Kovat viheriöt ja tuuli haasteena World Cupissa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Cup of Golf

Kovat viheriöt ja tuuli haasteena World Cupissa

Ilkka Lind ja Mikko Korhonen tekivät pitkän matkan Melbourneen. Heidän urakkansa käynnistyy torstaina kello 02.44. Kuva All Over Press.

Mikko Korhonen ja Roope Kakko pääsivät mukaan World Rankingin kautta, Mikko Ilonen ilmoitti jo kesällä jättävänsä taiston väliin. Korhonen ja Kakko edustivat Suomea 2008 Kiinassa voitettuaan karsinnan Puolassa näytöstyyliin.

Korhonen lensi Australiaan suoraan Espanjassa päättyneistä ET:n karsinnoista, joissa hän sai viimeisenä pelaajana paikan kiertueelle vuodeksi 2014. Kakko on leireillyt Orlandossa sijiotuttuaan upeasti kahdeksanneksi Challenge Tourrin rahalistalla. Kakolla on erittäin vahva kortti ET:lle kaudelle 2014, joka mahdollistaa kaikkiin normikisoihin,( mukaanlukien BMW PGA CHampionships) mukaanpääsyn.

”Ekaa kertaa olen Australiassa, matka Orlandosta tänne kesti noin vuorokauden. Paljon on ollut opeteltavaaa varsinkin kenttään liittyen.Noiden viheriöiden kovuutta on vaikea ymmärtää, ne pitää nähdä ja kokea. Vääriin paikkoihin ei vaan voi missata. Nöyrästi täällä pitää pelata. Puttien vauhdit on saatava kohdalleen ja raudoilla pitää olla kontaktit ja kierteet hallussa. Kova testi on edessä”, Roope Kakko summaili.

Korhonen nosti toisena haasteena esiin tuulen.

”Voimakasta tuulta on luvassa, siitä on saatu esimakua jo alkuviikosta. Tuulen suunta tulee vaihtelemaan, joka tekee olosuhteista varsin kovat.Ei todellakaan ole mikään puistokävely luvassa, koko ajan saa olla pelin ja lyöntien kanssa hereillä”, Korhonen povaili.

Hän lähtee kierrokselleen kello 02.44. Caddienä toimii jälleen manageri Ilkka Lind. Kakolle pelinuotteja on lukemassa hänen veljensä Karri, jonka ansiolistalta löytyy mm. Challenge Tourin voitto Roopen mailapoikana vuodelta 2004, sekä Minni Blomqvistin cädinä toimiminen tämän voitettua Unkarissa LET:n kisan samana vuonna.

Miguel Angel Jimenez tarvitsee menestystä varmistaakseen paikkansa Mastersiin. Ennen viikonloppua hän on WR:lla 47.Kuva All Over Press

Miguel Angel Jimenez tarvitsee menestystä varmistaakseen paikkansa Mastersiin. Ennen viikonloppua hän on WR:lla 47.Kuva All Over Press

World Cupissa jaetaan myös erittäin paljon World Ranking-pisteitä. Monille mukanaolijoille vuodenvaihde on iso etappi, silloin listataan mm. ne 50 ensimmäistä jotka saavat varmuudella paikan Mastersiin. Ennen Australian kisaa Kakko on listan 219., Korhonen 334.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje