[11][15]
Challenge Tour - Kilpagolf

Korhonen ja Blomqvist-Kakko viikon parhaat suomalaiset

Mikko Korhonen ja hänen missionsa kohti European Touria ovat saaneet hyvän startin kauteen

Mikko Korhosen kauden suurin tavoite on nousta Challenge Tourin kautta takaisin isojen poikien kisoihin. Nummelalainen on aloittanut kautensa vahvasti ja kahdesta kisasta kotiin on lähtenyt neljäs ja 14:s sija. Belgian avoimissa Korhonen oli jälleen oma itsensä yhteistuloksella -5. Kierrossarja oli tasainen 72,70,70,71. Parasta vaihdetta Korhonen tuskin kuitenkaan sai itsestään irti huippukuntoisella kisakentällä. Antti Ahokas oli toinen jatkoonpäässyt suomalainen. Ahokkaan viikonlopun kierrokset 77-74 tiputtivat lappeenrantalaisen jatkoonpäässeiden viimeisten joukkoon. Kisan voittoon pelasi Italian Marco Crespi tuloksella -14. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Carlos Aguilariin kertyi kolme lyöntiä.

<a href=Minea Blomqvist-Kakko ei saanut putteja sisään viimeisellä kierroksella Saksassa" src="/wp-content/uploads/2012/05/11122802333534.jpg" width="505">

Minea Blomqvist-Kakko ei saanut putteja sisään viimeisellä kierroksella Saksassa

Minni pelasi hyvän kisan SaksassaMinea Blomqvist-Kakko onnistui jälleen mukiinmenevästi naisten European Tourin puolella. Espoolainen taisteli itsensä kisassa jatkoon vaikean ensimmäisen kierroksen jälkeen, nousi kolmannella kierroksella suuren harppauksen ja piti asemansa viimeisellä kierroksella. Yhteistuloksella -5 (74,70,68,71) Minni jäi jakamaan kisassa 17:ttä sijaa. ”Puttipeli ei kulkenut tänään, muuten peli oli ihan hyvää. Tästä on hyvä jatkaa pääkiertueelle Yhdysvaltoihin”, Minni kertoi kisan jälkeen. Minni otti viimeisenä päivänä 31 puttia, kun kahtena aiempana päivänä tilasto näytti 25 ja 28. Kilpailun voittoon pelasi Ranskan Anne-Lise Caudal, joka kukisti uusinnassa kokeneen sotaratsun Laura Daviesin. Caudal pelasi uskomattoman hienoja tuloksia avauskierroksensa 74 (+2) jatkeeksi. Kaikki kolme jäljellä olevaa kierrosta sujuivat 67:llä (-5) lyönnillä. Caudal saa voitostaan 52 500 euroa. Minea Blomqvistin osuus palkintopotista oli noin 4600 euroa. Minnin kalenteriin on merkattu neljä peräkkäistä LPGA Tourin kisaa, jotka käynnistyvät ensimmäinen päivä kesäkuuta New Jerseyssa. Nikke Tyry