10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Kovat tulokset kortilla Messilässä – vain Sanna Nuutinen pystyi alittamaan 70 lyönnin rajan

Sanna Nuutisen draiveissa oli perjantaina ruutia. Kuva: Janne Tarmio

Suomalaisilla on hyvät näkymät hypätä Viaplay Ladies Finnish Openin päätöspäivänä kärjen kyytiin.

Vaativammat lipunpaikat ja nopeat viheriöt pitivät huolen, ettei Messilän LETAS-kilpailun toisena päivänä hurjasteltu tuloksilla. Perjantain parhaasta noteerauksesta vastasi Sanna Nuutinen, jonka tulos 69 oli ainoa 70 lyönnin alitus.

Nuutinen (par) kohensi asemiaan tuloslistalla 15 pykälällä ollen nyt jaetulla yhdeksännellä tilalla. Suomalaisista hänen edellään ovat Anna Backman ja niin ikään hyvän nousun tehnyt Oona Vartiainen.

Kolmikko on paalulla jatkavaa Nina Pegovaa 4–5 lyöntiä perässä, joten vahvalla esityksellä kaikki on vielä lauantaina mahdollista.

”Eilen vanha tendenssi rautapelissä nosti päätään”, Nuutinen kertoi kierroksen jälkeen.

”Pidimme illalla pitkän session Niklas Dahlgrenin kanssa ja saimme asian kuntoon. Se näkyi par-kolmosilla, joista neljällä tein birdien. Pitkälyöntisenä pystyn myös tavoittamaan kaikki par-viitoset kahdella lyönnillä. Se tuo hyviä birdiemahdollisuuksia.”

Ursula Wikströmin (+1) seuraksi jaetulle 14. sijalle kiivennyt Elina Saksa oli perjantaina myös hyvässä tulosvireessä (70), vaikka lyönnit eivät Aura Golfin pelaajaa tyydyttänytkään.

”Vaikea ymmärtää, miten pelasin kaksi alle noilla lyönneillä”, Saksa kommentoi kierroksen jälkeen.

”Oli hyviä pomppuja, ja otin paikoista kaiken mahdollisen irti. Todella raskasta, kun on oltava koko ajan hereillä ja kun on flunssakin päällä.”

Ehkä se tuo tullessaan play off -paikan tänäkin vuonna.

Venäjän Nina Pegova säilytti Viaplay Ladies Finnish Openin kärkipaikan paria sivunneella 72 lyönnin kierroksella. Takana on tasaista. 12 pelaajaa vaanii enintään viiden lyönnin päässä.

Nina Pegova (vas.) on pysytellyt kaksi päivää turnauksen ykköspaikalla. Kuva: Janne Tarmio

”Vielä on 18 reikää jäljellä. Mitä tahansa voi tapahtua”, muistutti jaetulla kakkostilalla oleva Ruotsin Michaela Finn.

Ammattilaiseksi vastikään siirtynyt Finn valitteli huonoa puttipeliään. Myös Pegovalla oli griineillä alussa vaikeaa.

”En saanut tuntumaa viheriöiden nopeuteen ja sorruin useaan kolmen putin bogiin. Lopussa löin monta lähestymistä aivan lipun tuntumaan ja tein helppoja birdiejä. 17. reiän eagle tuli lyhyellä chipillä griinin reunalta.”

LET Access Seriesin viime kauden ranking-ykkönen Emma Nilsson oli tyytyväinen kierrokseensa ja tähänastisiin esityksiinsä kauden aikana.

”Paras sijoitus Ladies European Tourilla on toistaiseksi jaettu kahdeksas tila. Ranking-sijoituskin (58.) on hyvä, kun ottaa huomioon, että en ole kategoriallani päässyt mukaan kaikkiin kilpailuihin.”

Nilsson oli mukana Messilässä jo viime vuonna ja ylsi aina uusintaan asti. Nyt eroa kärkeen on kolme lyöntiä.

”Toivottavasti pystyn tekemään kovan tuloksen huomenna. Ehkä se tuo tullessaan play off -paikan tänäkin vuonna.”

Cut-rajaksi muodostui +10. Lauantain kierrokselle pääsee mukaan 58 pelaajaa, joista kymmenen on amatöörejä. Vain viisi pelaajaa rikkoi perjantaina parin, joukossa neljä suomalaista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje