18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Knox jahtaa uutta menestystä Meksikossa

Russell Knox piti viikko sitten pintansa tähtipelaajien miehittämässä HSBC Championsissa. Löytyykö skotilta ruutia sunnuntaina toiseen peräkkäiseen voittoon? Kuva: Getty Images

Ensimmäisen voittonsa pääkiertuetasolla viime sunnuntaina saavuttanut Russell Knox (-13) nousi Meksikossa meneillään olevassa PGA Tourin kisassa jaetulle kolmannelle tilalle. Hän pelasi OHL Classic at Mayakoba –turnauksessa lauantaina toisen peräkkäisen 65 lyönnin kierroksen, ja on kolme lyöntiä kärkeen noussutta Derek Fathaueria (-16) jäljessä.

Skotlantilaisen tehohetki osui ulosmenon puoliväliin, missä hän taituroi neljän peräkkäistä birdietä. Knox näytti jo välttyvän kierroksellaan bogeilta, kunnes viimeinen reikä aiheutti ainoan tahran hänen korttiinsa.

Knox avasi viime sunnuntaina voittotilinsä upeasti nousemalla Shanghaissa World Tourin ja Euroopan kiertueen yhteiskisan ykköseksi. 30-vuotias pelaaja on luonut varsinaisen uransa USA:ssa jäätyään Jacksonvillen yliopistossa käymiensä opintojensa jälkeen rapakon toiselle puolelle.

Hän ryhtyi ammattilaiseksi vuonna 2007, ja sai kortin PGA Tourille kaudeksi 2012 sijoituttuaan Nationwide Tourin (nyk. Web.com Tour) rahalistalla 12. Knox ei ole ET:n jäsen, eikä siten ole edustuskelpoinen ensi vuoden Ryder Cupissa.

Fathaeurin näkökulmasta tilanne on mielenkiintoinen, sillä kausi 2015-2016 on tarjonnut pelkkiä ensikertalaisvoittajia. Hänelle tämän putken jatkuminen sopisi varsin hyvin.

”Täytyy pelata vain omaa peliä, ja pitää hauskaa. Tapahtuu sitten mitä hyvänsä”, lyönnin verran JasonBohnia edellä oleva Fatheuer sanoi.

Playa Del Carmenissa pelattavan kisan johdossa 36 reiän jälkeen ollut Graeme McDowell ei ollut kahden ensimmäisen kierroksen tasolla. Hän oli 17 ensimmäisen joukossa ainoa, joka pelasi lauantaina seiskalla alkavan tuloksen.

Pohjoisirlantilaisen päivä alkoi mahdollisimman kehnosti tuplabogilla ja bogilla. Hän teki kierroksellaan viisi birdietä mutta 13. reiällä tullut bogi löi vielä lisää kapuloita rattaisiin.

El Camaleon Golf Clubin kentän ykkösreikä on ollut McDowellille todellinen murheenkryyni tällä viikolla – kolmen kierroksen yhteissaldo näyttää lukemaa +5.

”Minun on jollain tavalla päästävä ohi siitä reiästä, muuten se tappaa minut”, McDowell sanoi. ”Peli on edelleen hyvässä kunnossa. Paria avausta lukuun ottamatta olen tyytyväinen koko prosessiin.”

McDowell jakaa kolmatta sijaa Knoxin ja pitkään pimennossa olleen Justin Leonardin kanssa. Jälkimmäinen ei ole sijoittunut PGA Tourilla kertaakaan kymmenen joukkoon lähes kahteen vuoteen.

Leonard aikoo vielä rajoittaa alkaneen kauden kilpailukalenteriaan viettääkseen enemmän aikaa vaimonsa ja neljän lapsensa kanssa. Hän muutti elokuussa Coloradoon, missä kentät suljetaan marraskuun alussa. Ennen Meksikoon saapumistaan Leonard kävi muutaman päivän harjoitusmatkalla Arizonassa.

”Tuskin unohdan, miten mailalla svingataan ja golfia pelataan, vaikka en jatkuvasti harjoittelisikaan”, hän sanoi.

Fredrik Jacobson nousi päivän kovimmalla (63) tuloksella kahdeksannelle tilalle. Eroa kärkeen ruotsalaisella on viisi lyöntiä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje