11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Korean Noh Tigerin edellä Bostonissa

Tiger Woods turhautui edellisviikolla Bethpage Blackin viheriöillä jääden sijaluvulle 38:s. © Getty Images

Seung-yul

Seung-yul Noh otti keulapaikan Deutsche Bank Championshipissa &copy Getty Images

Korean Seung-yul Noh (-9) loisti TPC Bostonin kentällä perjantain avauskierroksella. 21-vuotias Noh on kiertänyt PGA Touria peräti 26 kisaa. Siirryttyään Tigerin koutsin Sean Foleyn valmennukseen, hän on selvittänyt 15 perätttäistä cuttia.

Voittaakin Noh osaa, tästä on osoituksena mm. se ,että hän oli ykkönen jo 18-vuotiaana Euroopan Touriin kuuluvassa Malesian Openissa kaudella 2010. Avauskierroksen kärkipaikasta on toki pitkä matka Fedex Cupin kisan voittoon, mutta kovan näytön osaamisestaan Noh perjantaina maailmalle välitti.

Tiger Woods (-7) oli peliinsä erittäin tyytyväinen. 64 lyöntiä tuli tauluun tasapainoisen esityksen jälkeen. Edellisviikon murtumistaan viikonloppuna hän ei halunnut ottaa painolastikseen.

”Pelasin varsin varmasti tänään. New Yorkissa kolmannelle päivälle osui huono puttipäivä, koko viikonlopuksi huonoja sattumia. Peli on kokonaisvaltaisesti hyvällä mallilla”, hän totesi noustuaan entistä vankemmin Bostonin kisan suurimmaksi suosikiksi.

Eurooppalaisista kärkikymmenikköön mahtuvat Rory McIlroy (-6), Ian Poulter (-4) sekä Luke Donald (-4). Dustin Johnson (-4) vahvisti taas asemiaan kilpailussa Ryder Cupin villeistä korteista.

Teemu Tyry

Ennakko:

Kun Fedex Cup käynnistyi vuonna 2007, monet pelaajat, mm. Tiger Woods olivat alkuun epäileväisiä finaalisarjan luonteesta. Kokemukset ovat kuitenkin olleet erinomaisia, yleisö, media ja pelaajat ovat innoissaan formaatista. Jännitys säilyy uudistetun pistelaskun myötä viimeiseen kisaan, jopa puttiin asti.

Viime vuoden loppunäytelmä oli thrilleri, Bill Haas ratkaisi pelin ja kymmenen miljoonaa dollaria itselleen uusinnassa lyötyään uskomattoman suorituksen vesiesteestä. Fedex Cupin finaalikisoissa voittaja saa voitosta 1,44 miljoonaa taalaa. Tähän suhteutettuna kymmenen miljoonaa vastaa seitsemää osakilpailun ykköstilan tuomaa pottia. Ei ole ihme, että pelaajat suitsuttavat bonuksia, sillä 124:n muun finalistin keskenkin jaetaan vielä 28 miljoonaa.

Fedex Cupin voitto- ja tienestilistalla Tiger Woods on ykkösenä. Tiger on ollut kahdesti paras Fedex Cupin kolmannessa kisassa BMW Championshipissa, kerran kauden päättävässä Tour Championshipissa.

Kuluvalla kaudella Tiger on voittanut kolmasti, hän johtaa rahalistaa ja on Fedex Cupin pistelistalla kolmantena ennen perjantaina Bostonissa käynnistyvää Deutsche Bank Championshipia.Pelin eri osa-alueiden tilastoissa Woods on kärkipäässä lähes kaikissa muissa paitsi puteissa. Erityinen ongelmakohta ovat 3-4,5 metriset, joista Tiger on upottanut vain 27 prosenttia. Sijaluku on 145:s…

Esimmäisessä finaalikisassa Tiger mureni nimenomaan viheriöillä, kolmantena päivänä hän otti neljä kertaa kolme puttia.

Päätöskisaa ennen pistetilanne sorvataan järjestäjien puolelta sellaiseksi, että kaikilla 30 pelaajalla on ainakin teoreettinen mahdollisuus 10 miljoonan potin saavuttamiseen. Kolme kertaa viidestä pääpotin voittaja onkin ollut Tour Championshipin paras mies.

70 pelaajaa jatkaa

Dustin

Dustin Johnson antaa Bostonissa lisänäyttöjä Ryder Cup-paikkaa varten &copy Getty Images

Deutsche Bank Championships pelataan totututusti TPC Boston-kentällä jossa viime vuonna juhli Webb Simpson. Mukana on vielä 100 pelaajaa joista 70 parasta pääsee vajaan kahden viikon päästä käytävään BMW Championshipiin. Kentän väylät ovat melkoisen leveitä, pommittajien veikataan menestyvän. Vaikka lopullinen Fedex Cupin voittaja ratkeaaksin vasta neljännessä kisassa, kärkipäässä pysyminen ennen viimeistä kisaa on suuri etu.

Tiger Woodsilta (99.806.000) puuttuu vajaat 200.000 dollaria 100 miljoonan ura-ansioista PGA Tourilla. Tuon rajan hän voi ylittää helposti jo viikonloppuna sijoittumalla kahdeksan ensimmäisen joukkoon. Tigerin asemaa Fedex Cupin kaikkien aikojen listakärkenä voi käytännössä uhata vain Jim Furyk. Eurooppalaisista kärkikikymmenikössä on vain Luke Donald.

Fedex Cup, ylimääräiset bonukset 2007-2011

1. Tiger Woods 20,275 milj. D

2.Jim Furyk 12,940

3. Vijay Singh 10,870

4.Bill Haas 10,411

5.Phil Mickelson 6,230

6. Steve Stricker 6,205

7. Luke Donald 4,410

8. Matt Kuchar 4,080

9. Camilo Villegas 3,713

10. Webb Simpson 3,185

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje