25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA-sensaatio Michael Blockilla synkkä päivä Texasissa – Brittitulokas iski hurjan tuloksen

Michael Blockilla ei peli sujunut torstaina Colonial Country Clubin kentällä. Kuva: Getty Images

Block kertoi odottaneensa ”jotain tällaista” jo PGA Championshipissä.

Viime viikolla PGA Championshipissä koko huippugolfia seuraavan maailman valloittanut Michael Block oli kaukana Oak Hillin loistosta Texasin Fort Worthissa käynnistyneessä PGA Tourin kilpailussa. Hän pelasi Charles Schwab Challengen ensimmäisellä kierroksella tuloksen 81, ja on 18 reiän jälkeen viimeisellä sijalla.

Block sai kierrokselleen vaikean alun kolmen peräkkäisen bogin muodossa. Hän selvitti etusyin tuloksella +2, mutta toinen kenttäpuolisko oli raskas vaatien lopussa tulleiden kolmen tuplabogin rasittamana 44 lyöntiä.

”Jos olet golfari, sinulla on ollut joskus samanlainen päivä kentällä. Hyvätkin lyönnit olivat huonoja ja huonot lyönnit vieläkin huonompia”, Mission Viejossa Kaliforniassa klubiprona työskentelevä Block sanoi.

”Mutta aion elää tämän asian kanssa. Odotin tällaista esitystä Oak Hillissä (PGA Championshipissä) kolmannella tai neljännellä kierroksella. Niin ei kuitenkaan käynyt. Nyt kävi, enkä ole siitä totta puhuakseni ollenkaan yllättynyt.”

Block, 46, on elänyt todellista unelmaansa vajaan viikon verran. Kauden toisessa majorissa vaikealla kentällä otettu sensaatiomainen 15. sija tuotti vajaan 290 000 dollaria palkintorahaa, paikan ensi vuoden PGA Championshipiin sekä varauksettoman kansainvälisen suosion. Upea suoritus toi sponsorin kutsun Charles Schwab Challengen ohella kesäkuussa pelattavaan Canadian Openiin.

Hän teki pikavauhtia urheilumanageritoimisto WME Sportsin kanssa sopimuksen, oli valtakunnallisessa CBS This Morning -lähetyksessä vieraana ja sai koripallolegenda Michael Jordanilta tekstiviestin.

Tässä on vain hyviä vaihtoehtoja.

Blockille kerrotaan myös tarjotun 50 000 dollaria mailasta, jolla hän iski PGA Championshipin finaalikierroksella hole in onen. Hän ei ainakaan tässä vaiheessa ollut halukas hajottamaan yhdeksän vuotta palvellutta TaylorMaden rautasettiään. Paljon on ehtinyt tapahtua lyhyessä ajassa, sillä Blockin tekstiileitä koristi torstaina myös muutaman sponsorin logo.

Hän ei ollut torstain heikosta pelistä huolimatta valmis heittämään pyyhettä kehiin Colonial Country Clubilla.

”Olen pelannut joskus tuloksen 58 ja 59, joten koskaan ei tiedä. Jos kisa päättyy osaltani huomenna, ei sekään ole huono asia. Näen siinä tapauksessa illalla lapseni ja vaimoni kotona Kaliforniassa. Tässä on vain hyviä vaihtoehtoja”, Block kertoi.

Tuloslistan toisessa päässä Harry Hall karkasi bogittomalla 62 (-8) kierroksellaan kolmen lyönnin johtoon. Englantilaistulokkaalla oli torstaina erinomainen päivä griineillä, sillä hänelle kirjattiin vain 22 puttia.

Korn Ferry Tourilla kahdesti voittaneen Hallin otteet ovat herättäneet lupauksia myös pääkiertueella, jolla hän on tänä vuonna ottanut kaksi top 10 -sijoitusta.

Lue seuraavaksi: Michael Blockin legenda – kun klubipro peittosi suosiossa supertähden

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje