30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]

[12][9]
DP World Tour - Kilpagolf

Korhonen päätti kisansa erikoiseen kierrokseen – Larrazabalille uran kahdeksas voitto

Mikko Korhonen pelasi sunnuntaina bogittoman kierroksen. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen onnistui alun vaikeuksien jälkeen hyvin Korean turnauksessa.

Mikko Korhonen käytti Korean Incheonissa pelatun DP World Tourin kilpailun viimeiseen kierrokseen 71 lyöntiä. Hän päätyi Korea Championshipissä kokonaistulokseen 285 (-3), jolla heltisi jaettu 38. sija.

Korhonen pelasi sunnuntaina erikoisen kierroksen, sillä Jack Nicklaus Golf Club Korea -kentän ensimmäisellä reiällä tulleen birdien jälkeen hän teki 17 peräkkäistä paria. Se toi mieleen etenkin uran alkuaikojen ”Mr. Tasaisuuden”, kun hän tuon tuosta rakenteli parin pinnassa olleita tuloksia ilman suurempia virheitä tai urotekoja.

”Tänään oli tasaista, liian tasaista. Ihan hyviä paikkoja oli, mutta ei mennyt sisään, lopussa pari hyvää pelastusta vielä. Ihan kelpo kisa huonon avauskiepin jälkeen. Hyvä jatkaa tästä eteenpäin, parannettavaa toki löytyy paljon”, Korhonen sanoi.

Korhosen kausi käynnistyi neljällä, enimmäkseen täpärällä karsiutumisella. Hän on sittemmin saanut paremmin juonen päästä kiinni, eikä tämänkään viikon esityksessä muuta moitittavaa ollut kuin alakanttiin sujunut ensimmäinen kierros. Ehjät kokonaisuudet antavat vielä odottaa itseään, mutta kokeneella pelaajalla on selvästi suunta ylöspäin.

Tapio Pulkkasen (+1) kisa eteni Korhoseen verrattuna käänteisesti. Hän onnistui kahdella ensimmäisellä kierroksella, kunnes kadotti otteensa viikonloppuna. Sunnuntaina syntyi toinen peräkkäinen 75 lyönnin tulos, ja hän putosi jaetulle 59. sijalle Kiinan Wu Ashunin seuraksi.

”Aika heikko esitys tänään mieheltä. Avauksia lähti vasuriin alussa ja en oikein päässyt svingin kanssa sinuiksi. Ei oikein puttikaan löytänyt reikään tänään. Pelissä oli kuitenkin tällä viikolla vivahteita paremmasta. Nyt takaisin Eurooppaan”, Pulkkanen kertoi.

Positiivisinta oli, että Pulkkanen katkaisi Koreassa neljän kisan karsiutumisputken. Isommassa kuvassa kausi on sujunut vaatimattomasti. Hän tarvitsisi vähitellen kovempia sijoituksia, jotta tekemiseen tulisi lisää rentoutta ja työrauha.

Ensimmäisen Koreassa kymmeneen vuoteen käydyn DP World Tourin kilpailun voitti Pablo Larrazabal (-12). Finaalikierroksella tuloksen 67 pelannut espanjalainen jätti toiseksi sijoittuneen Tanskan Marcus Helligkilden kahden lyönnin päähän. Voittotulos oli kauden tähänastisista kilpailuista korkein, mikä kertoo omaa kieltään kentän vaikeudesta. Vesi tuli peliin mukaan useilla väylillä vaatien pelaajilta normaalia enemmän tarkkuutta.

Larrazabal sai voittonsa myötä ennenaikaisen syntymäpäivälahjan, sillä hän täyttää reilun kahden viikon kuluttua 40 vuotta. Kyseessä oli lähes 309 000 euroa palkintorahaa tienanneen barcelonalaisen kahdeksas ykköstila DPWT:llä. Ensimmäisestä, Ranskan avoimissa otetusta voitosta tulee pian kuluneeksi 15 vuotta.

Korealaisten panos Incheonissa oli kotiyleisön iloksi vahva, sillä kolme pelaajaa mahtui top 10:een. Paras oli kolmannen sijan Skotlannin Scott Jamiesonin, Espanjan Jorge Campillon ja Hollannin Joost Luitenin kanssa jakanut Park Sanghyun (-9).

Kiertueen kilpailut jatkuvat ensi viikolla Torinossa, jossa nähdään Suomen koko DPWT-nelikko.

Korjattu juttua 1.5. 2023. Pablo Larrazabalilla on kahdeksan, eikä yhdeksän DP World Tour -voittoa, kuten otsikossa aiemmin mainittiin.

Lue seuraavaksi: Raju aikaero ja vaikea sää eivät näkyneet nousua jatkaneen Mikko Korhosen otteissa