toiseksi huonoin, matkaa cut-rajallekin on viisi lyöntiä. Odotukset Vuorenpään menestystä kohtaan aiheuttivat pelaajalle ilmiselviä paineita, mikä oli omiaan syömään rentoutta otteista. Hän itse perusteli vaisuuttaan kehnoilla avauksilla.

”Draivi oli kateissa. En päässyt pahoista raffeista kunnolla eteenpäin”, alakuloinen Vuorenpää sanoi. ”Toisaalta koko lyönti on toiminut nihkeästi tällä kaudella. Huomenna on vain löydettävä uusi vaihde peliin, katsotaan sitten missä ollaan sen jälkeen.”

Vuorenpään ryhmässä pelannut Voss oli kierroksen jälkeen toisenlaisissa tunnelmissa, vaikka hänkään ei täysin tyytyväinen päivän antiin ollut.

”Löin kyllä hyvin, mutta puttasin huonosti. En saanut mitään sisään 4-5 metristä.”, Tarinagolfia edustava pelaaja sanoi.

Pitkät par-neloset tuottavat vaikeuksia

Poikien EM-kisoissa hyvin pelannut Juhana Kukkonen (74) aloitti keskiviikkona hieman tunnustellen.

Poikien EM-kisoissa hyvin pelannut Juhana Kukkonen (74) aloitti keskiviikkona hieman tunnustellen.

Aulangolla niin kuin ylipäänsä koko maassa on riittänyt viime aikoina sateita. Tämä on tehnyt myös Everstistä tavallista märemmän kentän: ”En tiedä minkälaista säätä on jatkossa luvattu, mutta toivottavasti kenttä kuivuu nopeasti. Nämä pitkät par-neloset tuottavat naisille vaikeuksia.”

Voss ei ole aikaisten starttien suurin ystävä, näiltä hän on toistaiseksi melko hyvin välttynytkin. Ennen keskiviikkoa hän muisteli startanneensa yhtä varhaiseen aikaan kisoissa vain kerran: ”Kun joutuu viideltä nousemaan, niin siinä on omat haasteensa. Mutta kyllä kentällä herää.”

”Siihen nähden hyvä aloitus, että sairastin hiljattain kunnon kesäflunssan. Pelituntumakaan ei ole ihan ensiluokkainen, kun tämä on minulle ensimmäinen kisa kuukauteen”, Voss jatkoi.

Vossin tulos 73 oli päivän toiseksi paras, samaan ylsi myös Espoon Golfseuran Annika Nykänen. Naisten kisan kärjessä on ainoana kentän alle parin pelannut Noora Tamminen. Tamperelaisen SM-avaus sujui 70 lyönnillä.

Miesten kisassa maalintulleista 70 lyönnin rajan alitti ensimmäisenä Pickalan Juuso Kahlos (69). Hieman myöhemmin nuorten maajoukkueen runkopelaajiin kuuluva Erik Myllymäki pisti neljä lyöntiä paremmaksi. Nokialaisen upea tulos 65 oikeuttaa kärkipaikkaan 18 reiän jälkeen. Lahden Golfin Mikko Lehtovuori jakaa Kahloksen kanssa toista sijaa tuloksellaan 69.

Kaikkiaan 13 pelaajaa alitti parin ensimmäisellä kierroksella. Suurimman ennakkosuosikin Tapio Pulkkasen kisat käynnistyivät tuloksella 71.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje