11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Korhosen kortti ET:lle jäi Italiassa kolmen lyönnin päähän

Mikko Korhonen menetti lähituntuman kisan kärkeen tehtyään 15 paria putkeen.

Espen

Espen Kofstad nousi rahalistan 11:lta sijalta ykköseksi Italiassa. Voittoja kertyi kauden mittaan kaksi. Tulevalla kaudella hän pääsee tavoittelemaan Norjan ensimmäistä ET:n voittoa &copy Getty Images

Norjan 25-vuotias Espen Kofstad jalostui toisella Challenge Tour kaudellaan rahalistan ykköseksi. Ennen Italian päätöskisaa 11:na ollut Kofstad pelasi San Domenico-kentällä sunnuntaina tulokse 67, jättäen hyvin kirineen James Busbyn (66) ja pitkään johtaneen Tanskan Joachim B Hansenin lyönnin päähän.

Voitto tuotti yli 56.000 euroa, kauden kokonaisansiot olivat 131.000 euroa. Norjalainen pelasi 22 kisaa, kakkoseksi pudonnut nelinkertainen voittaja Kristoffer Broberg vain kahdeksan.

Pohjoismaalaiset dominoivat listan kärkeä vahvemmin kuin koskaan aiemmin. Tanskan Andreas Harto oli kolmas, Joachim B Hansen neljäs ja Magnus A Carlsson kuudes. Nämä viisi saivat CT:n vahvimman mahdollisen kategorian ET:lle tulevalle kaudelle, 19:ksi sijoittunut Tanskan Morten Orum Madsen hänkin hieman heikomman kategorian.

Korhosen tasaisuus ei riittänyt

Mikko

Mikko Korhonen sai ET:lle kortin syksyn 2010 karsinnoista. Samassa kilpailussa hän on yksi ykkösketjuun luokiteltavista suosikeista tasaisuutensa ansiosta &copy Getty Images

Mikko Korhonen jäi Italiassa voittajalle seitsemän lyöntiä. Sijaluku oli 12:s, euroja kertyi 7645. Kolme lyöntiä paremmalla tuloksella hän olisi ollut yksinään viides, ja noussut rahalistalla viimeiseksi kortinhaltijaksi (20.)

Tässä skenariossa näet Korhonen olisi ansainnut 14410 euroa, koko kaudesta 64.349. Viimeisen paikan nyt kuitannut Seve Benson ( Italian kisan jaettu 5.) olisi pudonnut jaetulle kuudennelle sijalle ja kokonaisansiot olisivat pudonneet 1095 eurolla lukuun 64054 euroa.

Viimeisissä kolmessa kisassaan Korhonen oli neljäs, kolmas ja 12.s ansaiten näistä noin 45 % kauden kokonaistienesteistään ( 57454 e). Ne riittivät sijalukuun 29:s. Molemmat ovat uusia henkilökohtaisia ennätyksiä.

”Hyvä kisa tämä taas oli-yhtä päivää lukuunottamatta. Kilpailu kestää neljä kierrosta, kolmella ei pärjää. Kauden loppurutistus on ollut laadukas, siitä on hyvä jatkaa karsintafinaaliin”, Korhonen summasi viikkonsa.

Kautta voidaan luonnehtia erinomaiseksi. Kun mennään jossittelun puolelle, Korhonen pelasi ranneleikkauksen aiheuttamasta tauostakin johtuen vain 16 kisaa. Hänen edellään rahalistalla olleiden keskiarvo oli 19,5 kisaa. Korhonen karsiutui vain kerran, valitettavasti tämä osui rahakkaaseen Kazakhstanin kilpailuun.

Roope Kakko oli ennen viimeistä kierrosta lyönnin Korhosen edellä. Kylmä suihku tuli tuplabogeyn muodossa heti ykkösellä, toinen vastaava tyrmäys kympillä. Kakko mahdutti tuloskorttiinsa kolme birdietä sisäätulossa, mutta mahdollisuudet kärkitiloille olivat tässä vaiheessa jo menneet.

”Oli kamala lähtö päivään, enkä saanut laivaa käännettyä. Koko viikko oli melkoista taistelua, juonta peliin ei löytynyt. Loppukausi oli parempaa sen jälkeen, kun tein päätöksen pelata Challenge Touria. Olen mielestäni tehnyt oikeita asioita ja kehittynyt. Karsintoja ennen vietän viikon Suomessa Elmerin kanssa, sitten treenaan viikon ja pelaan Etelä-Afrikan ET-kisan”, Kakko kertoi kisan jälkeen.

”Se , että on kerran mennyt karsinnnoista läpi helpottaa, tietää millaisia haasteita on edessä. Kortin saaminen ei ole mikään itseisarvo. Tärkeää on se, että tiedän mitä vielä pitää parantaa ja mulla on jopa selkeä hahmotelma päässä miten otan vielä sen seuraavan askeleen” Kakko jatkoi.

Hän pelasi kauden mittaan CT:lla 15 kisaa, ansaiten 46.000 euroa. Kauden suurin shekki tuli kuitenkin European Tourin Tukholman kisasta, jossa 17:s sija tuotti hieman yli 18.000 euroa.

Kakon uran suurin yksittäinen shekki on kevään 2009 ET-kisasta Irlannista, seitsemäs sija toi tilille 105.000 euroa.

Molemmat suomalaiset ovat osoittaneet kauden mittaan, etenkin syksyllä pystyvänsä suorituksiin, joilla ET:n karsintafinaalissa on kaikki mahdollisuudet menestyä.

ET:n toisessa karsintavaiheessa paikkaa finaaliin tavoittelee lisäksi kahdeksan kotimaista pelaajaa.

Teemu Tyry

Roope

Roope Kakko kisaili voitosta Joachim B Hansenin ja Espen Kofstardin kanssa Englannin osakilpailussa. Ennen lauantaita parivaljakko on seitsemän ja viisi lyöntiä Kakon edellä &copy Getty Images

Roope Kakko ja Mikko Korhonen pelasivat perjantain kolmannella kierroksella saman tuloksen 67 San Domenicon kentällä Italiassa. Eroa kärkeen Kakolla on seitsemän ja Korhosella kahdeksan lyöntiä. Viimeisen päivän taistosta tulee hurja, sillä ykköselle maksettava 56.650 euron shekki nostaa kymmenen joukkoon rahalistalla antaen vahvan kortin Tourille vuodeksi 2013.

Tanskan Joachim B Hansen (-17) johtaa. Kakon (-10) edellä on 11 pelaajaa, Korhosen (-9) sijoitus on 16:s.

Lauantaina tullaan tuloslistalla luultavasti näkemään tavallista suurempia muutoksia, sillä moni pelaaja ottaa tietoisesti tai tiedostamatta riskejä pyrkiessään nousemaan voittoon tai aivan kärjen tuntummaan saadakseen kunnon kategorian ET:lle jo ennen karsintoja.

”Tänään oli ihan plus-merkkinen päivä, sain sen mitä ansaitsin. Ajatus on pysynyt koko ajan jopa yllättävän hyvin kasassa. Sijoituksilla spekuloiminen on pelaajan kannalta hölmöä hommaa, se vain sotkee. Helkutin hyvä rundi pitää lauantaina pelata. Ajatuksen pitää pysyä kirkkaana, on annettava kaikkensa ja pidettävä pää kylmänä, muuta ei nyt voi”, tietää Roope Kakko pelin hengen.

2.pv.

Challenge Tourin finaalissa tulostaso nousi odotetusti korkealle kahden ensimmäisen päivän aikana. Valitettavasti suomalaispelaajilla jäi par-vaihde silmään San Domenica kentällä toisen kierroksen ensimmäisellä puoliskolla.

Roope

Roope Kakko teki perättäin 10 paria, kun avauskierroksen neljä viimeistä lasketaan mukaan, tehottomuusputki oli 14 reiän mittainen. Viimeisillä kahdeksalla Kakko rypisti tuloskorttiin neljä birdietä ja nousi kohtuullisiin asemiin, seitsemän lyönnin päähän kärjestä. Samasssa tuloksessa hänen kanssaan ovat mm. neljä kertaa voittanut Kristoffer Broberg sekä Magnus A. Carlsson.

”Ensimmäinen päivä (-2) oli surkea päivä, keho oli jotenkin down. Toisella kierroksella pistelin etuysillä putteja ohi useasti, pysyin kuitenkin varsin rauhallisena. Takaysillä sain sitten muutaman sisään, sikäli olivat tärkeitä, että pysyi vielä hengissä kortin saamisen suhteen. Ei auta muu kuin painaa nokka alas ja metsästää ne birkut viimeisinä päivinä. Laskeskelin niin, että kaksi kertaa 65 kun iskee tauluun voi olla saumaa”, Kakko mietti puolimatkan krouvissa.

Voitto veisi sekä Kakon, että Korhosen varmuudella kymmenen joukkoon ja antaisi vahvan kortin. Kakon top-3 ja Korhosen top-4 toisi varmuudella heikomman kategorian Tourille ( rahalistan top-20).

Mikko Korhosen tuska kesti vielä pidempään. Avauspäivältä oli pohjilla kolme paria, torstaina Korhonen jatkoi 12:lla parilla, kunnes sai 13.lla päivän ainoan birdiensä aikaiseksi. Loppureiiltä korttiin kirjattiin yksi bogey, tulokset 66-71 jättävät Korhosen kahdeksan lyönnin päähän kisaa johtavasta Joachim B. Hansenista (67-62).

title_67952

Hansen sukunimen omaavia pelaajia tulee olemaan suurella todennäköisyydellä ET:lla tulevalla kaudella kolme. Anders ja Sören ovat molemmat pelanneet menestyksellä jo 2000-luvun alkupuolelta. Sören Hansen on edustanut Eurooppaa Ryder Cupissa, Anders Hansenilla on plakkarissaan mm. kaksi BMW PGA Championshipin voittoa.

22-vuotias Joachim B. Hansen on sijoittunut tulokaskaudellaan kahdesti kakkoseksi, kolmoseksi ja kahdestin neljänneksi. Rahalistalla sijoitus on kahdeksas. Mikäli tanskalainen pysyy kisan edetessä kympin joukossa, on paikka rahalistan top-10 listalla selviö ja vahva kortti ET:lle taskussa. Torstaina Hansen aloitti bogeylla, mutta teki kierroksen edetessä 11 birdietä.

Ennakko:

Suomalaisparivaljakon menestys on ollut viimeisten viikkojen aikana CT:lla erinomaista parempaa. Mikko Korhonen nousi uransa parhaaseen sijoitukseen (31:s) rahalistalla ansaitsemalla kahdessa viimeisessä kisassaan 17.100 euroa neljännellä ja kolmannella sijallaan. Top-ten sijoituksia oli kauden mittaan viisi, kisoja käsivamman johdosta vain 15. Kokonaisansiot olivat rahtusen päälle 49.000 euron. Kautta voidaan pitää loistavana. Vuoden 2011 juhannuksesta eteenpäin Korhonen on kiertänyt ET:lla ja CT:lla 26 kisaa karsiutuen vain kahdesti.

”Olen mielestäni varsin hyvässä tikissä pelin suhteen, mahiksia kärkeen pitäisi toki olla. Kenttä osuu aika hyvin silmään, tuulesta riippuu sitten lopulta se, millaiseksi tulostaso muodostuu. Tuo Broberg vaan ilmestyi juuri tänne Italiaan, joten eiköhän se ykköstila nyt mene taas sille”, Korhonen veisteli tunnelmiaan maanantaina illalla.

Roope

Roope Kakko oli hurjana viidessä viimeisessä taistossa. Sijoitukset olivat seitsemäs, seitsemäs, 15:s,26:s ja viides. Hän pelasi 19 viimeistä kierrostaan 47 alle parin nousten rahalistan sijalle 37:s. Kakko sai peliinsä tarvittavaa tasaisuutta, joka on kullanarvoinen ominaisuus, mikäli tie vie taas ET:n karsintafinaaliin.

Keskiviikkona molempien eteen avautuu upea mahdollisuus. Voitto Apulia San Domenico Grand Finalissa nostaisi molemmat kymmenen joukkoon, joka puolestaan toisi karsintoja paremman kategorian ET:lle vuodeksi 2013. Noustakseen sijoille 11-20, heikomman kortin haltijaksi Korhoselle riittää suurella todennäköisyydellä viides tila, Kakolle sama kategoria tulee toisella sijalla, mahdollisesti jopa kolmannella.

Ruotsin Kristoffer Broberg johtaa rahalistaa, lopulliseksi listakärjeksi saattaa nousta vielä kuka tahansa muukin tämänhetkiseltä top-10 listalta. Broberg voitti alkukaudesta kotimaassaan kaksi minitourin kisaa. Tämän jälkeen hän pääsi CT:lle, jossa napsahtivat ykköstilat muista Pohjoismaista Suomesta, Norjasta ja Tanskasta.

Teemu Tyry

Roope Kakon kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)