25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Kuosa ja Wikström Nations Cupissa

Ursula Wikström nostelee lähestymisiään viikonloppuna Alicantessa © Getty Images

Ursula

Jenni Kuosa ja Ursula Wikström edustavat Suomea Cup La Sella Golf Resortissa,Alicantessa pelattav

assa kilpailussa. Neljän päivän aikana 18 mukana olevaa maata pelaavat vuoropäivinä bestballia, sekä Valencian Cup-pelimuotoa. Jälkimmäisessä molemmat pelaajat avaavat par-kolmosilla, valitsevat paremman pallon ja lyövät vuorotellen loppuun. Nelosilla valinta tehdään kahden lyönnin jälkeen, par-viitosilla vasta kolmen lyönnin jälkeen. Hieman monimutkaista, mutta pelimuoto antaa varmasti mahdollisuuden myös taktikointiin.

Wikström on parantanut kauden edetessä. Neljässä kisassaan hän on päässyt kolmasti jatkoon, Marokossa ”Unski” oli jo 15:s. Kuosalla on kolmesta kisasta yksi jatkoonpääsy. Suomalaiset lähtevät kisaan haastajan asemasta.Sijoitus kymmenen joukkkoon, jopa top-kuuteen on mahdollinen, mutta vaatii molemmilta isoa onnistumista. Torstaina heitä kirittävät Venäjän Maria Verchenova sekä Anastasia Kostina.

Saksaan

Verchenovaan on kohdistunut kovia odotuksia . Lupaava ja paljon töitä uransa eteen tehnyt moskovalainen ei kuitenkaan ole lyönyt itseään läpi, vaikka hänelle on järjestetty runsaasti villejä korttteja myös LPGA Tourille. Loukkaantumiset ovat hidastaneet edistymistä. Venäjällä golfkulttuuri ja tuki naispelaajalle on hänen itsensä mielestä ollut varsin nihkeää, niinpä Verchenova muutti jo kauden 2010 alkuvaiheilla Dusseldorfiin hakemaan uusia tuulia peliinsä.

Tavallisesta poikkeava pelimuoto voi tuoda yllätyksiä, mutta voittaja löytyy suurella todennäköisyydellä kolmikosta Englanti, Ruotsi ja USA. Laura Davies saa pariksen LET:n kuumimman nuoren tähden Melissa Reidin. Ruotsin värejä puolustava Anna Nordqvist ja Sophie Gustafson, USA lähetti valtameren taakse tulisieluisen Christina Kimin sekä Brittany Lincicomen.

Voittaneen parivaljakon molemmat pelaajat kuittaaavat 42.500, viimeiseksikin jääneet 2.275 euroa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje