11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Kuuma taisto edessä

Lee Westwood valmistautui Atlanta Athletic Clubilla kisaan jo maanantaina © Getty Images

Lee

Vaikka PGA Championships onkin arvoasteikossa melkoisesti muita kolmea majoria alempana, on sillä kuluvan kauden viimeisenä majorina tavallista suurempi painoarvo. Voitot ovat jakaantuneet merkittävissä kisoissa taas eri eri miehille,lisäksi ehdottomaan eliittiin kuuluvista Lee Westwood, Martin Kaymer, Phil Mickelson ja Tiger Woods ovat seuranneet vierestä muiden juhlintaa.

Atlanta Athletic Clubilla pelattiin PGA Championships viimeksi 2001 jolloin David Toms nousi sankariksi konservatiivisen varovaisella pelillään. Voittotulos oli kova 15 alle. Torstaina käynnistyvää kisaa varten kenttään on totutusti pidenetty, ruoholaatuja vaihdettu koko alueella. Kisa on mahdollisimman avoin ja voittajan veikkaaminen vaikeaa.

Kolme viimeistä voittajaa ovat tullleet USA:n ulkopuolelta ( Harrington, Yang, Kaymer). Sarjan jatkuminen on jopa todennäköisempää kuin sen katkeaminen.

Tiger Woodsin esitys World Tourin kisassa oli hänen listaamistaan hyvistä asioista huolimatta niin vaisu, että hänen voittonsa olisi melkoinen ylläri. Tiger on pelannut rikkinäisen kautensa aikana vasta seitsemän kisaa, Mastersin neljänen sijan lisäksi hän on ollut yhden kerran kymmenes. Maailmanlistalla 30:ksi vajonnut Woods on epäonnistunut nimenomaan niissä kisoissa, joissa hänen aiempi recoordinsa on ollut erittäin kova ( San Diego, Dubai, Akron).

Tigerilla on loppukauteensa liittyen paljon pelissä. Hänen pitäisi sijoittua lähelle kärkeä Atlantassa. jotta pelit syyskuussa käynnistyvissä Fedex Cupin finaaleissa osuisivat kohdalle. Ilman käänteentekevää muutosta myös USA:n ja muun maailman välinen Presidents Cup pelataan myös syksyllä Australiassa ilman Wooodsia.

Phil Mickelsonin otteet ovat olleet totutun ailahtelevia. Openissa hän teki yllättävänkin nousun sijoittuen kakkoseksi, seuraavat kisat ovat sujuneet mollivoittoisesti. USA:n suurimmiksi toivoiksi ohi kahden supertähden voi nostaa Dustin Johnsonin, Steve Strickerin, jopa Rickie Fowlerin.

Euroopan kivikova kolmikko Luke Donald (2.), Rory McIlroy (6.) ja Lee Westwood (10.) näytti vaarallisuutensa Adam Scottin voittamassa World Tourin kisassa viikonloppuna. Openista häkellyttävästi karsiutuneet Donald ja Westwood ovat häkellyttäneet jo pitkään tasaisuudellaan joka on nostanut heidät maailmanlistan kärkipariksi.Kummaltakin puuttuu vielä majorin valtaaminen, Westwoodin apina selässä on kasvanut jo melkoiseksi, sillä englantilainen on pitkällä urallaan myös ilman World Tourin kisan ykköstilaa.

Pelkällä tahdonvoimalla ja vanhoilla tilastoilla menestystä ei tule.

”Majoreissa huipuillla on tavallista enemmmän odotuksia ja paineita niskassaan myös median taholta. Ne ovat kisoja jotka kaikki pelaajat haluavaa voittaa, Mastersissa ja US Openissa sijoittunut Donald tietää.

Jason

Ausseilla on kaksi kivikovaa pelaajaa kyseenalaistamassa Euroopan Tourin edustajien kuuden perättäisen major-voittosarjan jatkumista. Adam Scottin lisäksi hänen caddiensä Steve Williams on niin täynnä latausta ja näyttöhaluja, että tämä duo voi vireen päälle saadessaan tehdä lähes mitä vain.

Jason Dayn kakkostilat Mastersissa ja US Openissa yhdessä Players Championshipin kuudennen ja World Tourin kisan neljännen tilan kanssa ovat nostaneet hänen World Rankingilla jo seitsemänneksi.

Viimevuonna Martin Kaymer ja Bubba Watson pelasivat uusinnasta voitosta joka päättyi saksalaisen juhlaan. Rory McIlroy sijoittui toisen kerran peräkkäin PGA:ssa kolmanneksi vain lyönnin hävinneenä.

Kisan dramaattisiin vaihe oli luonnollisesti Dustin Johnsonin epäonninen mailanlasku maahan bunkkerissa 18:lla miehen luultua paikkaa ”wastelandiksi”. Kahden lyönnin penaltti ja putoaminen neljänneksi selvisivät hänelle vasta sen jälkeen, kun hän oli missannut ”voittoputtinsa” päätösreiän viheriöllä. Parempi että missasi, sillä tilanteen kornius olisi noussut vastakkaisessa tapauksessa golfhistoriassa ehdottomaan kärkeen.

Darren Clarke kirittää McIlroyta

Rory

Torstain starttiryhmistä aamupäivän mielenkiintoisimpia ovat:

14.55 Ryo Ishikawa-Matteo Manassero-Adam Scott

15.15 David Toms-Vijay Singh- Phil Mickelson

15.25 Alvaro Quiros-Luke Donald-Nick Watney

15.35 Tiger Woods-Padraig Harrington- Davis Love III

Iltapäivän seuratuimpia ovat:

Dustin

20.15 Martin Kaymer -Y.E.Yang-Shaun Micheel

20.25 Dustin Johnson -Rickie Fowler-Sergio Garcia

20.45 Charl Schwartzel-Rory McIlroy-Darren Clarke

20.55 Matt Kuchar-Lee Westwood-Jason Day

Nelonen Pro 1 ja Viasat Golf näyttävät PGA Championshipin suorina lähetyksinä seuraavasti

to 11.8 klo 21.00-

pe 12.8 klo 21.00-

la 13.8 klo 21.30-

su 14.8 klo 21.30-

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje