25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Korhonen alkaa lämmetä – toinen peräkkäinen huippukierros DP World Tourilla

Mikko Korhonen aloitti Steyn City Clubin kentällä pelattavan kilpailun mainiosti. Kuva: Getty Images

Myös Kalle Samooja kuului päivän onnistujiin Johannesburgissa.

Mikko Korhonen näyttäisi vihdoin saavan juonen päästä kiinni DP World Tourilla. Hän pelasi Johannesburgissa Etelä-Afrikassa käynnistyneen Jonsson Workwear Openin avauskierroksella tuloksen 67 (-5), ja on jaetulla 15. sijalla muun muassa Sami Välimäen kanssa.

Suomen kokenein DPWT-pelaaja ei tänään bogeihin sortunut: kortista löytyi viiden birdien ohella 13 paria. Eroa kärkipaikkaa jakaviin isäntämaan Darren Fichardtiin ja Martin Vorsteriin on kolme lyöntiä.

”Tänään oli mukava päivä golfkentällä. Leveä kenttä, ja alas (lyöntimäärissä) täällä mennään, koetetaan vaan pysyä kyydissä mukana. Hyvää lähipeliä ja puttaamista tänään”, Korhonen sanoi.

Korhonen tuli sivunneeksi peräkkäisillä kierroksilla kauden parasta tulostaan. Hän pelasi niin ikään tuloksen 67 viime viikon perjantaina Eastern Capen turnauksessa, jossa kuitenkin jäi heikon avauspäivän vuoksi karsintaviivan alapuolelle.

Luottovarmana pelaajana tunnetuksi tullut Korhonen on kilpaillut tänä vuonna kuudessa turnauksessa, mutta edennyt vain kerran jatkokierroksille. Karsiutumisista suurin osa on tullut lyönnin marginaalilla, joten otteet eivät ole olleet yhtä kehnoja kuin tilastot antaisivat nopealla silmäyksellä ymmärtää.

Puttikisahan tämä pitkälti on tällä setupilla.

Myös Kalle Samooja pelasi torstaina vahvasti. Hän on viisi birdieä ja yhden bogin sisältäneellä 68 (-4) lyönnin kierroksellaan jaetulla 29. sijalla.

”Ihan solid (vakaa) päivä kaikin puolin. Ei se ihan lentoon lähtenyt, mutta kaikin puolin OK startti”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Birkut tulivat kaikki läheltä. Puttikisahan tämä pitkälti on tällä setupilla (virityksellä). Leveät, pehmeät väylät ja pehmeät griinit. Aamulla pitäisi olla napsun paremmat griinit.”

Samooja koki Korhosen tavoin karsiutumisen viime viikon SDC Championshipissä. Tätä ennen hän oli yltänyt jatkokierroksille neljässä peräkkäisessä turnauksessa.

Tapio Pulkkanen oli kierrostaan seitsemän reiän jälkeen jo viisi alle, mutta takaysin virheet estivät kovien lukemien syntymisen. Hän jakaa tuloksellaan 71 (-1) sijaa 96.

”Alku meni aika nappiin tänään. Takaysillä tuli lunta tupaan. Väyläbunkkerista löin lippaan, ja siitä tupla korttiin. En saanut lähipelillä paikattua griinimissejä. Oli siinä positiivisia juttuja kuitenkin pitkästä aikaa taas”, Pulkkanen totesi.

Lue seuraavaksi: Sami Välimäeltä erinomainen kierros Johannesburgin kisan alkajaisiksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)